Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся флуоресцентни бои

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся флуоресцентни бои

Тва ше стане ли? Едно време, като си правех светещи плувки, го забърквах с безцветни лаци - нитроцелулозни и алкидни - работеше, доколкото си спомням. Да зема да ти отсипа, а?
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от denislav; 08-02-08, 04:27.

Коментар

Това е А откъде го взе? Във Валерус вече ме изгледаха тъпо, и при другите ще е така ...
      И малко червено ако има - въпросът ще е решен наполовина.

Коментар

Жена ми е учителка и с другарката по химия са добри прияталки .
        Червен нЕма, не съм и търсил или виждал. А тоя на картинките го имам от преди 4-5 години. В наше време къде може да се намери - нямам идея. Колко да ти отсипя?

Коментар

Ако трява - и другарката по химия ше уважим, нема да се опъвамеГлей сеа, не стига че ми даваш, по и да казвам колко ... Колкото не ти трябва. Пък все някой ден ще намерим още.

Коментар

Ами аз това съм го чувал като фосфоресциращ ефект - дето го слагаха едно време на скалите на часовниците и компасите. И аз не съм виждал обаче такива боички с цвят на послесветене, различен от зелен ...

Коментар

Стефан, да ли е намерил тази боя? За таково ли става дума?
              Прикачени файлове

Коментар

И аз съм го правил със зелен фосфор на прах,размесен с безцветан лак.Баджанака така си направи мерника на пушката,ама не е ставало въпрос какъв е резултатът.
                При мен работи,правил съм си така плувки,показалци и други глезотии.
                И фосфор имам повече отколкото ми трябва и с удоволствие бих ти услужил,ама как да стане като не живея в България.
                Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

http://hobbystore.piczo.com/cadence?cr=5&linkvar=000044
                  колега тук пишат,че продават фосфорна акрилна боя - незнам дали свети обаче ... дано да съм помогнал ...
                  на мен ми трябва също такава боя за осветителното ми тяло което проектирам в момента ако си купуваш колега моля те сподели какво е станало ...
                  LZ2GWN skype: parafoil252
                  e-mail:vector3micron@abv.bg

Коментар

От: До: Търся флуоресцентни бои

А в крайна сметка как се казва този прах?
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

От: Търся флуоресцентни бои

Стронциев алуминат е най -добрият материал засега.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                        Стронциев алуминат е най -добрият материал засега.
                        В крайна сметка може ли да се намери този прах в някой магазин който са го дали по горе на снимките колегите или е почти мисия невъзможна .
                        Според вас колеги тази боя дали е флуоренсцетна или просто е светлоотразителна
                        http://www.lackprom.com/produkti/det...%9E%D0%AF.html
                        Ето и листовката която върви към боята и тъй като не разбирам много от химия искам да попиитам дали химичния и състав съдържа някакви флуоресциращи съставки?

Коментар

"Предназначена е за художествено и декоративно оформление на надписи, указателни табели и знаци върху предмети и изделия, които при осветяване придобиват сигнален ефект."

То си пеше,по скоро са светоотразителни.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Благодаря Таран чел съм явно измежду редовете .

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                              В крайна сметка може ли да се намери този прах в някой магазин който са го дали по горе на снимките колегите или е почти мисия невъзможна .
                              Според вас колеги тази боя дали е флуоренсцетна или просто е светлоотразителна
                              http://www.lackprom.com/produkti/det...%9E%D0%AF.html
                              Ето и листовката която върви към боята и тъй като не разбирам много от химия искам да попиитам дали химичния и състав съдържа някакви флуоресциращи съставки?

В нета може да се намери като "Glow in the dark"- боя,прах,пластмаси и т. н. По едно време се интересувах и намерих обаче искат за "топчета пластмаса" 1кг около 200лв. Долу-горе там се движи цената и за боите и праха. В по-малки разфасовки може да се намери в е-бей, но не съм се занимавал защото в крайна сметка е глезотийка. Ако има някой навит може да направим партия. Валериус могат да го внесат чистото вещество (на солидна цена) ,но там не знам как се прави номера с различните видове цветове.Една габровска фирмичка продаваше пластмаса, а в една софийска фирма не ме устройваше цената за боята.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                                В нета може да се намери като "Glow in the dark"- боя,прах,пластмаси и т. н. По едно време се интересувах и намерих обаче искат за "топчета пластмаса" 1кг около 200лв. Долу-горе там се движи цената и за боите и праха. В по-малки разфасовки може да се намери в е-бей, но не съм се занимавал защото в крайна сметка е глезотийка. Ако има някой навит може да направим партия. Валериус могат да го внесат чистото вещество (на солидна цена) ,но там не знам как се прави номера с различните видове цветове.Една габровска фирмичка продаваше пластмаса, а в една софийска фирма не ме устройваше цената за боята.
                                В крайна сметка и аз видях че така се води тази боя или прах съответно и я намерих единствено в ибея и за малки разфасовки оттам се оказва най рентабилно да се поръча, остава обаче въпроса с правилното и прилагане в комбинация с други бои и вещества и начин на нанасяне така че да се получи нещо трайно а не след известно време да се олющи. За мен е по интересно как се нанася върху пластмаса и дали ще е необходимо отгоре някакво допълнително покритие като лак например. Намерих и преди това един сайт който предлагаше тези бои и към техния форум имаше доста полезна информация споделена от потребители за правилното прилагане на тези бои но сега не се сещам точно как се казваше. Иначе и аз съм навит за известно количество от тази боя ако някой реши да се кооперира естествено ще ми трябва съвсем малко количество.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X