Обява

Свий
Няма добавени обяви.

прозрачно минерално масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: прозрачно минерално масло

В моята сфера на работа се използва съвсем прозрачно силиконово масло. То е термоустойчиво и с много дълъг живот. В същото време не е много скъпо. Ако те устройва:
    Силиконово фюзерно масло CANON CLC 1000 - 1л. 27 лв.
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Ако ще топиш компютър, трансформаторното е идеално, но всякакво друго не-твърде-гъсто става. Това за шевни машини - също. И промивното масло на Приста, пак. То май най-евтино ще ти излезе, ако искаш да е ново.

Спиртът ще измие много от надписите, може да се видиш в чудо после.

Вентилаторите - нямат никакви грижи, докато си сe връткат в маслото, няма по-добри условия за тях.

А за трансформаторно може да се пуснат връзки по ТЕЦ и НЕК и да ти излезе 1 бутилка ракия.
      Последно редактирано от Ясен; 15-08-08, 12:14.

Коментар

Мда, за съжаление напуснах Енергото, преди съм ПОДАРЯВАЛ с туби!....защото карам бензинова кола, тези с дизелите си го сипваха в резервоара и си караха аванта - колата работи по-добре отколкото с нафта...поне по-добре от родната нафта де.
        Има 2 вида, единя е много бистро и прозрачно и ще ти свърши работа със сигурност. Може да провериш по работилниците за ремонт на силови трансформатори или да потърсиш връзка с някой от Енергото - ще ти свършат работа за 2-3лв. на литър.

Коментар

Аз си мисля, че няма нужда от вентилатори, щом има въздушни мехурчета - те ще подпомагат естествената конвекция.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Виж, въздушни мехурчета е по-добре да няма. Те ще подпомагат окислението, засмоляването и стареенето на маслото. Каквито неща не искаме.

Коментар

По принцип идеята да се потопи компа в масло,много ми допада.Поне няма да ми бръмчи постоянно на главата,но ми е интересно самото охлаждане.Аз доколкото занам елементите на компа работят във различни температури(поне тека са ми казвали).Това как ще се постигне
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                По принцип идеята да се потопи компа в масло,много ми допада.Поне няма да ми бръмчи постоянно на главата,но ми е интересно самото охлаждане.Аз доколкото знам елементите на компа работят във различни температури(поне тека са ми казвали).Това как ще се постигне
                Тишината може да се постигне и по други, по-цивилизовани начини. Например в компютъра да има само една перка 120 или 140мм и тя да се върти бавно (примерно 1000 об/мин). Ако те интересува как, мога да ти покажа нагледни примери (чува се дори прозвънването на платката, ако наоколо е тихо).

Маслото е повече за груби изпълнения (охлаждане с Пелтие клетки или фреон например).

Елементите на компютъра работят с различна температура не защото го искаме, а защото се нагряват сами. Всяко изравняване на температурите само подобрява нещата. Особено изравняване надолу, към най-ниската.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                  По принцип идеята да се потопи компа в масло,много ми допада.Поне няма да ми бръмчи постоянно на главата,но ми е интересно самото охлаждане.Аз доколкото занам елементите на компа работят във различни температури(поне тека са ми казвали).Това как ще се постигне
                  Никак. Разправяли са ти глупости. Различните температури са последствие, а не цел. Просто най-производителните чипове харчат най-много ток, и съответно загряват. Нищо не му пречи да си работи целия при температура на всичко до към 60, даже 70 градуса.

Въпроса е че маслото така или иначе трябва да се охлажда някак. Малка помпичка и външен радиатор, може и автомобилен. С голям и тих вентилатор, а може и изобщо без.

... или оребряване на самата кутия с масло. Поне от едната страна, и пак ако има нужда с вентилатор с голям диаметър и с ниски обороти. Ще мърка като коте.

А то звъка така или иначе няма как съвсем да се отървеш. Има DVD-та, дискове и пр. DVD-то няма как да е в масло. Дисковете може и да може, ама може и да не. Ама пак ще си бръмчат, освен ако не са solid state.

