Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за спиране на теч на антифриз от казанчето на радиатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добавка за спиране на теч на антифриз от казанчето на радиатора

Здравейте колеги, имам лек теч най-вероятно от казанчето на радиатора за антифриза. Оставят малко следи по кората на автомобила, няма локви и тн. Искам да попитам има ли някакви добавки за такива течове или това е пълна глупост и няма да помогне. Виждал съм някакви прахчита слагат при теч от радиатора,но на мен ми тече от казанчето на радиатора не от радиаторя.
    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

не знам на кое казваш казанче на радиатор, дето не е радиатор......... аз съм ползвал на лики моли, помага при малки течове.

Коментар

• nissan_1978
      nissan_1978 коментира
      Редактиране на коментар
      По скоро разширителния съд просто на тази кола и до радиатора, колата е бмв е46 бензин. Като напипвам дъното ми се струва влажно.

Търсиш си начин да мръзнеш през зимата, но ще го разбереш в най-големия студ...

Не сипвай никакви чорби в охладителната система - от това обикновено се плаче...

Коментар

Колега вече ВИ е казал ,че има разни "химии" срещу течове,а аз ще допълня (от натрупания опит) ,че трябва тест под налягане на охладителната система и след като се знае на 100% от къде е загубата се лекува с нови части. Химията "върши работа" ако искате да спрете теча преди продажба!
      Пс. Изкарвам по някой лев и от ремонти ,след лекуване с "прахчета"......

Коментар

Точно така е-първо ще платиш прахчетата или добавката-течност,а после ще ти запуши някъде,където не трябва,и накрая пак ще купиш нов радиатор.Надуваш го с въздух,меден,ако позволява-лепене.Ако е пластмаса и халумин,най вероятно-нов

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          А междувременно ако прегрее мотора и нов мотор

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Нищо им няма на алуминия и пластмасата, стига да са здрави. Отварят се и се затварят с много по-малко драми от обикновен меден радиатор.

Помагат ако си в полето и трябва да се пребереш,нямаш друг вариант освен химия някаква / с магия не става /.

Твоя случай е за майстор,не си на полето,води я на прьч тая коза,80% от проблемите при един мотор са охладителната система,аз не бих рискувал
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Ясен
          Ясен коментира
          Редактиране на коментар
          То ако си в полето по-лесно ще намериш вода отколкото химия. Това ако тече слабо. Ако тече силно все едно няма да ти стане фокуса.

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Ако тече силно, и въпроса е да се прибереш-едно яйце в радиатора върши работа. Изпробвано е.

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        ..
        Пс. Изкарвам по някой лев и от ремонти ,след лекуване с "прахчета"......
        В тоя сезон под пари ще останеш..
        Успех!

Коментар

• petkov_bb
          petkov_bb коментира
          Редактиране на коментар
          Предпочитам да се поддържа и ползва грамотно техниката ,а не заради тънки сметки да правя ремонти на двигатели.

• Veni1
          Veni1 коментира
          Редактиране на коментар
          Естествено, ама все пак - който каквото докара за ремонт, това се ремонтира...

Ако всички потребители имаха необходимия минимум акъл в главата, половината "майстори" щяха да умрат от глад...

Тя не губи много, по скоро сълзи и то не след всяко каране има мазни следи от антифриз по кората, нивото не е мръднало, не съм доливал, колата не грее. Честно казано и аз си мисля, че тези добавки са временно решение колкото да се прибереш ако си на далече, така или иначе казанчето ще се сменя. Благодаря ви за съветите.
        Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Системата е под налагане,дьртите Мерцедес цепят пишката в която влиза маркуча в горната част на радиатора или пишката на разширителното казанче.

Лепил съм,залепи се,карах го 2 седмици докато ми дойде другия радиатор,че в магазина имаха само скапани модели пък аз исках от добрите.

При теб е малко и може да стигнеш до сервиза с малък риск за мотора,АЗ ако съм на теб ммммммм лекичко с топлото кафе и там,да те лекуват как си трябва,тоя номер с черния пипер,белтьците,Молито.......до сервиза само.И аз имам една туба с Лъки Моли,е така за зор в гората ма ти си у вас,зор нямаш

Смени си казанчето ! Хем по "евтино", хем знаеш, че си свършил работата както трябва.
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Търсиш си начин да мръзнеш през зимата, но ще го разбереш в най-големия студ...

Не сипвай никакви чорби в охладителната система - от това обикновено се плаче...
          Ха ха. И аз преди доста години така се наиграх със ZX-а. Теча от радиатора спря, но с него и парното.Ама пък климатика му е страшен.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

запушва радиатори след време, ако е за продаване може
            Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Ако можеш да намериш къде е пукнатината може да я залепиш с епоксидна смола, а за още по здраво можеш да "армираш" със стъклено (или някакво друго подходящо) влакно.
              Аз така залепих моето. За по добра адхезия мястото на лепене се надира с пила или шкурка.

Коментар

Има работещи препарати ремонт на глави, гарнитури и течове от други места, но трудът да се приложат правилно е много повече от ремонта и цената на разширителен съд. Най-малката трудност е перфектното почистване от следи от антифриз в охладителната система, което е задължително изискване - само вода трябва да има в охл система.

Коментар

Най вероятно теча е от О-пръстените дето свързват казанчето,но и самото то да е спукано е някакви си 50лв. та не си струва заигравката с разни химии.

Коментар

Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнение
                    Има работещи препарати ремонт на глави, гарнитури и течове от други места, но трудът да се приложат правилно е много повече от ремонта и цената на разширителен съд. Най-малката трудност е перфектното почистване от следи от антифриз в охладителната система, което е задължително изискване - само вода трябва да има в охл система.
                    Молим?!
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• DBRS
                      DBRS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Няма молим, технологиите от миналия век си съществуват. Като малък много се забавлявах с огромните табели по всичко в ДАП-а "Водата е източена"
                      Съответно има си хора, които вярват, че за почистване водата е по-по-Най.

• Stbd
                      Stbd коментира
                      Редактиране на коментар
                      Химическите препарати се влияят от гликола и затова системата трябва да е чиста от антифриз. Зарежда се с вода за ремонта. Може да има и такива за смесване с антифриз.
                      Не става дума за прахчета и подобни, които запушват предимно по механичен път и където трябва и не трябва.

• Kirilpm
                      Kirilpm коментира
                      Редактиране на коментар
                      "Няма молим, технологиите от миналия век си съществуват. Като малък много се забавлявах с огромните табели по всичко в ДАП-а "Водата е източена"
                      Съответно има си хора, които вярват, че за почистване водата е по-по-Най. "

Иди да я пееш тази песен любовна на някой, който ремонтира радиатори.Те май чистеха радиаторите баш с вода.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X