Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов вид дизелово гориво !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов вид дизелово гориво !!!

Днес ходих на темпо да заредя и там ми предложиха нов вид дизелово гориво биодизел или нещо подобно, когато попитах какво е това ми отговориха че се правело от слънчоглед
    Та въпроса ми е иматели наблюдения върху това чудо ?
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

един приятел ми каза че неставало за новите дизели /помпа дюза и комън рейл/ защото нещо се скапвало и не ти признавали гаранцията
    drive alive

Коментар

Някой казваше че познава човек, чиито познат знаел един който карал ...
      Обичайно в тая био-нафта има 10 - 30% олио. Би могло да е и 100%. Два проблема. Изключително високата киселинност на олиото която изяжа гумените ухлътнения и огледалните повърхности на разните видове клапани. И по-високото относително тегло на олиото, което заедно с киселината изяждат стените на горивната камера където впускателният клапан плюе.
      А иначе - нормално.

Коментар

ооо значи да съм спокоен не съм се пре..... като не съм сипал !
        А иначе аз и другата нафта си я карам с добавка !
        LZ1HKW

Коментар

С ква добавка? Ми ако привлича с миризмата примерно арабски терористи?
          Искаш - не искаш, още дълго време това ще е добавката. Но никога няма да стане основно гориво.
          Толкова олио че да замести нафтата може да се добива единствено от безкрайни полета рапица. Хубаво, ама при растежа си тя отделя повече парникови газове отколкото изгарянето на нефта. С това всичко и свършва, ако става дума за нормална употреба.
          Мда. Молете се наследникът на Путин да се окаже нормален човек. Иначе никой няма да иде на Луната и никой няма да донесе от там хелий. Значи и цивилизацията на белите няма да я има повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            С ква добавка? Ми ако привлича с миризмата примерно арабски терористи?
            Искаш - не искаш, още дълго време това ще е добавката. Но никога няма да стане основно гориво.
            Толкова олио че да замести нафтата може да се добива единствено от безкрайни полета рапица. Хубаво, ама при растежа си тя отделя повече парникови газове отколкото изгарянето на нефта. С това всичко и свършва, ако става дума за нормална употреба.
            Мда. Молете се наследникът на Путин да се окаже нормален човек. Иначе никой няма да иде на Луната и никой няма да донесе от там хелий. Значи и цивилизацията на белите няма да я има повече.
            Ами добавката с която карам е на Кастрол, една опаковка е за 500л.
            и съм много доволен, зимата не замръзва, лятото има по-голяма мощност и т.н.
            LZ1HKW

Коментар

Хора четете в нета ама извън БГ, хората там имат доста опит с биодизела и използването на растителни мазнини за гориво. Аз не съм го пробвал, ама доста автобуси вече в града миришат на пържено та не знам, а и не съм чул да се скапват от това гориво. Между другото като ровите в нета се опитайте да разберете Рудолф Дизел с какво е карал първия си двигател и като за какво го е измислил? Между другото поръчката е била за двигател който да работи с въглищен прах ама нейсе. В историята е така, разработваш нещо и между временно откриваш друго съвсем различно.
              Поздрави
              P.S. Забравих да оставя един адрес:
              http://journeytoforever.org/biodiesel_make.html
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

ако е в софия тази бензиностанция само ми кажи каде се намира.Аз не се притеснявам за моя двигател и съм готов да пробвам.

Коментар

Ха ха. От два месеца карам турбо дизел с това гориво и резултатът е следния: колата направо полетя, върви като дива, няма нищо общо с преди. Естествено и разхода падна. Обаче вие не се преебвайте да си сипете, много е кофти, и това го знаят най добре тея дето не са си сипвали
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

едиснтвено ми е страно това как цената му е толкова висока като няма акциз на Биодизела само 10 ст е разликата

В банско имам един приятел англичанин които има ЛР 3 серия и му слага чисто олио от фритютрник и няма проблеми .

Коментар

Гледах едно предаване по въпроса там казаха че за да се ползва биодизела имало нужда от малка преработка на двигателя, и естесветнно си спестиха за каква преработка става въпрос. Казаха че до някоко години всички градски автобуси в Германия щели да преминат на такова, и стимулират и големите камиони също...

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                        Ха ха. От два месеца карам турбо дизел с това гориво и резултатът е следния: колата направо полетя, върви като дива, няма нищо общо с преди. Естествено и разхода падна. Обаче вие не се преебвайте да си сипете, много е кофти, и това го знаят най добре тея дето не са си сипвали
                        Абсолютно вярно. Карал съм на Голф 1.6D. Пробвах два вида едното мириши на шишарки а от аспуха на барут Освен че литна Голфа почна да мърка. Другото миришеше на кебапчета. Аверчето дето го прави каза че новите дизели по добре го понасяли. Кофтито е че двигателя почна да работи на по висока температура и горивната помпата ми протече. Ама тя и без тва от време на време си тече.

Коментар

Абе хора четете в нета бе. За биодизел не трябва да се прави никаква преработка на новите дизели. На старите се сменят горивопроводите защото малркучите не издържат на биодизела. Това е!
                          За SVO(Straight Vegatable Oil) или на български чисто растително масло(не това от фритюрника) се правят следните доработки - поставя се подгревател на горивопровода, някой пък предпочитат да имат втори резервоар за олиото, други пък сменят дюзите със специални за олио, тъй като олиото е с по-голям вискозитет. Пак ви казвам четете в нета, ако пък ви инетересува кажете какво по-точно и да ви го пратя. Доброто на биодизела е че ще го има даже и като свърши петрола. Цената обаче е друга работа и тя е такава защото изходния продукт(олиото) си е относително скъп. Поздрави
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

аз пробвах-впечатления

Аз пробвах. Зареждам вече трети път - 30 до 50% от вместимостта на резервоара / колата е Диско-1/. В ТЕМПО не знаят какво продават: В10, В30 или В100, както е по света и не у нас. Преди време се поинтересувах от този вид гориво, както и от производството му. Като здравомислещ човек се усъмних в информацията. Не може едно нещо, независимо какво е, да има само +++++, а за биодизела-само суперлативи. Затова не се сърдете на Стефан и не го наричайте "краен". Човекът просто е скептик, какъвто между другото е всеки интелигентен човек, съществуващ в агресивна среда. От неговото мнение чета ЕДИНСТВЕНИТЕ минуси на биодизела. / сигурно има не може да няма/, но това с парниковите газове от рапицата не го смилам.
                            Аз лично имам много добри впечатления-поне засега. По-добра динамика, никакъв дим / то и преди май нямаше/, по-тиха работа на двигателя, за разхода не знам защото смених зимните гуми и извадката не е коректна.
                            Относно цената: в Европа мисля е около 60% от цената на дизела.
                            Проблемът е с доставчика: тук май има проблем. Сладурите от Темпо са си играчи. Дънят цените /много агресивна ценова политика/, продадоха компанията на гърци - ЕКО......, и не знаят какво продават: имам една позната счетоводителка, която е работила 2г при тях и ми каза, че били продали повече А95, отколкото били купили?!! Просто не се знае какво купуваме и к'во продааме. А пък ние не знаем какво зареждаме /при тях/
                            А за добавките-не слагам и зимата. Диското си пали като пич на -20С.
                            Това е ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ПО СРЕДАТА.
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

някои ще каже ли каде във софия се зарежда биодизел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X