Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли търговец на масла от форума?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли търговец на масла от форума?

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
    И така, хидрокрекинговите масла — това са продукти от дестилация и дълбока очистка на нефт. Хидрокрекингът отстранява всичко „ненужно”, но ако се отстрани нещо „полезно”, необходимите свойства се придават с помощта на присадки. Но често да се отфилтрират ненужните примеси е сложно — затова има място голямото нагарообразуване и „съдействие” на корозията в хидрокрекинговите масла в сравнение със „синтетиката”. Хидрокрекинговото масло се получава близко по качества към „синтетиката”, но бързо стареет, губейки своите свойства. Но притежават висок ВИ, противоокислителна устойчивост и устойчивост на деформации, а от износване може да защитават даже по-добре от синтетичните. От друга страна, „синтетиката” е по-еднородна в смисъл на линейност на въглеводородните вериги, което дава преимущества, например, в температурата на течливост. Има още един нюанс- хидрокрекинга е процес каталитичен, както и синтеза. Но ако първия се извършва например на никел, то втория на въглерод. Видно е че въглерода в този смисъл е по-добър, защото от маслата ще бъдат отстранени нежелателни примеси от съединенията на катализатора.

Най- интересно, е че голяма част от моторните масла, позициониращи се като полусинтетични, и даже напълно синтетични, се явяват хидрокрекинговани масла. Това е обща тенденция на големите производители- програма BP (освен Visco 7000), Shell (освен 0W-40), частично Castrol, Mobil, Esso, Chevron, Fuchs са хидрокрекинговани. Всички масла на южнокорейската фирма ZIC са хидрокрекинг.

Май се осведомих сам.Интересно това го бях пропуснал в моите знания че съществуват такива масла.
    Има да. И то масовата част са такива. Ако човек си търси определена марка масло, вискозитет и покривани стандарти е много трудно да си намери пълна синтетика. В 90% от случаите се попада на хидрокрек.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
      И така, хидрокрекинговите масла — това са продукти от дестилация и дълбока очистка на нефт. Хидрокрекингът отстранява всичко „ненужно”, но ако се отстрани нещо „полезно”, необходимите свойства се придават с помощта на присадки. Но често да се отфилтрират ненужните примеси е сложно — затова има място голямото нагарообразуване и „съдействие” на корозията в хидрокрекинговите масла в сравнение със „синтетиката”. Хидрокрекинговото масло се получава близко по качества към „синтетиката”, но бързо стареет, губейки своите свойства. Но притежават висок ВИ, противоокислителна устойчивост и устойчивост на деформации, а от износване може да защитават даже по-добре от синтетичните. От друга страна, „синтетиката” е по-еднородна в смисъл на линейност на въглеводородните вериги, което дава преимущества, например, в температурата на течливост. Има още един нюанс- хидрокрекинга е процес каталитичен, както и синтеза. Но ако първия се извършва например на никел, то втория на въглерод. Видно е че въглерода в този смисъл е по-добър, защото от маслата ще бъдат отстранени нежелателни примеси от съединенията на катализатора.

Най- интересно, е че голяма част от моторните масла, позициониращи се като полусинтетични, и даже напълно синтетични, се явяват хидрокрекинговани масла. Това е обща тенденция на големите производители- програма BP (освен Visco 7000), Shell (освен 0W-40), частично Castrol, Mobil, Esso, Chevron, Fuchs са хидрокрекинговани. Всички масла на южнокорейската фирма ZIC са хидрокрекинг.

Май се осведомих сам.Интересно това го бях пропуснал в моите знания че съществуват такива масла.

Браво колега, разгледах масла и наистина едно и също марка масло напр.5w40 в различни разфасовки на едната туба е HC-SYNTHESE ,на другата fully synthetic. Ей аман от тия търговски трикове всичко под лупа трябва да се гледа.

Коментар

С две думи хидрокрека си е чисто минерална масло с добавки, които му осигуряват пенливост, вискозитет, температурна пламност и т.н. като на висококачествените синтетични масла, НО с трайността на все още минерално масло и цена на производство като такива. Та смяна на 20к, както препоръчват някои производители на такова масло, си е все едно смяна на 40к. А и ако е дизел с турбина, и каране на кратко до детска-училище-работа полустуден още по-зле....Аз се излъгах да сипя един такъв тотал и само изчаках зимата и го смених на 6-7к км
        WG 2.7 CRD

Коментар

Благодаря на колегата niki p за съдействието за маслото.

LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
            С две думи хидрокрека си е чисто минерална масло с добавки, които му осигуряват пенливост, вискозитет, температурна пламност и т.н. като на висококачествените синтетични масла, НО с трайността на все още минерално масло и цена на производство като такива. Та смяна на 20к, както препоръчват някои производители на такова масло, си е все едно смяна на 40к. А и ако е дизел с турбина, и каране на кратко до детска-училище-работа полустуден още по-зле....Аз се излъгах да сипя един такъв тотал и само изчаках зимата и го смених на 6-7к км
            Колега този тотал да не е TOTAL 5W40 че в нета гледам има промоция от една голяма фирма maslata1 която има промоция за 5 литра за 39.90.Казват че са били вносители но много ме самнява да това масло е истинско,някой ако е карал с такова масло да пише.
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Ако става дума за Total Quartz 9000 5W40 независимо от къде ще го купите си е 100% хидрокрек. Карал съм с такова масло. Може и да си въобразявам, но май чувах свирене на турбината, а маслото покрива най-високата актуална спесификация на МБ за моят двигател. Това масло е 1:1 с Elf, който е заводският за рено/ситроен до колкото знам, ама с друг етикет. Не казвам, че е лошо. Просто не е пъна синтетика, а подобрено мнерално и давам лични впечатления.
              WG 2.7 CRD

Коментар

Точно за това става дума.
                0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                  Точно за това става дума.
                  На теб за какво ти трябва масло,за мерца,полото или камиона,мини през нас да ти дам каквото ти трябва,че и без това не съм те виждал отдавна!
                  Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                  Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                  Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                  Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

За мерца,преди като беше по нов го глезех и му слагах ycco но вече е стар и неми се инвестират пари в тая баба наста.
                    0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                      За мерца,преди като беше по нов го глезех и му слагах ycco но вече е стар и неми се инвестират пари в тая баба наста.
                      С какви параметри искаш масло,за да ти кажа какво мога да ти предложа.........?
                      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Аз от една година внасям VENOL. Маслото е от Германия, като се блендира и пакетира там. Фирмата има втри цех в Полша. Има и пълна синтетика има и НС масла. Всичките ми приятели карат с него,тествахме го на един пистов автомобил. Имам и клиенти със помпа дюза на трета смяна и са доволни. Та важно е откаде идва маслото,каквото пише на етикета това да е вътре. Щом отговаря на спецификациите за автомобила.

Коментар

Предния път си купих castrol edge 5w-30 от германия през немския ибей от реномиран търговец и хич не останах очарован, а маслото почна да заминава още от 8000км. Затова сега съм решил да го купя от българия и съм се спрял на Мотул 5w-40 X-clean, щото колата е с DPF. Въпроса е, че както казахте разликите са големи - значи в единия сайт струва двойно дето са "официален търговец" в случая проспийд, които пък имат само литърчета от по 27лв, а има големи сайтове където 5л. туба струва 60лв. Е, сега? Чудя се тея бухали от проспийд като офи. вносител защо нямат 5 литрови туби, а са обявили ебати цените за литърчетата ? Някой знае ли автентичен мотул на човешки цени от къде може да се намери в крайна сметка?

Коментар

Първоначално публикуван от diyan4o Преглед на мнение
                            Предния път си купих castrol edge 5w-30 от германия през немския ибей от реномиран търговец и хич не останах очарован, а маслото почна да заминава още от 8000км. Затова сега съм решил да го купя от българия и съм се спрял на Мотул 5w-40 X-clean, щото колата е с DPF. Въпроса е, че както казахте разликите са големи - значи в единия сайт струва двойно дето са "официален търговец" в случая проспийд, които пък имат само литърчета от по 27лв, а има големи сайтове където 5л. туба струва 60лв. Е, сега? Чудя се тея бухали от проспийд като офи. вносител защо нямат 5 литрови туби, а са обявили ебати цените за литърчетата ? Някой знае ли автентичен мотул на човешки цени от къде може да се намери в крайна сметка?
                            Искам на ЛС,инфо да ти пратя,но нямаш права за лични,или трябва да изтриеш входящите.
                            Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                            ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Идея къде може да се намери истинска Selenia 15W40? 5 литра ми трябват.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
                              42

Коментар

От където и да си вземеш SELENIA 15w40 все е една и съща. Никой няма интерес да я прави фалшива.Просто не е финансово изгодна като Castrol например.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X