Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начин за подобряване на икономичността - нова лъжа или?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Начин за подобряване на икономичността - нова лъжа или?

Уважаеми колеги, случайно попаднах на тази страница... :
    http://www.pureenergysystems.com/new...00069_Acetone/

Може ли някой от химиците да си каже компетентното мнение... Със сигурност икономии от 30% са нереалистични но въпросът е принципен...
    VPetrov.photography

До: Начин за подобряване на икономичността - нова лъжа или?

Синът ми прави сайт на фирма, която ги продава тук.
    Пробвах такава таблетка и ефектът категорично е нулев. Може би колата е дефектна
    Теоретично е окислител, който спомага за оптимално изгаряне. Реално не върши нищо.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Там идеята е не за таблетките... за тях и аз съм сигурен, а за доливане на чист ацетон в горивото... в някаква пропорция...
      VPetrov.photography

Коментар

Контратезата - http://fuelsaving.info/acetone.htm
        На места в статията има линкове, които водят до други места на същия сайт и дообясняват нещата. Полезно, според мен.
        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Да, благодаря за линка... не бях му обърнал внимание...
          VPetrov.photography

Коментар

Ако не друго, то поне ще разтвори част от отлаганията по резервоара и горивната система.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Да, благодаря за линка... не бях му обърнал внимание...
              Не, аз се изразих неточно... В текста на Вашата статия действително има линкове, но те са по-скоро про-доказващи същата теза (че ацетонът върши работа). Те водят предимно към една джаджа, с която уж може да се провери ефективността на горенето и прочие. Както и към обща информация относно самия ацетон, начините на съхранението му и т.н.

Аз моя линк отделно го изрових от Гугъл и статията в него е... анти-ацетонова, ако мога така да се изразя Вече в нея самата има множество линкчета към същия сайт, в който е тя, и които линкчета доизясняват кое, защо и как. Аз като неразбиращ го намирам за много полезно, защото е на популярен език и каймакът на нещата е обяснен достъпно, като за такива като мен...

"Ако не друго, то поне..."
              Точно това се казва и в "моето" линкче...

Коментар

Да, точно ви разбрах... имах в предвид че не съм потърсил достатъчно настойчиво...

Единственото което може да е от в плюс при разсъжденията "за", e идеята относно фактът че в посочената статия навсякъде се указва че съвременните двигатели имат достатъчно добро миксиране на горивото... това значи ли че по-старите карбураторни биха получили някаква икономия...?
                VPetrov.photography

Коментар

Единственото което може да е от в плюс при разсъжденията "за", e идеята относно фактът че в посочената статия навсякъде се указва че съвременните двигатели имат достатъчно добро миксиране на горивото... това значи ли че по-старите карбураторни биха получили някаква икономия...?
                  Only engines that are very old (say more than 50 years) or in serious need of maintenance/adjustment would waste anything like 15 - 20% of their fuel in this way.
                  Това е много подробно разгледано в един от "спомагателните" линкове, поименно този:
                  http://fuelsaving.info/unburnt_fuel.htm

Коментар

Е тук са малко в грешка защото конструкциите на двигатели от преди 50 години са всъщност доста актуални тук... имам в предвид сред хората в портала... И конкретно един карбураторен УАЗ например...? Но явно едва ли си заслужават усилията за проба... От друга страна ацетона се продава без включен в цената му акциз което е една не лоша идея... дори ако си гори като обикновен бензин...
                    VPetrov.photography

Коментар

Силно е преувеличен ефектът. Би могло да има смисъл в най-дървените карбуратори и ДВГ с ниска степен на сгъстяване.

В съвременните бензинови ДВГ смесването и изпаряването не са лимитиращи фактори.

Коментар

...От друга страна ацетона се продава без включен в цената му акциз което е една не лоша идея... дори ако си гори като обикновен бензин...
                        А по-евтин ли е от бензина?

Коментар

Честно казано нямам идея колко струва ацетонът... но със сигурност би следвало да е доста по-евтин... нали няма акциз...
                          VPetrov.photography

Коментар

Честно казано нямам идея колко струва ацетонът... но със сигурност би следвало да е доста по-евтин... нали няма акциз...
                            Нещата може да са скъпи не само от акциз.

http://www.purchasing.com/article/CA6375621.html

$700/тон при количество цистерна - не е лоша базова цена. Плътност 0.785 - значи малко под $1/литър или около лев на литър. Октаново число около 110 (изследователски метод), калоричност 29000 kJ/kg (бензинът е около 47000).

При равни други условия - 70% по-висок разход, ако използваш ацетон вместо бензин (сметнато по калоричността). Мощност поне с 30% надолу, ще изисква и пренастройка на качеството на сместа.

Икономията е маргинална, но иначе ще работи.

Коментар

Някакъв полезен ефект ще има, но от малко и отвреме на време. Ацетонът е мощен изсушител. Иначе казано ще обира водата от резервоарите. Като цяло колата ще е по-добре. За мене това е и главният ефект. Ако някой с рекламни цели се опитва да пробута това като друг ефект, то и въпросът е друг.
                              Поинтересувай се от топлината на изпарение на ацетона, пламната му температура, и следващите от това условия на съхранение ... Пак шашкънии и шум по трасето

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X