Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин вариант за почистващо средство.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтин вариант за почистващо средство.

Здравейте,

Та... бъзикайки си "новата" джипка, и чистейки двигателя тук - там (2.7TDI). Реших че би било добре да сваля intercooler-а, и да го промия с каквото имам.

Е, имах WD40, което горе-долу се справяше, ама свърши.
    Имах и спрей за чистене на карбуратори, който се справяше още по-добре, ама и той свърши, а чернилката излизаше ли - излизаше.

С ацетон - абе мие, ама не съвсем.

И накрая от нямане, докопах изостанала буилка разредител ХК-1. Това е разредител за боите, които използват за пътна маркировка. Това нещо сваля всичко! Дори и спрея за карбуратори, от който бях много доволен, бледнее пред него. Интеркулера светна, и чернилка вече няма грам!

Та, пробвайте. Само внимавайте с пластмасови части и детайли. Може да се случи такъв, който не е предвиден за това. С масло и бензоустойчивите обикновено няма проблем. Но ако са метални - не се колебайте изобщо.

ХК-1 e български продукт и се намира по магазините за бои и лакове. Аз го пазарувах от MrBricolage. По спомен не беше много по-скъп от коресилина.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Евтин вариант за почистващо средство.

.... sparkybg аз и с ТОВА съм почиствал доста неща.
    Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Бензинът също върши добра работа. Току що почиствах разд. кутия и елементи от устройството на ръчната спирачка. Справи се отлично с масло, грес и други полепнали мръсотии.
      БИО пчелен мед и пчелни продукти
      0888 66 59 73

Коментар

Да, с Meglio, бензин и нафта и аз съм пробвал. С AMB също.

ХК-1 обаче ги бие с много всичките. Интеркулера ми стана като току-що излязъл от завода.

Опитайте и ви гарантирам че няма да съжалявате. На всичкото отгоре и съхне бързо. За мен цената обще взето не е водеща, и бих дал дори и двойно и тройно, стига нещо да върши работа. А това хем е евтино, хем върши отлична работа.

Не знам как би се справило с гняста, полепнала примерно по капак на клапаните. При удобен случай ще пробвам. Но със сигурност от тук нататък ще имам поне по едно шише в гаража винаги.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X