Абе, от цялата работа смисъла е никакъв, даже обратното, ама нейсе.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хард-дискът има отдушник. Той има лабиринтен филтър, но от няколко вкл/изкл все ще влезе масло вътре. Тогава, няма хард-диск.

Другата беда, която сполетява всички проекти за потопяеми компютри, е "пълзенето" на маслото по кабелите и постепенното омасляване на всичко наоколо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Тишината може да се постигне и по други, по-цивилизовани начини. Например в компютъра да има само една перка 120 или 140мм и тя да се върти бавно (примерно 1000 об/мин). Ако те интересува как, мога да ти покажа нагледни примери (чува се дори прозвънването на платката, ако наоколо е тихо).

Маслото е повече за груби изпълнения (охлаждане с Пелтие клетки или фреон например).
                      Интересува ме разбирасе.Имам два "калорифера" и като работят и двата главата ще ми прусне.Вътре имат по няколко вентилатора и е лудница.
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

А някъв се и обидил) Рецепта наготово иска
                        Че аз от де да знам от кво е направен компютъра, че да знам коя химия какво ще му ръждяса и разтвори? Никой на света не знае. Всички тия буклуци са сбирщайн, и в тях няма и една жица с известен произход. Камо ли с паспорт. Единствения начин да разбереш, е да киснеш всички компютри които имаш един по един във всички масла които намериш, и да гледаш кво ще стане.
                        Много е досадно, когато някой който не знае нищо по никой въпрос, се вземе на сериозно, и си повярва че върши работа. Но не иска да се замисли.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          А някъв се и обидил) Рецепта наготово иска
                          Че аз от де да знам от кво е направен компютъра, че да знам коя химия какво ще му ръждяса и разтвори? Никой на света не знае. Всички тия буклуци са сбирщайн, и в тях няма и една жица с известен произход. Камо ли с паспорт. Единствения начин да разбереш, е да киснеш всички компютри които имаш един по един във всички масла които намериш, и да гледаш кво ще стане.
                          Много е досадно, когато някой който не знае нищо по никой въпрос, се вземе на сериозно, и си повярва че върши работа. Но не иска да се замисли.
                          Тук ти се взе насериозно. Това да не ти е компютърът на ракетна установка?

Рецепти има бол. Нищо че задачата е смешна и безсмислена. То така се прави инженерство. Знаят им се и недостатъците. И във вода да го накиснеш, ще работи. Поне седмица. В масло (почти какво да е) ще изкара много повече. Пробвано е.

Прав си, че жиците нямат изяснен произход, но пък химията и физиката никой не ги е отменял, и в Тайван са същите. Тъй че жиците са медни, платката е от текстолит, пистите са позлатени, спойките са от калай, а корпусите на чиповете са от термореактивна пластмаса и тук-там керамика.

Коментар

Трансформаторното масло мисля, че ще ти свърши работа, но не всички материали, използвани в компотера са маслоустойчиви.
                            Вентилаторите няма да им е никак гот в маслото, щото ще се товарят, ама те хич и не ти трябват.
                            Дискът също трябва да е отвън. ЦДто също.
                            Освен това нещо ме кара да мисля, че платката ще се разслои.
                            Изобщо защо не вземеш за експеримента да удавиш някое старо onboard дъно и да видиш дали ще преживее месец-два, пък тогава да давиш истински комп.
                            Важно е обаче, да сменяш маслото на всеки 1000 поста
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Какъв е смисъла изобщо да има вентилатор щом цялата карантия на компа е потопена в масло?
                              И аз ще си напрвя такъв комп! Вече изрoвих един кабелен сноп от акустична мина и няколко тръбички от парогазово торпедо Т-53-38. Перката на вентилатора е мини-реплика на винта на U-234. Корпуса е от половин хиоска амфора!

Днес Истинските Гъзари смятат с логаритмична линия, а наистина Големите Истински Гъзари си поръчват и custom made китайско сметало с нефритени топчета.
                              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                              No wahalla.

Коментар

Това с вентилатора е захранването, което си има вграден, повече от това няма смисъл.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X