Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вече съм бесен.-12 градуса и резултата е..парафин вьв филтъра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вече съм бесен.-12 градуса и резултата е..парафин вьв филтъра

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
    Тази сутрин в София е било - 14 и аз малко с притеснение поех към астрата-километрите са и близо 300 хил, но с едно подгряване си запали и тръгна.Горивото е от Еко и досега не съм имал проблеми.
    Човек много трябва да внимава откъде сипва в тези времена.
    подкрепям Тирамису и аз не искам да свиквам с тзи малоумни неща в нашата страна.
    Благодарско.)))
    „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      да бе видях го това ,но неможе да няма някое филтърче преди този, имаме и Лагуна преди горивния филтър има такова с чашка и утайник може италянците които са били първи собственици да са я добавяли.но мисля че е фабрично и ,че повечето коли го имат.
      Пич.Чашките не знам за "френските" ама за немските са премахнати преди 15 години.Сега я карат от "ШИШЕТО".)))))

Коментар

Аз днес за 3 лева сипах добавка на Хелис . За всеки случай, че като гледам какво става - Мале мале.
        Ама гаранция няма пак.
        [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
          Аз днес за 3 лева сипах добавка на Хелис . За всеки случай, че като гледам какво става - Мале мале.
          Ама гаранция няма пак.
          Какьв е тоя 'ХЕЛИС' бре..Те такова нема...а ако е нещо от рода на ХЕЛИУС-доказаха го колегите че не работи.Ясене..вярваш ли ми вече?

Коментар

А е нека има, от имане глава не боли.
            Хелис ли е Хелиос ли беше, кво от това.
            Всичко е лъжа май.
            [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
              А е нека има, от имане глава не боли.
              Хелис ли е Хелиос ли беше, кво от това.
              Всичко е лъжа май.
              що не погледнеш в детайли това?ако не друго ще разбереш че не всичко е льжа..)..http://forum.offroad-bulgaria.com/sh.............ех Ясене..)))))))))))що ли мисля че сьм прав по някоя от точките?
              Последно редактирано от tiramisu; 30-12-08, 23:04.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                Колега.Писал сьм че колата ми е на 23 000 км. Дано да не си си помислил че карам ЮМЗ-63-та година
                Колега малко по спокойноТона ти е много рязък и ако искаш да научиш нещо от колегите които са патили УСПОКОЙ топката.И това че колата ти е на 23 000км. не означава че е по-добра от ЮМЗ 63-година.
                0887632135-Краси

Коментар

Всички дизелови коли от 15 години насам,си имат ел подгрев на горивото което постъпва в горивния филтър.Този подгрев се включва от един вакум датчик на -0,4 атм . Всичко е монтирано в корпуса на Филтъра и има един кабел (около 2мм2). Другите два кабела са за датчика за вода ....
                  За температури под 4 градуса това е задължително устройство......
                  FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                  BJ42 04 1982
                  FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                  LZ 2 BHB

Коментар

Бих оправдал това, че нафтата ни е некачествена с това, че е най-евтината в Европа, но за жалост и това не е вярно.

Колегата е писал за добавяне на газ за горене, аз за бензин знам, хем и почиствало, ще пробвам тия дни.

Или ОМВ Алпин, нали сте гледали рекламата

Коментар

Дойдохме си на думата
                      Главната причина да не скачам на никого в онова предаване, и след него, беше че нямаше повод. Поне конкретен. В следващите дни публиката ще е все по-готова за такъв разговор. А да видим сега коя телевизия иска да говори за енергийната безопастност на държавата. Не в стил "руснаците не щат да подаряват газ, олеле!". Ами "какво стана сега с транспорта, господа министри?"
                      Ако някой журналист се затруднява с началото - мога да подскажа.
                      Има стандарт. Изключително евро - нато. Истински съвършен. Съгласен съм с това. Има лаборатория, която следи за спазването му. Както може си върши работата, и с това съм съгласен. Всичко е по закона, всичко е съвършенно. Всички пляскаме с ръце и се прегръщаме радостно. Но от 40 до 100% от автопарка на държавата, по категориите автомобили, не може дори да запали двигателите, и дума не става да се движи.
                      Господа министри, какво става с енергийната и транспортната сигурност на МОЯТА страна? Аз съм си платил всичкия рекет, който сте ми поискали. Или съм ви платил малко?
                      Затруднявам се да общувам с когото и да било, който е дотолкова жалък като професионалист и дотолкова безотговорен като нашите министри и депутати. Или каквото там изживява себе си като Властта. Заради другарите си от този форум, и заради замръзващите покрай пътя други мирни хора, мога да опитам да преодолея отвращението си, и да поговоря с някой такъв публично. Но се боя че никой от тях няма да го поиска. Страхът е страшно нещо. Също като нямането на достойнство.
                      Струва ми се че бях достатъчно груб, за да има реакция. Ако насреща има нормален читател. Вашият изстрел, господа!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
                        Колега малко по спокойноТона ти е много рязък и ако искаш да научиш нещо от колегите които са патили УСПОКОЙ топката.И това че колата ти е на 23 000км. не означава че е по-добра от ЮМЗ 63-година.
                        Темата е че сьм "бесен" , което сьздава предпоставки да се очаква какьв ще ми е тона.Не искам да влизам в безумни спорове ЮМЗ-63-та година ли е по-добро от моята кола , ако не да не те обидя , то поне че е смешно това което се опитваш да твьрдиш.Айде сполай ти.)))))))))))

Коментар

Естествено че стар, и главното голям дизел, е несравнимо по - непретенциозен към нафтата. Така че това верно не е тема. А че това, което продават за дизелово гориво, каквото и да е, не бива да се сипва в нормален днешен двигател, е тема ...(((

Коментар

Хм, че кое му е смешното? ЮМЗ 63 година е пригодено да гори каквото му сипеш и съм убеден на 100%, че дори поизносено пак се влияе много по-малко от качеството на горивата отколкото една нов модел кола. Да не говорим пък за големината на отворите на филтрите на едното и другото.
                            Но иначе си прав, че горивата продавани у нас са некачествени и непригодени за новите автомобили, каквото и да говорят от Лукойл.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                              Хм, че кое му е смешното? ЮМЗ 63 година е пригодено да гори каквото му сипеш и съм убеден на 100%, че дори поизносено пак се влияе много по-малко от качеството на горивата отколкото една нов модел кола. Да не говорим пък за големината на отворите на филтрите на едното и другото.
                              Но иначе си прав, че горивата продавани у нас са некачествени и непригодени за новите автомобили, каквото и да говорят от Лукойл.
                              Наистина ли мислиш че трябва ли да спорим кое е по-добро?

Коментар

Не търся изобщо спор. Прочети внимателно написаното от мен.
                                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X