Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имали бензиностанция предлагаща а95 от старата смес с е5 % етанол?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имали бензиностанция предлагаща а95 от старата смес с е5 % етанол?

Здравейте за старата ми ретро кола понеже не ми се сипва а98 понеже е по скъп, някой запознат ли е дали има бензиностанция или бензиностанции където предлагат а95 които е с 5% етанол вместо текущото предлагане навсякъде от а95 с 10% етанол , и предлагане от а98 с 5% етанол?

С 5% няма , но навсякъде из Европа има бензин без биодобавка.

Много забавен факт. България е единствена в Европа , в която не се предлага "не екологично " гориво. Разбираемо ние сме с най висок стандарт.
    пък и цените са ни ниски, а народа какви доходи има.....

Чувал съм политиците да разказват че биодобавката било изискване от ЕС,....

Да казвам ли чия собственост е ракиджииницата на Ихтиман. И

Коментар

Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
      С 5% няма , но навсякъде из Европа има бензин без биодобавка.

Много забавен факт. България е единствена в Европа , в която не се предлага "не екологично " гориво. Разбираемо ние сме с най висок стандарт.
      пък и цените са ни ниски, а народа какви доходи има.....

Чувал съм политиците да разказват че биодобавката било изискване от ЕС,....

Да казвам ли чия собственост е ракиджииницата на Ихтиман. И
      В България в София или района от къде може да се закупи такъв бензин без био добавка има ли някой представа в такъв случай ?
      Нали Бг е част от Европа много е странно как да не може да се купи бензин без био добавка...
      На кого е ракиджииница на Ихтиман,че аз не знам

Коментар

От чисто любопитство, защо искаш да е с биодобавката?
        Моя грешка недочел съм искаш да е по малкият процент. Иначе винаги може да се рендоса главата лекичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
          От чисто любопитство, защо искаш да е с биодобавката?
          Моя грешка недочел съм искаш да е по малкият процент. Иначе винаги може да се рендоса главата лекичко.
          колата ми е доста стара на 30години е био добавките и влият зле,
          търся бензин без био добавка, не търся с био добавка , ако не намеря ще трябва да ползвам а98 което за стара кола не е удачно решение.

Коментар

Детонации ли прави или разлага разни маркучлета.

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
              Детонации ли прави или разлага разни маркучлета.
              И детонации прави и с времето се скапват маркучите и т.н. от къде мога да си купя бензин без био добавки, би трябвало и на други колеги да им трябва все пак доста хора карат стари коли?

Коментар

Мицубиши спей вагон произведено 1989г месец декември. Бензин 2.0 101к.с. До този момент нито един маркуч по горивната система не е сменен. Двигателя работи без никакви забележки. Никога не е отварян за ремонт. Код на мотора - 4G63.
                А въпросната 30 годишна кола каква е. Странно ми е нещо...детонации...хм...
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                  Мицубиши спей вагон произведено 1989г месец декември. Бензин 2.0 101к.с. До този момент нито един маркуч по горивната система не е сменен. Двигателя работи без никакви забележки. Никога не е отварян за ремонт. Код на мотора - 4G63.
                  А въпросната 30 годишна кола каква е. Странно ми е нещо...детонации...хм...
                  Автомобила е бензинов
                  Rover 600 , то зависи много колата на колко км е реално от предни собственици как е проектиран мотора и т.н. но нека да се върнем към основния въпрос от къде може да се закупува в България бензин без био добавките имали изобщо такова място или не съществува. Има доста хора със стари автомобили както и стари мотори и т.н.

Коментар

• rosen_tapa
                    rosen_tapa коментира
                    Редактиране на коментар
                    Моторите на тази кола(бензиновите) са на Хонда, годините след 1993....

Не вярвам да има грижи с тези мотори и с обикновен бензин.....

Моторът на тоя Ровър е проектиран за оловен бензин?Ако е така,има добавки за бензина...Ако проблема не е в липсата на олово,а в примесите към горивото,няма какво да се направи.Западняците карат много ретро автомобили, може би са намерили някакво решение.Доколкото знам, има някакво евроизискване да слагат задължително проценти биодобавки, и най-вероятно няма от къде да се купи без

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                    Моторът на тоя Ровър е проектиран за оловен бензин?Ако е така,има добавки за бензина...Ако проблема не е в липсата на олово,а в примесите към горивото,няма какво да се направи.Западняците карат много ретро автомобили, може би са намерили някакво решение.Доколкото знам, има някакво евроизискване да слагат задължително проценти биодобавки, и най-вероятно няма от къде да се купи без
                    Mотора до колкото знам е проектиран за безоловен бензин, на капачката на резервоара пише
                    unleaded fuel only.
                    95 min

Коментар

Ясно е че няма от къде да се купи такова гориво, просто защото стандарта е вече друг. Като вариант - промяна ъгъла на запалване.
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

Защо в цяла европа го предлагат а в бг не каква е причината да го забранят в бг, защото сме най еко страната или ?

Вариянта е да търся някой да ми докара от друга държава повечко или да ходя сам ама си е далечко.

Коментар

Драмата с бензина си е чиста шизофрения. Не е лош ровъра , по точно си е една по добра хонда...притесненията за бензина са напълно излишни.
                          Фиат Купе
                          Опел Фронтера В
                          Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                            Ясно е че няма от къде да се купи такова гориво, просто защото стандарта е вече друг. Като вариант - промяна ъгъла на запалване.
                            Не е стандарт, няма и такова изискване,
                            Такава страна(народ) сме, Как беше преклонена... плащаме и мълчим, Е все пак ако почнем много да мрънкаме, че са скъпи горивата, държавата вади едни пари от бюджета и дава на шофьорите да се радват, но да пипне печалбите на... Не смее.

Съжалявам че влизам в политиката, но това е тема табу в медиите, абсолютно забранено да се коментира

новатех, моята кола с обикновен бензин без биодобавка, зареден в германия., работи много по добре, по тиха е по динамична и разхода ми е много по нисък. Плащам и по малко, около 10цента

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X