Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е лепилото по тикосото и изолирбанда?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое е лепилото по тикосото и изолирбанда?

Канадски балсам ти трябва за лещите..Всичко друго по невероятно ефектен начин съсипва изображението и директно правиш инстаграм фотоси.
    Макар,че според мен вече нещата са съсипани,освен ако не става дума за оптика за осветление или подобно...
    Пътят е целта.

Коментар

Лещите стъкло или пластмаса са ?Ако оптиката е отговорна,мисля че нещата няма да се получат,ако двете лещи си пасват идеално,каквото и да сложиш между тях,ще влоши нещата,въздух не му пречи,освен ако не се цели премахване на повърхностни отражения една в друга.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Беше важно уточнението за какво ти е необходимо лепилото...
        Ще свършиш работа с "Norland Optical Adhesive" - потърси го в и-бея, нещо като 5-6 долара върви опаковката от 1 мл., която ще ти е предостатъчна. Това е идеално и за залепване на стъкло и тъчскрийн за някои мобилни телефони
        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
        0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение
          Елементарно е ,след като го разлепих толкова лесно. Така или иначе няма контакт с външната среда лепилото, не мисля че ще му стане нещо, още повече аз няма да го лепя с тиксо.
          Не говоря за якост, а за оптични качества.

Коментар

Необходимо ли е лепило при толкоз плътно прилепване на двете лещи? При полировката, която се очаква да имат, започват да действат, едва ли не, молекулярни сили. Вероятно, става дума за някакъв вид гел, между двете лещи, а някакво лепило има само по периферията, извън "активната" зона на пречупване. Ако не се разместват радиално, няма аксиална сила, която да ги отлепи.
            ...ако, изобщо си спомням какво бяха радиални, аксиални и тангенциални сили... абе, разбрахте ме.
            Последно редактирано от Тропчо; 07-03-16, 18:26. Причина: ...ако...
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Необходимо ли е лепило при толкоз плътно прилепване на двете лещи?
              Не е толкоз плътно, че да няма отражения.

Коментар

@ Венци

Вероятно си спомняш добре за силите и разлагането им, ама в оптиката има едни други правила, познаването на които е интересно в зададения въпрос.
                Та когато светлинен лъч стигне до граница на среди с различен коефициент на пречупване, се разлага на отразен и пречупен лъч.
                И понеже тук имаме три среди и две граници, въобще не е ясно какво ще се получи като резултат.

Закона на Снелиус не е отменен.

Извинявам се, ако съм объркал нещо, ама скромните ми познания по оптика се разпростират на много малко разстояние след това. Макар че уж старателно учех навремето.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Не е толкоз плътно, че да няма отражения.
                  Но е достатъчно плътно, та да слепнат здраво с каквато и да е течност.
                  Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  @ Венци

Вероятно си спомняш добре за силите и разлагането им, ама в оптиката има едни други правила, познаването на които е интересно в зададения въпрос.
                  Та когато светлинен лъч стигне до граница на среди с различен коефициент на пречупване, се разлага на отразен и пречупен лъч.
                  И понеже тук имаме три среди и две граници, въобще не е ясно какво ще се получи като резултат.

Закона на Снелиус не е отменен.

Извинявам се, ако съм объркал нещо, ама скромните ми познания по оптика се разпростират на много малко разстояние след това. Макар че уж старателно учех навремето.
                  Е, да де! Възможно е въпросният гел просто да "обира" микроскопичните неравности между двете лещи, с цел по- малки отражения и пречупване на светлината. Нещо като филмите (имам предвид покритията, а не късометражните) за просветляване на оптиката. Защо не се прави една дебела леща, а две слепени е друг въпрос, но едва ли е с цел корекция на фокусното разстояние. Може би, две тънки лещи се правят по- лесно, откъм дефекти в материала, отколкото една дебела. В спектрометрите този подход върши работа, що да не става и при фотото? Разсъждавам на глас и от обща култура. При всички положения, лепило би скапало всякакви повърхности, отражения и Снелиуси (тоя съм го чувал, ама само отдалеко, а утрепи ме, няма да го търся в Уикито) в пъти повече, от гел, с достатъчно голяма прозрачност. Сега се сещам, че и подготовката на някои проби за наблюдение под микроскоп, включваха поставянето на наблюдаваната плюнка между две стъкълца... ама може и да е съвсем друго нещо. Спомени от някакъв институт, дето май друг го е учил.
                  Абе, Вени, помниш ли как стъклена пръчка става невидима във вода?
                  Последно редактирано от Тропчо; 07-03-16, 19:45. Причина: Абе, Вени....

