Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройство за намагнитване на горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Устройство за намагнитване на горивото

Ако под датчици имаш предвид някакъв вид разходомери, в повечето по-нови автомобили не се използват такива. Разходът на гориво се измнерва индиректно. В горивната система има някакво известно, константно (в общия случай) налягане на горивото. Знае се какъв е дебитът на дюзите при това налягане. На база на времето за което дюзите са били отворени, се изчислява количество гориво което е впръскано.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Ако под датчици имаш предвид някакъв вид разходомери, в повечето по-нови автомобили не се използват такива. Разходът на гориво се измнерва индиректно. В горивната система има някакво известно, константно (в общия случай) налягане на горивото. Знае се какъв е дебитът на дюзите при това налягане. На база на времето за което дюзите са били отворени, се изчислява количество гориво което е впръскано.
      Ще се смаяш колко други фактори влияят на калибрацията на това чудо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ще се смаяш колко други фактори влияят на калибрацията на това чудо.
        Сигурно е така, но за теста няма никакво значение. Става въпрос за две последователни мерения в рамките на 10 минути. Интересни са разликите между двете мерения. Поне за мен е любопитно дали има някаква разлика, а ако се установи, че има, тогава ще се мисли начин за точното и измерване. При повечето автомобили, магнитите могат да се монтират дори без да се гаси двигателя, за намаляване на факторите влияещи на измерването. Отчитайки, че при не малко от автомобилите, горивото минава през помпи и дюзи в които има магнити и/или електромагнити, съм доста песимистично настроен към икономическия ефекта за закупилия такова изделие. За продаваче е ясно, има ефект.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Отчитайки, че при не малко от автомобилите, горивото минава през помпи и дюзи в които има магнити и/или електромагнити, съм доста песимистично настроен към икономическия ефекта за закупилия такова изделие. За продаваче е ясно, има ефект.
          Разсъждавайки така, някой може да очаква ефект и от магнитите в тонколоните във вратите, нали резервоарът е наблизо.
          Според мен горивото трябва да мине през магнитно поле с някаква сила, т.е. магнитите да са на такова разстояние един от друг, че поне да си взаимодействат. Затова не ми хващат окото тези магнетизатори, на които магнитите се връзват един към друг със свински опашки на каквото разстояние дойде. Като се прави нещо, даже и безсмислено да е, поне да се прави както трябва!

Коментар

8. Магнитите се демонтират от горивопровода и се монтират на антената на радиото за по-добро приемане.
            Нищо не махам. Бачка си перфектно.
            Това че джипа харчи по-малко от колкото производителя е определил, ми е достатъчно.

Коментар

Скоро ми попадна един документален филм за водата.
              Мисля ,че има връзка с тази дискусия и е много любопитно да се види.Изследванията са шокиращи.
              Може да се изтегли от тук http://www.kolibka.com/2.html
              Заглавието е: Великата тайна на водата

Коментар

Първоначално публикуван от валентин попов Преглед на мнение
                Скоро ми попадна един документален филм за водата.
                Мисля ,че има връзка с тази дискусия и е много любопитно да се види.Изследванията са шокиращи.
                Може да се изтегли от тук http://www.kolibka.com/2.html
                Заглавието е: Великата тайна на водата
                Моите уважения колега,линка , който си дал е перфектен и има невероятни неща, но има отделни теми за водата. Тук става въпрос конкретно за система от магнити.
                Иначе ще стане говорилня.
                Последно редактирано от Ba4e Mite; 15-05-08, 17:50.
                ________________________________________________________________________________________
                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Здравейте , минала е почти година от последната публикация за магнитите ........ през тази година никой ли не е направил сравнение от преди и след монтирането на магнитите , да стане ясно практически , от четеното по горе останах с впечатление ,че някои колеги са решени да пробват , други са ги сложили , 90 дни от тогава са минали отдавна
                  Та имали резултат

Коментар

Разлика определено има.
                    LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                      Разлика определено има.
                      Влади, каква е? Че не разбрах има ли икономия, или повишена мощност , или нещо друго, или магнити при мотора си е гъзарско. Моля бъди по-конкретен.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Нищо не махам. Бачка си перфектно.
                        Това че джипа харчи по-малко от колкото производителя е определил, ми е достатъчно.
                        Дайте линк от къде да си купим, ибей линка не връзва.

Коментар

Един мой колега кара вече около година с тези магнити. Твърди, че има ефект. Нищо повече не мога да кажа. Аз не съм експериментирал!

Всъщност спомена, че се е договорил за три седмици изпитателен срок. Ако не вършат работа ги връща. После не поиска да ги върне - стрували 60лв.
                          Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            Влади, каква е? Че не разбрах има ли икономия, или повишена мощност , или нещо друго, или магнити при мотора си е гъзарско. Моля бъди по-конкретен.
                            Беше времето, когато отчаяно се нуждаех от по-голяма мощност заради големите гуми. Разлика във вървежа усещах дори само от различното налягане в тях. Та тогава сложих тази джажа с известно съмнение и разлика в двигателя се усети веднага. По-гладка работа и разлика в силата. За разхода на гориво не съм се интересувал.
                            LZ1VMH

Коментар

Каква е цената и от къде може да се купи,това устройство?
                              Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
                              Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                                Беше времето, когато отчаяно се нуждаех от по-голяма мощност заради големите гуми. Разлика във вървежа усещах дори само от различното налягане в тях. Та тогава сложих тази джажа с известно съмнение и разлика в двигателя се усети веднага. По-гладка работа и разлика в силата. За разхода на гориво не съм се интересувал.
                                Тебе да поканя на double-blind test?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X