Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко гориво би трябвало да побира един автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко гориво би трябвало да побира един автомобил?

Преди 7-8г. четох в правилник за вътрешния ред - или нещо такова и ще го преразкажа с мои думи - на една от големите вериги и.... горивата се продават при 15гр. по целзий. Когато температурата на горивото е различна автоматиката компенсира тази разлика. При по-ниска температура налива по-малък обем а при по-висока температура по-голям обем.

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
      Преди 7-8г. четох в правилник за вътрешния ред - или нещо такова и ще го преразкажа с мои думи - на една от големите вериги и.... горивата се продават при 15гр. по целзий. Когато температурата на горивото е различна автоматиката компенсира тази разлика. При по-ниска температура налива по-малък обем а при по-висока температура по-голям обем.
      Трябва да се тегли на кантар,а литрите са друго измерение спрямо температурата!
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Лошото е че статистическата грешка винаги е надолу и никога нагоре. То във всичко е така, има си кантар купува, и кантар продава но нали е с "малко" та с това се успокояваме. А то нали знаете поговорката, капка по капка......
        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
          Има такова нещо като търговски литри при горивата. Това са литрите, които даденото количество гориво ще заема когато температурата му е 15 градуса Целзий.

Коментар

Първоначално публикуван от Brazer Преглед на мнение
            О, няколко баса съм спечелил по този повод.
            "Няма как да хване над 70 л... "
            Последният път събра 104 л.
            Рекорда ми е 2100 км. с едно зареждане.
            Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Пасат B4, по книга и по табло събира 70 литра в резервоара. На практика са около 100л. Лично съм тествал. Стрелката отлепване от крайно дясно, след 700км. (Колата е дизел).
            Това е проблем на вентилацията на резервоара.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
              Да ама ни го продават в литри. Не знам защо.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                Аз па на моята фронтера не мога никога да направя повече от 5% разлика м/у борд компютъра и литрите които зареждам!
                Аз пък на моята направих 10% от първият опит с борд като твоя! Почвам да си мисля, че може да не показва вярно компютъра при прехвърляне на дизел или по-малко цилиндри. Трябва да направя повечко засичания и картинката ще се изясни! Но щом при тебе дава до 5% грешка, явно това е максималната точност!
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
                  Да ама ни го продават в литри. Не знам защо.
                  Щото трудно ще ти го премерят в килограми на обекта...А ако трябва да си го сметне клиента спрямо относителното тегло,температурната разлика,ще стане мътна и кървава[emoji12] а и резервоарите на всички мпс-та са в литри все пак.А и как да обясниш на някой чиче от село,че литър нафта примерно е 830грама при 15 градуса[emoji13]

Коментар

Абе кво сте се втелили в това топлинно разширение?
                    Не, че го няма, но надали е повече от десети от процента. Даже и един процент да е-това би трябвало да е разликата в температури от 5 до 25 градуса, дотолкова долу-горе може да варира температурата при вкопан резервоар.
                    Нищо което да оказва влияние в литри на един 60 литров резервоар.

Знам, че с тарирането на колконките е много трудно да се играе, поне по сериозните бензиностанции, и никога не ми е било драма, че са ми заредили някой литър отгоре над това което е по книга. Защо-Ясен много добре го е обяснил.
                    Който има нещо между ушите си-ще го разбере, който не-ще продължи да вдига скандали по бензиностанциите.

Прав беше Бойко за материала...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

коле, разширението от 0 до 40 градуса е около 20%

Коментар

Да, особено бензина (и газта) имат доста голям коефициент на температурно разширение... Нафтата - по-малко...
                        На времето някои от превозвачите на бензин специално си почиваха по обед, спрели камиона под палещото слънце, с надежда бензина да текне през преливника
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          коле, разширението от 0 до 40 градуса е около 20%
                          А колко процента е горе долу от 10гр. до 30гр. по Целзий.

Коментар

Сериозно 20 % Нямам компетентност да споря, но това означава, че ако напълня при нула градуса 8 литра бензин в една бутилка от минерална вода, и я затопля с пистолета за топъл въздух до 40 градуса-бутилката трябва да се напълни.
                            Нещо не ми влиза в нормалното според житейския ми опит.
                            Ще взема да пробвам, с по-малко количество де, и не от нула градуса, но всякак ще постигна "делта Т" 40.
                            99% съм сигурен, че няма да има чак толкова разширение.
                            Това за бензин и дизел. За газта установката трябва да е доста по-сложна, и не ми е по силите.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле като вземем че не знаем колко е протана и бутана наистина нищо не знаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Сериозно 20 % .....
                                Ще взема да пробвам, с по-малко количество де, и не от нула градуса, но всякак ще постигна "делта Т" 40.
                                99% съм сигурен, че няма да има чак толкова разширение.
                                Това за бензин и дизел. За газта установката трябва да е доста по-сложна, и не ми е по силите.
                                Вярно ти е усещането - таблицата е за м3

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tablitsa_dlya_opred_plot.jpg
Прегледи:1
Размер:321.8 КБ
ID:5706713
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X