Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начин за подобряване на икономичността - нова лъжа или?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Начин за подобряване на икономичността - нова лъжа или?

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
    Не, аз се изразих неточно... В текста на Вашата статия действително има линкове, но те са по-скоро про-доказващи същата теза (че ацетонът върши работа). Те водят предимно към една джаджа, с която уж може да се провери ефективността на горенето и прочие. Както и към обща информация относно самия ацетон, начините на съхранението му и т.н.

Аз моя линк отделно го изрових от Гугъл и статията в него е... анти-ацетонова, ако мога така да се изразя Вече в нея самата има множество линкчета към същия сайт, в който е тя, и които линкчета доизясняват кое, защо и как. Аз като неразбиращ го намирам за много полезно, защото е на популярен език и каймакът на нещата е обяснен достъпно, като за такива като мен...

Точно това се казва и в "моето" линкче...
    Въпросната джаджа, е изключително точна, ако си я калибрираш сам за твоя автомобил(става чрез задаване на зареденото гориво до ръба 1-2 пъти), и дава отклонение под 40ml на 30л гориво. Едва ли има заводски автомобил с толкова точно отчитане на моментния и средния разход на гориво. Освен това показва динамично ъгъла на предварение на запалването(при бензиновите ДВГ), а от там и ефективността на процеса на горене, и качеството на горивната смес, и индиректно октановото число на бензина. Така можеш веднага да разбереш какво са ти сипали на бензиностанцията. Вероятно и затова я дават за достатъчно достоверен измерител. Да не говорим че с нея можеш да бърникаш по компа на автомобила, следиш оборотите, температурите на водата и входящия въздух, оставащи километри до край на резервоара, и доста други функции. Едно доста полезно устройство.
    Последно редактирано от D-MAX; 12-05-08, 13:11.
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ацетона много добре разтваря повечето пластмаси и според мен не е за инжекциони и коли с пластмаси по горивната система.
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        Ацетона много добре разтваря повечето пластмаси и според мен не е за инжекциони и коли с пластмаси по горивната система.
        Не бери грижа. В бензина често има ацетон още от рафинерията. Ако горивните системи не го понасяха, нямаше да стигнем далече.

Коментар

И друг път съм споменавал ,че някога се занимавах с търговия на горива...Та ето какво по темата:Количествата АЦЕТОН които продадохме смесени в различни пропорции(тогава имаше А91) с бензин ,през 90-те години могат да напълнят яз. Искър.Ефекта върху автомобилите беше КАТАСТРОФАЛЕН ,но портфейлите ни надебеляха.Сега ,15 години по-късно никак , ама никак не се гордея с това....ама квото е,тва е!!
          В едно съм сигурен- ацетона НЕ Е ПОДХОДЯЩ за бензинови ДВГ в никакви количества!
          Успех на всички експериментатори!

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
            И друг път съм споменавал ,че някога се занимавах с търговия на горива...Та ето какво по темата:Количествата АЦЕТОН които продадохме смесени в различни пропорции(тогава имаше А91) с бензин ,през 90-те години могат да напълнят яз. Искър.Ефекта върху автомобилите беше КАТАСТРОФАЛЕН ,но портфейлите ни надебеляха.Сега ,15 години по-късно никак , ама никак не се гордея с това....ама квото е,тва е!!
            В едно съм сигурен- ацетона НЕ Е ПОДХОДЯЩ за бензинови ДВГ в никакви количества!
            А какво им става на колите? Нещо не се сещам, ама аз съм теоретиквеник.

Коментар

Много съм изненадан уважаеми колеги, при това приятно... За подобна тема на най-големият световен форум на Тойота фенове им трябват десетина страници докато стигнат до изводите които тук почти веднага нашите колеги ни поднесоха наготово... Ясно стана че употребата на ацетон за целите за които става въпрос е неразумно и непрактично... това беше и въпросът... още веднъж благодаря за светкавичният и перфектен отговор...
              VPetrov.photography

Коментар

Че ние да не сме тойоти. Ние сме българи.

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение

А за дизелите - как стоят нещата?

Тези малки количества ацетон се смесват с водата и нещо ставало ..... , но какво точно ?
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Ацетонът е изключително хигроскопичен. Разтваря в себе си много вода. Е, и после моторът някак успява да изгори и тая гадост между другото. Ако си стои като просто вода - тресе, звъни, новите комънрейли изобщо издъхват от водата.

Коментар

А защо се занимаваме да откриваме топлата вода. Хората са измислили добавките. Нали се сещате че ако беше истина и беше по ефтино щеше да се ползва. Кой каквото и да ти говори става въпрос за пари. Ако ставаше щеше да има акциз и върху ацетона.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Ацетонът е изключително хигроскопичен. Разтваря в себе си много вода. Е, и после моторът някак успява да изгори и тая гадост между другото. Ако си стои като просто вода - тресе, звъни, новите комънрейли изобщо издъхват от водата.
                        Абсолютно вярно!Само благодарение на това,че комънрейлите имат всякакви датчици по пътя на горивото до двигателя ,те не аварират при зареждане на калпава нафта- замърсена , оводнена и т.н.,просто угасват...в добрия случай .А що се касае за икономия на пари от гориво ,то специално за нафта има други ...хм.. добавки които снижават стойността лв/км....но това е вече за друга тема...и май не за публична...

Коментар

А-а не може така! Казвай всичко...
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            А-а не може така! Казвай всичко...
                            Еее точно темата на баш Админа ли да наспамя?..Пък и е късно.Утре,ако модератора не се разбучи!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              А защо се занимаваме да откриваме топлата вода. Хората са измислили добавките. Нали се сещате че ако беше истина и беше по ефтино щеше да се ползва. Кой каквото и да ти говори става въпрос за пари. Ако ставаше щеше да има акциз и върху ацетона.
                              Няма нужда от акциз. Той е достатъчно скъп.

Коментар

Е, няма ли да разтвори маркучите на горивопроводите тоя ацетон? Пък и при цялата му агресивна същност няма начин да не прави и някакви зулуми по двигателя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X