Коментар

Абе то пречупванено го има при преминаване от една среда към друга, - сиреч от едната леща към лепилото, после още един път - от лепилото към втората леща..
                    Оптиката ми беше интересна, защото имаше неща, логични, но различни от това, което учехме по-интензивно. Ама отдавна... не помня вече.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                      Но е достатъчно плътно, та да слепнат здраво с каквато и да е течност.

Е, да де! Възможно е въпросният гел просто да "обира" микроскопичните неравности между двете лещи, с цел по- малки отражения и пречупване на светлината. Нещо като филмите (имам предвид покритията, а не късометражните) за просветляване на оптиката. Защо не се прави една дебела леща, а две слепени е друг въпрос, но едва ли е с цел корекция на фокусното разстояние. Може би, две тънки лещи се правят по- лесно, откъм дефекти в материала, отколкото една дебела. В спектрометрите този подход върши работа, що да не става и при фотото? Разсъждавам на глас и от обща култура. При всички положения, лепило би скапало всякакви повърхности, отражения и Снелиуси (тоя съм го чувал, ама само отдалеко, а утрепи ме, няма да го търся в Уикито) в пъти повече, от гел, с достатъчно голяма прозрачност. Сега се сещам, че и подготовката на някои проби за наблюдение под микроскоп, включваха поставянето на наблюдаваната плюнка между две стъкълца... ама може и да е съвсем друго нещо. Спомени от някакъв институт, дето май друг го е учил.
                      Абе, Вени, помниш ли как стъклена пръчка става невидима във вода?
                      Лещите или са от различен материал една спрямо друга, или имат покрития на границата между двете, или разчитат там да има въпросния материал, дето да "обира неравностите". И в трите случая оптичните свойства на материала са важни, иначе от сглобката нищо не става - цялото работи като система със все "лепилото", или поне така мисля.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Лещите или са от различен материал една спрямо друга, или имат покрития на границата между двете, или разчитат там да има въпросния материал, дето да "обира неравностите". И в трите случая оптичните свойства на материала са важни, иначе от сглобката нищо не става - цялото работи като система със все "лепилото", или поне така мисля.
                        Хм... вероятно са две лещите, понеже са с различна форма и ъгли на пречупване? При всички положения, най- прозрачната течност между двете лещи, ще свърши най- добра работа. Не и лепило. Ако беше мой бинокъла, фотоапаратът... или къфто е там уред, вероятно бих ги слепил под обилна струя от пароструйка (с цел избягване на прах) и после, ще ги фиксирам по периметъра с нещо. Това, от чист емпиричен ентусиазъм и само ако съм прежалил вече уреда.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
                          Беше важно уточнението за какво ти е необходимо лепилото...
                          Ще свършиш работа с "Norland Optical Adhesive" - потърси го в и-бея, нещо като 5-6 долара върви опаковката от 1 мл., която ще ти е предостатъчна. Това е идеално и за залепване на стъкло и тъчскрийн за някои мобилни телефони
                          Залагам на това, като верен отговор. Лепило за дисплей-тъчскрийн или за автостъкла. Има едно B-7000, намира се в БГ, вероятно ще свърши работа. Виж и това, има и клипчета в нета за него и други.
                          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Благодарение на канадския балсам и оптичното лепило ,открих в Панагюрище място където произвеждат оптични елементи и биха могли да слепчт двете лещи. Благодаря ви

Коментар

Аз ходих до магазина на 3М и прибързано си взех един лист двойнозалепващ ,който мисля че ще свърши работа, понеже видях мостри на слепени стъкла с него и е изключително прозрачен ,но сега до каква степен и как пречупва светлината ... бих пробвал понеже обектива така или иначе е прецакан на този етап ,но не знам после до колко лесно и изобщо дали бих могъл да ги разлепя ако не сработи. Човека обясни че се ползва за дисплеи и т.н.

Коментар

Я, разучи как го правят в OPTIX, че ми стана интересно. Предполагам, най- трудното е да манипулират елементите в стерилна среда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X