Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АНТИФРИЗ , червен или син ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: АНТИФРИЗ , червен или син ?

Не е да не съм го сменял. Есенно време обикновено ми го сменят деувците , но ми излиза по 80-90 лева. И до другата есен вече е разреден яко от доливките. И за да не гърмят сто лева и тая година исках само да долея.
    ОК - мерцедския .
    Интересно , че като си пусна климатик на най-силно и тогава губи течност. Иначе по-слабо. Може и нещо от това да има връзка.

Коментар

Дай да ти фьрля един боб.

Капачка на разширителния кога е сменяна?

И остави Мерцедеския,няма значение цвета,има значение какво се крие зад тоя цвят и дали покрива спецификацията на мотора ти.Мерцедески и син ще намериш и безцветен и зелен,жьлт,кафяв............За пример го дадох само,цвета не прави антифриза.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Дай да ти фьрля един боб.

Капачка на разширителния кога е сменяна?
        ....
        Никога най-вероятно. Коя е тази капачка всъшност? Видима ли е с просто око? Достижима ли е?

Коментар

Запушалката на пластмасовата бачонка, на винт е.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
            Запушалката на пластмасовата бачонка, на винт е.
            Тази никога не е сменяна , гаранция
            Ще намеря една да я сменя.

Коментар

На тая капачка се намира паровъздушния клапан може да е един може и да са два . Ролята му е като антифриза започне разширяване при определено налягане да испусне част от въздушната възглавница в казанчето и да не допусне по високо от определено налягане в системата и обратното когато антифриза започне да се свива при истиване да допусне обратно определено количество въздух за да не се получи вакуум през останалите средни стойности поддържа системата херметична и под налягане за да се осигури евентуалното завиране на антифриза при по голями температурни стойности. Ако някой от клапаните на капачката не работи вероятноста да спукаш нещо по охладителната система е много голяма .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А дали това с червения антифриз не е уловка на производители и търговци? Поледния който е "препоръчителен" за алуминиеви блокове е на мода от някоко години. А алуминиевите радиатори и глави се монтират масово от десетилетия. Кво им беше с традиционния?
                ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от todor_toplev Преглед на мнение
                  А дали това с червения антифриз не е уловка на производители и търговци? Поледния който е "препоръчителен" за алуминиеви блокове е на мода от някоко години. А алуминиевите радиатори и глави се монтират масово от десетилетия. Кво им беше с традиционния?
                  То въпроса не е само в охлаждането, а в това какво остава по стените след като го източиш. Отделно по-новите двигатели имат специфики - по-голямо топлинно натоварване, по-малко количество антифриз и т.н. G12 си има някои качества, дето старите ги нямат.

А то може и с чиста водица. Пак ще охлажда, че и по-добре. Ама колко време и какво ще остане след нея?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Направихме справка. Всъщност, разликата е в алуминия. Този, от който се правят блокове, е много по-корозионно активен (има други примеси)

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Направихме справка. Всъщност, разликата е в алуминия. Този, от който се правят блокове, е много по-корозионно активен (има други примеси)
                      Демек при моето Субару, чиито мотор и изцяло алуминиев, препоръчителен е червения ли??
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Пропиленгликола затова е създаден ,по слабо активен към алумин.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                          Пропиленгликола затова е създаден ,по слабо активен към алумин.
                          Пропиленгликола е създаден много преди да седи въпроса с корозирането на днешните алуминиеви двигателни блокове, тъй че за друго ще да са го създали.

Пък и в G12+ не вярвам да има само чист пропиленгликол.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                            Демек при моето Субару, чиито мотор и изцяло алуминиев, препоръчителен е червения ли??
                            Винаги е препоръчителен червения (G12+), освен ако не си купуваш оригинален по спецификации на производителя.

Тераното ми е с такъв (чугунени блок и глава + алуминиев радиатор + алуминиеви части тук-там по пътя на антифриза), ферозата ми е с такъв (алуминиев мотор, месингов радиатор), и фабията ми е с такъв оригинално (всичко е алуминий). Никъде няма проблем - стои си бистър. На тераното като сменях водна помпа системята (това, дето се виждаше от нея) беше в идеално състояние - както алуминия, така и чугуна. Чиста, без налепи и без утайки. Все още си стои електриково розово-оранжев.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Винаги е препоръчителен червения, освен ако не си купуваш оригинален по спецификации на производителя.
                              Е да..най-малкото е 'лонг лайф' и търпи по-голям пробег! Съветват промиване на системата, за да се избегне смесването със стария,ако е различен от червен...но смятам,че не е кой знае колко фатално, защото етиленгликола и пропиленгликола са взаиморазтворими!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Аз не съм съвсем сигурен че всичкия червен е на база пропиленгликол.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X