Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глицерин като охлаждаща течност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глицерин като охлаждаща течност

Здравейте колеги! Въпросът ми е следния:
    Някой от Вас има ли впечатления и използвал ли е като охлаждаща течност глицерин разреден едно към едно с дестилирана вода? Аз от около година карам така. С течение на времето забелязах, че течността стана кафява и в разширителното казанче има утайка според мен по-вече от нормалното при положение, че преди смяна на течността системата е промита.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

До: Глицерин като охлаждаща течност

Няма съставки за предпазване от корозия. В това е главната разлика. А кафявото сам се сещай какво е.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами той е една от съставките на антифриза , но в смес със спирт и други добавки - както каза Спарки за предпазване от корозия , намаляване на изпарението и т.н. Самостоятелното му използване е нежелателно , щото се разлага - става на парцали. Но при наличието на готови антифризи на приемлива цена не ми е ясно защо ти трябват експерименти.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Глицеринът въобще меси ли се с вода ?
        За глицерин ли говорим тук или за гликол ?
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Преди мноого години,когато не ни се даваха пари за антифриз карахме смес :етиленгликол с вода.Носеха ни го от геоложките проучвания.А глицеринът 1към 1 с водата не е ли много гъст.Сега има толкова антифризи,че незнам дали си струва експериментите.
          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
          -----------------------------------------------
          Питието определя съзнанието....
          -----------------------------------------------
          0887770735

Коментар

За гъстота не е гъст. Имам познат, който от години кара така. Не скапва водната помпа и гумените съединения. Имам опасения относно утайката.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
              За гъстота не е гъст. Имам познат, който от години кара така. Не скапва водната помпа и гумените съединения. Имам опасения относно утайката.
              Да, то има и хора, дето от години карат и с чиста водица. Дори зимата все източват и наточват. Ама това не значи че е правилно. Има и чишити, дето никога не са си сменяли антифриза, според тях щом не замръзва, проблем няма.

Това се правеше, когато антифриза беше кът. В момента има какъвто и колкото щеш. Вместо да се занимаваш с глупости с неизвестни последици, купи си розов от ЛукОйл например, и забрави за антифризени проблеми в следващите 5 години.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За кво ти е това? Топлоемкостта му е никва, топлината на изпарение дявол знае ква, пресича се от кво да е. Ако искаш калпав антифриз, във водата трябва да сипваш етиленгликол. Ако искаш по-хубав, трябва да му добавиш сапун и инхибитори на ръжда. Рецепти бол. Ще ти излезе колкото си искаш по-скъпо от нормален антифриз от железарията.

ОФФ. Някой да има зелен антифриз? Трябват ми 20 грама.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Глицеринът въобще меси ли се с вода ?
                  За глицерин ли говорим тук или за гликол ?
                  Ами до колкото мога да чета ,човека пита за глицерин . Разтваря се във вода на 100%.
                  И както писах по-горе е една от съставките на антифриза. Не ми се задълбаваше повече. По принцип в антифриза се използва в смеси както с етиленгликол , така и с пропиленгликол плюс алкохол и добавки намаляващи изпаренията , антикорозионни добавки и още някакви фирмени тайни микстури.Пропорциите не ги казват.
                  Едно време и аз съм карал със смес от глицерин , спирт и вода . Но то беше при соца , когато всичко се криеше под щанда. Сега антифризи - бол ...
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

по рецепта в антифриза няма глицерин.няма и пропиленгликол,както и висши алкохоли .за етанол и метанол не си и помисляй изпаряват се при 68 72 градуса и парите са запалими. преди 1-2 години се добавяше за сваляне на цената отпадъчен глицерин от биодизел .над 15 % влошава качеството .по зле охлажда на ниски обороти , а и се разлага за около 2 год .
                    цвета на антифриза е боя . правиме го по желание на клиента .
                    ако купувате ви съветвам да е чист концентрат,т. е 1:1 -40.и не на лукойл . те са по силни от контролиращите организации.антифриза им е от нестандартен гликол и го правят с динатриев фосфат. добрите рецепти са на натриев бензоат.приста само бутилират лукойлски антифриз.

Коментар

Оставам с впечатлението че се занимаваш с това.
                      Наистина ми трябва една спринцовка зелен. Ако и свети под ултравиолетовата лампа - още по-добре.

Коментар

Благодаря за изказаните мнения.

Коментар

1. Глицеринът е вид гликол, а па гликола е вид алкохол. Уточнете понятията. Това, че може да се яде (когато е чист) не го прави по-малко подходящ за антифриз.
                          2. Нямам идея от какво може да се пресече, от което етиленгликола да не може.
                          3. Температури на замръзване на водните смеси ще дойдат по-ниски от тези с етиленгликола (при равно количество), което не е беда.
                          4. Топлоемкостта му е близка до тази на етиленгликола. Така или иначе, разчитаме на водата повече, за тази дейност.
                          5. По-скъп е от етиленгликола, особено в обичайното му (хранително-вкусово) проявление.

Това, което му липсва, за да стане хубав антифриз, са добавки против корозия, против пяна и за цвят. Бонус - няма да е отровен, за разлика от обикновения антифриз. Ама ще е скъп.

Коментар

В Щатите мисля че се предлагат антифризи на пропилен-гликол основа. Именно понеже не са токсични. Май.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пропиленгликол == глицерин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X