Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов вид дизелово гориво !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Нов вид дизелово гориво !!!

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Обаче разликата в цената е минимална...
    Е нема братче - и на вода да може да го измислят да се кара пак ще е на тази цена ако не на по-висока! А тия политическите малоумници сега може и на биодизела да измислят некакви такси
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
      В нета съм чел че ако помпата не е бош се скапвала много бързо .
      Във форума има една тема 11 страници ,прочети я да видиш,че не е точно така.
      B+

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1319
        B+

Коментар

Аз пък четох някаде из нета, че слагат на запад специална уредба за олио за да се потдгрее и да стане по-течливо.

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
            Аз пък четох някаде из нета, че слагат на запад специална уредба за олио за да се потдгрее и да стане по-течливо.
            ОЛИОТО ПО ЛИ Е ЕВТИНО? МОЖЕ И НА ЗЕХТИН
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Миналата година карах цяло лято на биодизел без никакви отрицателни последствия , слагам го на Пежо боксер 2.5 ТДИ.малко по тромав е с него но като разход в литри няма разлика от нормалния дизел само миризмата му е като на цех за закуски.Зимно време го спирам защото още не могат да му докарат рецептата да не замръзва ида не се разделя на две, като масло и вода.Пробвах и с олио без да слагам допълнителни подгряващи системи и клапани.Стана още по тромав и сутрин като запали 40-50 секунди докато позагрее започна да пуши с белезникав дим.Едни колеги ползваха олио на няколко Камаза и Мерцедеси доста време изгориха 10 - на тона олио и натрупаха доста горчив опит.Олиото се оказа много по агресивно към всички гумени и силиконови уплътнения,в резултат на което най напред започнаха да текат горивните помпи след това кондензирало неизгоряло олио започна да влиза в картерите на двигателите което доведе до прегдевременно износване на лагерите.След това сериозни аварий и край на ползването на олио в суров вид за гориво.АЗ се отказах от употребата на олио още на първите 80-100 литра и в резултат минах без аварий.
              Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
              Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

До: Нов вид дизелово гориво !!!

Абе хора защо творите глупости в нета
                Реалната цена на биодизела е около 1.10-1.20 лв
                той не се облага с акциз който заема 1/ 3 от цената на останалите горива, добива се от растително масло и първият дизел е работил на такова гориво.В сегашните двигатели качва разхода с 5-10 % и също толкова намалява мощността.не се правят никакви промени по двигателя.Според мен за тази цена не си срува
                поздрави

Коментар

Сбърка. Мощноста се качва осезаемо.
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Особено ако олиото е от цаца.
                    M.P.

Коментар

това което пиша съм го изпробвал лично

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        С ква добавка? Ми ако привлича с миризмата примерно арабски терористи?
                        Искаш - не искаш, още дълго време това ще е добавката. Но никога няма да стане основно гориво.
                        Толкова олио че да замести нафтата може да се добива единствено от безкрайни полета рапица. Хубаво, ама при растежа си тя отделя повече парникови газове отколкото изгарянето на нефта. С това всичко и свършва, ако става дума за нормална употреба.
                        Мда. Молете се наследникът на Путин да се окаже нормален човек. Иначе никой няма да иде на Луната и никой няма да донесе от там хелий. Значи и цивилизацията на белите няма да я има повече.
                        безкрайните полета от рапица ще намалят житните полета и ще дръпнат цените на храните нагоре. а и държавата как ще си вземе рекета да си храни депутатите? от 1,86 лв за литър дизел бензиностанцията взима 5-10 ст, лукойл и те. останалото -ДЪРЖАВАТА. и не само нашата е така

Коментар

Първоначално публикуван от ogii Преглед на мнение
                          безкрайните полета от рапица ще намалят житните полета и ще дръпнат цените на храните нагоре.
                          А виждал ли си колко бурени има засяти в България?В смисъл колко не се обработва?От София та до Свиленград -сеяли, сеяли все бурени.
                          B+

Коментар

не съм видял. тези анализи ги слушах по някакъв немски канал. като е по-изгодно земеделците преминават на рапица. а и в джунглите масово секат за да садят рапица та екологичния ефект става съмнителен. обсъждаха необходимостта държавата да се намеси и нормира и с биодизел без акциз да карат обществени транспортни средства и разбира се земеделците дето сами си го правят да си карат тракторите. а у нас е друго. тука все едно ще ми сложат акциз на ракията дето си я варя на село? да да

Коментар

Искам и аз да кажа няколко думи за биодизела, тъй като карам БМВ -то си с него от 7години. Биодизелът е гориво произведено на базата на естерификация на растително или животинско масло. Ето предимствата:
                              1. Прочиства всички отлагания, натрупващи се при употребата на обикновен дизел.
                              2. Подобрява мазането и увеличава живота на мотора с около 30%.
                              3. Цетановият индекс надвишава този на стандартното дизелово гориво, като средният разход на горивоби следвало да падне с около 10% - аз не забелязвам такова нещо, но това зависи и от начина на каране. Със сигурност, обаче, има осезаема икономия при нафтови горелки - до 30%.
                              4. Повишава се на мощността на двигателя и намаляване на нагара. Ако няма мощност значи горивния филтър е запушен.
                              5. Опазване на околната среда – вредните емисии са намалени многократно, най-вече тези на въглеродния двуокис. Не съдържа сяра, фосфор, тежки метали, тоест е подходящо за всички планински и туристически райони.
                              6. Биодизелът е разтворим във вода – напълно до 30 дни.
                              7. Ниска цена. М/у 1.25 и 1.35 лв
                              Ето недостатъците:
                              1. помпата трябва да е БОШ. Иначе другите помпи се скапват, не знам защо.
                              2. запушване на филтър. След процеса на естерификация, при който се отделят глицерина и висшите мастни киселини, биодизела трябва да се утаява мин. 14 дни, но няма кой да го чака толкова, затова в български условия има примеси, които запушват горивния филтър. На мене ми се случва да го сменям 3-4 пъти годишно, веднага щом усетя да ми пада мощноста.Слава Богу, при мене става лесно.
                              3. в зимни условия не е препоръчително да се кара чист.
                              Точката му на замръзване е +5 градуса и тогава се смесва с нафта 50 на 50 или 70 на 30, а в най студените месеци е по-добре да го спрем напълно. Това от опит го знам. Имайте предвид, че биодизела е на растителна основа и депресантите за нафта не му действат - те са на петролна основа.
                              4. цапане. Всички тези туби и фунии.
                              Комай това е.
                              А, и още нещо. Не карайте с чисто олио, защото не са премахнати висшите мастни киселини и смолите, които ще ви се спекат върху двигателя.
                              Ако се колебаеш дали някой е боклук, значи той си е.

Коментар

Един приятел ми разправяше, че имал 50 декара нива на село и щял да си я засади с репица и да си я парцелира.
                                Един парцел за ходенето до морето
                                Един парцел за градско каране
                                Един за извън градско
                                А каквото остане си е чиста икономия.

А аз си ги меша биодизел и обикновенна нафта 50/50 и съм си доволен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X