Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начин за подобряване на икономичността - нова лъжа или?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Начин за подобряване на икономичността - нова лъжа или?

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    О! И поредния патент! Това ще да е истината!
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Церият е рядък земен елемент, способен да отделя кислород при висока температура и да го поглъща при нейното понижаване.
      Ясене! Това вЕрно ли е бе?
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        Ясене! Това вЕрно ли е бе?
        Аз немея пред такива открития.

Цериевият оксид се използва в "чорапите" на петромаксовите лампи, където се нагрява до температури, общо взето над тези в ДВГ. Изобщо не се напряга да отдава кислорода, много си се кефи да си остане до последно с него. За да се разложи това доста устойчиво съединение с нагряване, си трябват още доста градуси.

В ДВГ никакви нано, микро и всякакви други твърди частици не са уместни. Даже и със саждите борбата е безмилостна и жестока. Причината е, че точно както в чорапа на петромакса или в пламъка на свещта, тези твърди частици "светват" и изнасят топлина от газовете (където тя би вършила работа, да движи буталото) към стените на горивната камера (където тя никаква работа няма да върши, а ни отваря работа да охлаждаме двигателя). Всъщност, това е и ограничаващият фактор за работата на дизеловия двигател във високи режими - образуването на въглеродни наночастици (дим, на български език).

Далеч съм от отричането на церия като съставка в много индустриални катализатори. Просто в ДВГ хетерогенен (с твърди частици в газовете) катализ е невъзможен икономически (катализаторът ще се използва еднократно), а и няма да създаде ползи повече от вредите. Катализ с газообразен катализатор в съвременните ДВГ се използва - не се чудете защо е EGR, за това е. Ползата от него е съвсем умерена.

Коментар

Церий се използва и като съставка (0.5-3%) в един от видовете електроди за ВИГ (аргоново) заваряване. В резултат дъгата пали по-лесно, и електрода е по-държелив на по-високи амперажи и температури от аналогичен електрод от чист волфрам, каквито също се използват за ВИГ.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси! Явно журналиста е забрави да добави думата "оксид" в това изречение. Кво като е безмислица.

Впрочем имаме колега от форума дето си закачи вече такава цериева ампула на фронтерата. Ама нещо си трае.... е и аз няма да го издавам.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А имаш ли информация за колко продават "чудото"?

Коментар

Изюрках го по телефона несериозника. Очакваме включване в темата.
                0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Изюрках го по телефона несериозника. Очакваме включване в темата.
                  Ей ма на...
                  Продават се от скоро в БГ и никой нищо не знае още за тях.
                  Карах с такава капсула около 2000 км. И наистина смъква разхода. Първите 200 - 300 км. нямаше ефект, след това Фронти почна да изкарва черни сажди от зад в ужасяващи количества. При кик даун от 80 км/ч за да задмина на баир саждите почти ми скриха образа в огледалото, и така около 200 км. След това колата спря да пуши все едно е бензинова. На дълъг път разхода падна с 1.5 - 1.7 литра.
                  Фронтерата докара разход 7.2 л/100 ( засичам винаги като пълня до капачката без пяна на една и съща колонка и карам поне 300 км. ). Градско - ситуацията е по-различна, за съжаление... Разходът падна с 0.5 л.
                  Системата е проста, на практика двигателят си смуче толкова прах от церии колкото му е вакумът във въздушният колектор.
                  LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X