През последните две седмици забелязвам една остра миризма на терпентин в бензина. Зареждам от Магарешки и Петр*л. Двигателите са нестабилни във високите обороти. Интересно ми е дали и друг забелязва подобни зависимости?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Качество на бензина през последните две седмици?
Свий
X
-
-
Щом усещаш миризма,нямаш ковид 19,макар че смятам, че имаш други медицински проблеми.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 7 likes
Коментар
-
Сега се замислих, че предишни години през есента са се носили такива миризми от изгорели газове. Помня, че е есента, защото сме карали АТВта в гората в началото на ловния сезон.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Ей на това попаднах изследвайки темата - https://www.dnes.bg/politika/2015/08...v-besen.273761
Впрочем за половин час сринах двигателя на една китайка и се чудя дали не е от терпентина. Има ли органи, които може да сезираме за проби?
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнениеhttps://nauka.offnews.bg/news/Novini...ela_18652.html явно е стара тактика...
Цената на минералния терпентин е около 1лв/л, с ДДС - 1.3лв/л. Цената на дизела в Австрия преди акциз и данък е около 78 стотинки. Така че за икономическата ефективност да смесваш нафта с терпантин - не смеем да се произнесем. ...Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Аз от доста време Ви хортувам че при Магарешки е пълен леш с горивата и особено дизела е с много променливо качество.
Откакто при 2-3 градуса на въздуха ми заредиха за нафта в пластмасово шише от минерална вода течност непрозрачна и с консистенция на желеLand Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
- 1 like
Коментар
-
В интерес на истината и аз миналата седмица напълних догоре резервоара на Тойотата /бензин/ при Магарешки и усетих през цялата седмица една остра миризма при работа на двигателя без значение дали при старт или после. Сега като се замисля наистина бие на терпентин, дори жената, която ме чака да изкарам колата от гаража да се качи, ме попита нормална ли е за Авенсиса тази миризма. Отдадох го на непроветрения гараж с бол дизеляци комшии и т.н., ама истината май е друга... Задници
- 1 like
Коментар
-
Друг признак освен миризмата е турбо дупка, на двигатели, които нямат турбо. Някъде над 3000 об.
Коментар
-
Вчера клиент ми носи радио от кола за ремонт,казвам че крайното стъпало е изгоряло и мога да го сменя,клиента ме пита,а след ремонта ще свири ли дискове.Поглеждам радиото и му казвам че то няма сд ,има само радио и усб,клиента ме поглежда и вика ,да де...нали и аз това казвам,не чете дискове.....Та Владо..Сетих се за тебе,с тая турбо дупка на двигател без турбо !
-
-
Зависи от политиката на конкретната верига, и танковете и оборота на конкретния обект. На по - необоротните обекти и на тези с по големи резервоари се почва от началото/средата на Октомври, според прогнозата за времето може и по рано. Идеята е към началото на Ноември вече в танковете да е 100% зимна нафта.Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.
Коментар
-
А на Пандата, която също е налях с Магарешки бензин сутрин яко й чукат повдигачите при положение, че точно този 1.2 мотор на Фиат е джилезен и няма подобни ядове
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар