Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся флуоресцентни бои

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся флуоресцентни бои

Това се оказа голям проблем.
    Спрейовете в Бриколаж не стават. Не били устойчиви на УВ, искат подложка и защитен лак отгоре.
    В един магазин за художници намерих моливи, пастели, темпера и акрилна. Нямат послесветене, само акрилната се държи на метал, но от нея пък няма цветове.
    Имало някакви за въдичарски плувки, такива още не съм виждал.
    Дайте акъл ...

До: Търся флуоресцентни бои

Това което търсиш, май всичките бои искат надлакиране. В кв. Бенковски-София има сервиз за тунинг, провери там - имат голяма гама от американски бои, имат и фосфорисценти.

Коментар

Е как така флуоресцентни, а неустойчиви на УВ? Нещо не ми се връзва тази стока.

Коментар

За плувки се използват предимно бои в сигнални цветове за пластмасови модели (стендов моделизъм) на самолети, танкове, кораби и други- Revell, Agama, Tamiya, Humbrol...
        Разфасовките са малки- 14 мл. Това не са флуоресцентни бои и нямат послесветене, но имат добра видимост и голям избор на цветове.
        Сигнално жълто на Revell е номер SM 312,a сигнално оранжево е номер SM 332. Има и лакове в същите разфасовки с различна степен на матовост или гланц. Струват по около 2.50лв за кутийка.
        Можеш да ги намериш в хоби магазините- в София ги има в Бонжур (пл. Славейков), на втория етаж, пoд рафтовете с кутийте на моделите, наредени са на малки, черни стелажи. На пазара в к-с Младост също има много добре зареден магазин за хоби модели. В Лозенец има хоби магазин на улица "Вискяр планина".
        Нанасят се с малка четка или най-добре с аерограф, в хоби магазините ще ти обяснят подробно.
        Тук е сайта на магазина в Лозенец, има и карта: http://www.hobymodels.com/
        Прикачени файлове
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Aкрилни има в Боила в Горубляне от лявата страна има магазин за художници, но имат избор имат и флоуресцентни...

Днес са до 17 ч. през седмицата до 19...

Коментар

Първоначално публикуван от mina Преглед на мнение
            Това което търсиш, май всичките бои искат надлакиране. В кв. Бенковски-София има сервиз за тунинг, провери там - имат голяма гама от американски бои, имат и фосфорисценти.
            Ето саита на въпросният сервиз http://www.kampaints.com/BG/8091/index.html ,но незнам да имат фосфорисцентни бои.Иначе,боите им са доста ефектни,но и цените си ги бива.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Един колега, покрай няйкаква работа внасяше флуорисцентен химикал и го използваше за течен сцинтилатор (детектор). Кажи за какво ти е, може и да върши работа.
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

В Бонжур няма. Можи би по Великден. За Коледа получавали стока, и за Великден. Търговци ...
                То, вярно че ми трябват няколко грама боя, ама не знам какви сцинтилатори е купувал твоя човек. Някои от тия неща са зловещо скъпи.

Коментар

За цената идея си нямам. По принцип е доста масов продукт. Използват го всички производители на скъпи прахове за пране за една велика измама. Нали сте чували как "бялото е още по-бяло" - еми не е по бяло ами го блъскат с флуорисцент и то направо си свети, буквално! Тъй, че не е нещо много специално, но да си купиш 2 грама сигурно ще е като 2 кг.... едва ли се продава в такива количества
                  П.с. А колегата сцинтилатор не е купувал ми правеше. За неутрони май... Далаверата беше, че с този химикал беше на порядък по-евтино, а работеше
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Нещо ми се върти из главата за някякъв магазин за бои на женския пазар.Преди време едно момче се беше похвлило във форума на клуб "Лада" как си е направило таблото на жигулката с диоди, а пък цифрите и сттрелките боядисло с отразителна/светеща боя.Ще проверя з линк.
                    ПС специално тая тема не я намерих, но ето линк към една подобна.Човекът тук е използвал маркер.
                    http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=6&t=10633
                    Последно редактирано от klasanov; 02-02-08, 21:28.

Коментар

Хм. Момичето в тоя Слънчоглед не ми показа такива тънкописци ...
                      И в Боила няма, и на пазара в Младост няма. Каквото има е без послесветене.
                      Ако ходиш в оня форум, кажи на човекът да остави по-малко диоди за да уреди въпросът с равномерността на осветлението. И да сложи УВ, по два лева парчето са на Женския пазар. На всеки да сложи по 150 - 200 ома, а ако иска отдолу да ги подпре с потенциометър 6,8 кОма, и с него да види колко всъщност му трябва. Че да не му вади очите нощем.

Коментар

Стефане бях ти обещал да снимам.
                        Табелите са правени основата е тъмно зеленото и отгоре е нанесен фосфоресциращата боя/в ъглите се вижда замъгляването от шаблона за при нанасяне/ значи има такава боя(сн№1.).На втората табелата е изработена от 2-ва. вида самозалепващосе фолио светлото е фосфоресциращато (сн№2.).
                        И друг вариант ми дойде на акъл като на светещата табела (сн№3)прозрачен перциглас надписан и осветен отстрани/ като страните трябва да са полирани до прозрачно/.
                        ....И...още един ейтакива фосфоресциращати фигурки продават дебелината е 2мм.и от горе с тези букви си правиш надписите/имаги в различен размер и шрифт/ ....и може и да ти свършат работа...(сн№4) другите 2бр. снимки са за да добиеш представа за какво съм ги използвал....и вече 20г.си вършат работата.

п.п. нали продавт шаблони с букви/цифри като от материал на ренгенова снимка,незнам как се казва.
                        Прикачени файлове
                        Land Rover Discovery:
                        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Къде са правени табелите?
                          Ммм ... Чак светловоди да правя ... Това е вече друга технология. Ако половината форум поиска - сигурно ще си струва.
                          От идиотските пластмасови фигурки си извадих цинков сулфид със сребро. Разтваря се с хлороформ. Той свети зелено. Не успявам да го забъркам в никъв лак, така че да е използваем.

И в лозенския магазин няма. Пак ходих в тоя Слънчоглед, след двете мацки попаднах на един младеж. Тънкописци нямат, показа ми две други шашми. Светят обаче бяло, само едната има зелено послесветене. И естествено е латексова((( От тва желязото ръждясва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Не успявам да го забъркам в никъв лак, така че да е използваем.
                            Нали е прах, не става ли да поръсиш с него написаното с лак малко преди да изсъхне съвсем (докато е лепкаво още)? После просто издухваш излишното, което не е залепнало! Надписа, с безцветен лак за нокти можеш да пробваш да го направиш с рапидограф! Е, ще съсипеш рапидографа накрая, но какво от това!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Само аз ли незнам какво се прави? Щото така никак не мога да отгатна. Имам приятели художници мога да разпитам, но ще трябва да знам какво точно ти трябва и с какви параметри освен послесветенето и да държи на метал за да ги ориентирам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X