Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Високооборотна грес, от къде и каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Високооборотна грес, от къде и каква?

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
    Аз пък не мога да разбера след като в манюела ти пише "shell retinax hdx2",защо не я ползваш ами търсиш да откриваш тепърва топлота вода?!?
    Защото вече я няма никъде и е със сменено име. Най-малкото количество което мога да си купя от тази грес (с новото име) е 18кг... За това търся еквивалент. Написал съм, че не разбирам от греси и съм дал какво ми трябва. Обяснете ми с две думи каква трябва да е и с какви спецификации и ще си я намеря...
    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

По-горе колегата ти каза литол24.

Коментар

Първоначално публикуван от lancerpor Преглед на мнение
        Защото вече я няма никъде и е със сменено име. Най-малкото количество което мога да си купя от тази грес (с новото име) е 18кг... За това търся еквивалент. Написал съм, че не разбирам от греси и съм дал какво ми трябва. Обяснете ми с две думи каква трябва да е и с какви спецификации и ще си я намеря...
        Ето тази http://shop.yacco-bulgaria.com/index...product_id=272 няма ли да ти свърши работа.
        Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Дай да преговорим начина на работа на този вариатор и да видим дали това може да даде отговор на въпроса.

Значи цялата касета от снимката се върти с някакви обороти и центробежните сили "изхвърлят" ролките навън при което клиновидния ремък се премества по-нагоре или по-надлу в зависимост от положението на ролките, нали така :-)

Сега нека приемем че цялата машина (скутер, атв или каквото и да е) вдига максималната си скорост за 6 секунди. Това кара ролките за 6 сек да се придвижат от центъра до периферията и така практически те правят 1 оборот (преполагам че периметира на ролката е колкото хода им от центъра до периферията) До тука всичко ли е ясно или бъркам някъде?

От това което изписах горе излиза че пустите ролки се въртят с светлинната скорост от 10 оборота за минута. И тука питам за какво изобщо споменаваме за високо оборотна грес?

Понеже тая касета е закачена на коляновиа вал тя се нагрява, обаче понеже се върти (а там има и едни перки дето вкарват въздух и то не заради ролките а заради гумения ремък) тя се и охлажда и така се стига до някакво температурно равновесие. Проблема е че не знаем каква точно е температурата и при това равновесие, за това е добре да се заложи на грес дето да издържа на по-висока температура обаче така достигаме до извода че ни трябва високо температурна грес.

Аз лично се сещам за едно такова ролково нещо при повечето мотори което има нужда от смазване и при което има температура и центробежни сили и за него са разработени купища спезиализирани смазки. Нарича се верига. Така че моя съвет е (тоест това което аз лично бих направил ако бях на твое място) отиди до един магазин и разгледай какви сухи смазки за вериги (за пистарките има едни PTFE базирани сухи спейове за вериги) предлагат, избери си една и дерзай.
          Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
          Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Ползвам от скоро Mobil Mobilgrease XHP 222. Търсиш в google "греси" и влизаш в намерения магазин на оилгруп бг. Изрично си пише че е за високи температури - температура на прокапване 280 градуса.

Чувствително по-лепкава гнус от обикновената грес. Допълнителен бонус е че е водоустойчива.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...12766941,d.bGg

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Shellll.jpg
Прегледи:1
Размер:90.0 КБ
ID:5699967

Коментар

Аз от години работя с това и нямам нито ядове, нито рекламации. Скъпа е, но поне я има и няма изненади.

http://www.baktrade.com/store/product/productid/15
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Благодаря на Grayfox и на T-1000 за обяснението и за информацията. И аз си мислех за спрей за верига, но ме отказаха понеже след като изсъхне той става лепкав. След като разбрахме състава и свойствата на Retinax-a, лесно си намерих негов заместител. Вече е поръчан и смятам темата за приключена. Благодаря на всички

Коментар

Първоначално публикуван от lancerpor Преглед на мнение
                    Благодаря на Grayfox и на T-1000 за обяснението и за информацията. И аз си мислех за спрей за верига, но ме отказаха понеже след като изсъхне той става лепкав. След като разбрахме състава и свойствата на Retinax-a, лесно си намерих негов заместител. Вече е поръчан и смятам темата за приключена. Благодаря на всички
                    Ми не е приключена докато не кажеш какъв заместител си намерил.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само да доуточня понеже явно е станало недоразумение. Аз имах предвид сух PTFE спрей, точно защото като изсъхне не става лвпкав, а остава сух както името подсказва, но създава едно много хлъзгаво покритие (PTFE = Teflon)
                      Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                      Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

*Без линкове към търговски сайтове*- смятам това да взема. Литиево-калциева, NLGI 2, работна темепература -25 - 120 градуса. Сега ще погледна и за тези спрейове
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-01-16, 12:35. Причина: Линк към търговски сайт

Коментар

Това е съвсем обикновена грес. По-добре вземи тая, за която ти писах по-горе. Във абсолютно всичко е по-добра, с изключение на цената, ама смятам че 4лв няма да те гътнат.

ПП: И не слагай търговски линкове - против правилата е. Достатъчно беше само да и напишеш името.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X