Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Значи така като гледам нещата упират до топъл горивен филтър. Сега остава да се намери цената на тези силиконовите ленти които се увиват около филтъра. Гледам в нета ги има по около $ 50.00. Най вероятно при братушките е по евтино. В линка горе е показана една ТНТМ далаверка. Навивате си мъркуч 10мм около филтъра и го връзвате за охладителната система. Като загрее колата изключвате електриката и си карате.
    Само АЛПИН ДИЗЕЛ ! Ма тия верно трябва да почерпят!
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Предполагам, че ако има печка на бензин, с неин си мини резервуар би могло да се топлят доста неща, дори водна риза за основния, направо цялелия горивопровод

Коментар

Едно време съм слушал , че карат с котелно гориво - прави се един дълъг чорап от много финна цедка горивото се замръзява на - 20 С и се прецежда през чорапа , от една две туби чорапа се пълнел с парафин .
        Като гледам акциза му е доста по-малък и цената също
        http://www.lukoil.bg/2_compl-rafin.htm (цената е за тон , а не за 1000л) .
        Ако имах дизел щях да пробвам , ако решите може да го добавите към експеримента .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Предполагам, че ако има печка на бензин, с неин си мини резервуар би могло да се топлят доста неща, дори водна риза за основния, направо цялелия горивопровод
          Има в ЗАЗ 966, 968 ....

Коментар

Като попривършите с експериментите, мога да опитам да дам пробите с най-добър и най-лош резултат за истински анализ. Така ще има и някакво обективно обяснение за поведението им.

Коментар

За днес изпълнихме лабораторното упражнение по алхимия с rumbata. Наляхме от една марка нафта в n-брой шишета (записките са в колегата) и сложихме добавки във всичките, като едно оставихме чиста нафта за контролна проба. Само по отношение на народните илачи - спирт, бензин, керосин и газ не знаехме в какво съотношение да добавим. За да бъде експеримента максимално обективен би трябвало от тях да се добави в същото съотношение като добавките, които се продават. За това с изброените - спирт, бензин, керосин и газ - направихме по две проби с различно съотношение. Първите резултати ще ги видим утре. Повече подробности и снимки от rumbata.

П.П. Аз отивам да се мия, че умирисах клавиатурата.
              http://www.nakladkibg.com
              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Мда-а.
                Както каза Ники - онафтихме се пак.

Иначе сме взели и противопожарни мерки, че знае ли се...

Вчера нямахме топла нафта да изпробваме дали минава през филтъра.
                Тече си и то много добре.
                Значи филтъра си филтрира, а не спира нафтата.

Изчислихме съотношенията /да не кажа сношенията / и започнахме инжектирането.

... и ии айде във фризера.
                Ще стоят до утре вечер на -11 -13гр.

Чудя се дали докато чакаме да отчетем пробите, да изпробваме влианието на ЕМИ върху PMR станциите?
                На някой да му се намира критична маса?

Коментар

Румба, коя е тая ЕМИ бре? И в какво влияние я подозираш?

Дай я насам. Ше я упраим?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ЕМИ - Електромагнитен импулс Обикновенно след атомен взрив.Другото не го знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      ЕМИ - Електромагнитен импулс Обикновенно след атомен взрив.Другото не го знам.
                      Бъзикам се бре. Ама явно и ти не знаеш.

EMI (Elektromagnetic interference) - Електромагнитни смущения/влияния. И обикновено не е след атомен взрив, ами и в момента около теб има куп източници, например компютъра, на който пишеш.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Смущенията са са си смущения, ЕМИ си е съвсем друга ракия.
                        Порядъка е около 1000000 нагоре.
                        А за критичната маса съм винаги готов.
                        Последно редактирано от Пенчо; 09-12-08, 23:23.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata
                          Ице, стига бе! Нали за това е Форума.
                          Един направи едно , друг друго, а всички имаме полза.
                          Де така да беше навсякъде...

Спарки, "критична маса" и "ЕМИ" се използват в едно изречение само в един смисъл.
                          Голяяяяяяямо смущение!
                          Тсъ. Бъркаш EMI с EMP (electro magnetic pulse)

EMI са просто смущения. EMP е мощен пулс от EMI, типично свързван с ядрен взрив. Не знам дали изобщо нещо друго се нарича така, освен онова въображаемо оръжие в "Матрицата 1".

А RFI (Radio frequency interference) са радиосмущения. EMI, но само с високи честоти.

Ей-тука е описано: http://www.jmkfilters.com/faq.htm

...ама, стига спам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Тсъ. Бъркаш EMI с EMP (electro magnetic pulse)

EMI са просто смущения. EMP е мощен пулс от EMI.

А RFI (Radio frequency interference) са радиосмущения. EMI, но само с високи честоти.

Ей-тука е описано: http://www.jmkfilters.com/faq.htm

...ама, стига спам.
                            Ей сега като дойде Стефан ще видиш какво е ЕМИ и какво е EMP.
                            Та за коя Еми говореше?

За спама съм съгласен.

Коментар

Не бе, аз не говорех. Ти говореше за няква, дето бъзикала станциите, тайничко. Демек занимавала се с подривна дейност върху нашето хоби. Трабва да се вземат мерки. Ще вземе да изпорти някоя разходка, женска и работа. Дай да я изловим, и да я оправим.

Коментар

Давайте маслата. Някой виждал ли е в каква каша се превръща 10W40 при минус 20 градуса?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X