Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качество на бензина през последните две седмици?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Може би слагат терпентин зимата поради ниската точка на възпламеняване, но при загрят двигател на високите обороти, поради преждевременното изгаряне в горивните камери да губи мощност и да дава "дупки". Няма ли някой двигателист да обясни по-подробно.

Коментар

В наше село Магарешки няма бензиностанция и от бензин се носи аромат на терпентин.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А някой въобще мирисал ли е изгорял в двигател терпентин? Мирише на мекици.
        Това е доста дефицитен продукт и крайно невероятен в горивото.

Коментар

• Владо М
          Владо М коментира
          Редактиране на коментар
          Между другото и такъв мирис усещам, но си мислех, че е от биодизела.

Важното е, че наказвате шибания картел. Другото са детайли от пейзажа
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

• Ясен
          Ясен коментира
          Редактиране на коментар
          Абеееее я кажи кой е извън шибания картел, че да знаем как да наказваме. Марешки ми е далече а и спазвам някаква хигиена.

Тва лято ми се откачи ръката (и езика...) в опити да запаля тревокосачката с пресен бензин от кварталната бензиностанция. Карбуратора ли не разглобявах, свещта ли не почиствах, ток ме перка през ръцете докато проверявах дали има искра... и бензинът съвсем нормално миришеше ама така и не се воспламени.

Другата седмица не намерих злополучната туба и източих някакъв изветрял миналогодишен бензин от УАЗа. Запали от втория път и свършихме работата.

После пък жената намери тубата с дяволското биле някъде зад доматите и взе че досипа на косачката. Айде пак мамата. Накрая ми писна и го сипах на Дъртанян в нафтата. Той не възрази

Разбира се, всичко това е анекдотично преживяване, а не систематично изследване. А и в същия момент бях допълнил и колата и тя после работеше.

Ама някак си остава впечатлението.

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          доколкото съм чел, но може и да бъркам, Ромпетрол не зареждат от горива Нефтохима

Турбо дупка от лош бензнин, тракащи повдигачи, скоро очаквам някой да се оплаче, че му е спаднала гумата от гадното ни гориво

Иначе, за да нямате ядове, купувайте си коли непретенциозни към горивото, Владо ще смени чукчето и уаза пак ще има "високи" обороти.

Коментар

• Владо М
          Владо М коментира
          Редактиране на коментар
          Направо да наливаме разредител за боя викаш?

• Владо М
          Владо М коментира
          Редактиране на коментар
          Или първак?

• Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          Пропан и бутан като точно спазваш съотношението според сезона в него не знам да слагат терпентин.И задължително добавка газ юнак, за да предпазиш двигателя от сухотата на пропан бутана.

Може и да има терпентин, но как и с каква цел е много интересно. Граничи с абсурда. А за забавление - след кратко ровене за информация за терпентина (не на руски) се очертаха два стълба на знанието в тази област - някакви турски изследователи, изследващи бензин Т5 и Т10 (с 5 и с 10 процента терпентин - "марката" Т е майтап, иначе) и най-великия - Бойко Борисов. Турския екип изпраща информация само след заявка, дано да пратят, а ББ се е изказал публично "Премиерът Бойко Борисов заявява, че това е обсъдено на съвещание с прокуратурата и контролът ще се разпростре "във всички посоки и навсякъде".

"Нашите подозрения, които миналата седмица изразих, се доказаха. Има бензиностанции, в които 40% от горивото е терпентин, за наличието на сяра да не говорим", допълва той."

На практика хитрината с 40-те процента трябва да е с толуол, но Той се е объркал, все с Т започват. Толуолът е сравнително нормална съставка на бензина, за повишаване на октановото число.

Коментар

От нафтата на Марешки съм изгорял няколко резервоара и зиме и лете и не съм имал проблеми. И сега зареждам най-евтината нафта, която намеря наблизо. Явно си има двигатели-маанаджийки на горивото. Моето ХДИ, не е такова. "Картелните" бензиностанциЙ ги заобикалям с 200.
          Понастоящем, карам с нафта на 1,65, при средна цена 1,83-1,86 на повечето бензиностанции.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Правилно.​​​​​​

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              От нафтата на Марешки съм изгорял няколко резервоара и зиме и лете и не съм имал проблеми. И сега зареждам най-евтината нафта, която намеря наблизо. Явно си има двигатели-маанаджийки на горивото. Моето ХДИ, не е такова. "Картелните" бензиностанциЙ ги заобикалям с 200.
              Понастоящем, карам с нафта на 1,65, при средна цена 1,83-1,86 на повечето бензиностанции.
              Не знам колко му е гадна и мръсна нафтата на Марешки, но на кашона не съм сменял горивен филтър от как съм го купил. Към 10 години. А в повечето случаи зареждам там. Преди това не знам кога е сменян. Е, нося си нов за седалката, против уроки и чакам някой да ми плати, че да го сменя.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Галлопера от както е купен вече 12 г не му е сменян филтъра, предишния собственик го е правил,така ми каза,зарежда се където падне,последните година и половина при марешки или лайт,освен това,е прекарал няколко тона отработено масло,също имам нов филтър и стои за всеки случай.

Аз често зареждам на магарешки, защото ми е съвсем на път.
              Последните 2 зареждания бях там и омг, обикновен 95.
              Не, не ми е мирисало да друго освен на бензин!
              Нито пък колата е казала нещо по въпроса.
              Враг усраине

Коментар

Последните 20-ина дни съм сипал към 100 литра бензин на Еко, не съм усетил нещо различно. Имам газова, но през няколко месеца горя и два резервоара бензин.

Коментар

#19.1
                  Ясен коментира
                  11-11-20, 10:45
                  Абеееее я кажи кой е извън шибания картел, че да знаем как да наказваме. Марешки ми е далече а и спазвам някаква хигиена.
                  Дългия отговор е ъъъъъ дълъг и ме мързи да пиша, ще ти го разкажа на следващия конгрес.

Краткия отговор - предполагам си запознат с модела на швейцарското сирене като система за гарантиране на консистентно качество. Като със всяко следващо резенче сирене разхода расте не линейно, а експоненциално. Та при бившия ми работодател системата беше 5-степенна и струваше едни отвратително и неприлично много пари. И пак ставаха издънки, мноооооого рядко, ама ставаха.

Като цяло, в големите компании (а.к.а Картела) всеки PQI/CI (с ударение на CI) инцидент е сравним като ефект с взрив на тактически термоядрен заряд. Аз за 14 години един път съм го играл тоя филм. Ако знаехме кво ни чака - заклевам се целия офис щяхме да ходим да изпием лично шибаната проблемна нафта от пистолета на колонката, и после да я изповръщаме в градинката зад бензиностанцията.

Горе долу тва е краткия отговор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X