Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Високооборотна грес, от къде и каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Високооборотна грес, от къде и каква?

Търся си високооборотна грес, която да издържа на високи температури. Ще се използва за вариатора и ролките на скутера ми. В менюъла пише че ми трябва shell retinax hdx2. Нищо не разбирам от греси и от техните свойства, за това очаквам да ми предложите еквивалентни варианти. Ако мога някъде от Варна да си купя ще е най-добре.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:yp250variator.jpg
Прегледи:1
Размер:56.0 КБ
ID:6106784
    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

От: Високооборотна грес, от къде и каква?

Вземи литол-24,ще ти свърши работа,вискозитета си запазва в много широки граници,не тече и не замръзва.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не знам дали се подразбира, но трябва да намажа самите ролки и каналите по които се движат. Литола го дават от -40 до +120 градуса, а като гледам другите греси издържат до 200. Не казвам, че не е добра, но сякаш нещо по-хай тек ми трябва.

Коментар

При нас,в ТЕЦ.... ползват високо температурна.
        Цената и четирицифрена,за килограм.
        До колко градуса ти трябва,на теб?
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Не знам... До малко по-малко от колкото се нагрява колянов вал на 4т скутер? Не разбирам от ТЕЦ-ове, но повтарям, че ми трябва високооборотна За незапознатите - това нещо се върти и малките ролки се движат по тези канали. Точно там трябва да се гресира и след първото завъртане греста да не се окаже по стените.

Коментар

Тъй де.
            Всички високооборотни греси, с които съм се срещал, са били с консистенция на сапун - мек тоалетен сапун.

Не мога да помогна с такава грес вече.

Коментар

Остави ги сухи!

Коментар

Колега високо оборотна или високо температурна ти трябва. То и Вени го каза.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  Остави ги сухи!
                  Това е една доста дълга тема която не исках да отварям В менюъла пише да, се смазват, този преди мен ги е смазвал, смятам и аз да ги смазвам. Понеже знам, че си човек с доста голям опит, бих искал все пак да ми обясниш защо да не ги мажа. Може и на ЛС

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
                    Колега високо оборотна или високо температурна ти трябва. То и Вени го каза.
                    В магазин за мото части ми отговориха, че трябва да е високо оборотна - бяла грес. До преди да сваля вариатора са били в някаква тъмно сива грес. Предполагам графитна. Температурата при тях не е чак толкова висока.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Тъй де.
                      Всички високооборотни греси, с които съм се срещал, са били с консистенция на сапун - мек тоалетен сапун.

Не мога да помогна с такава грес вече.
                      Това са високотемпературни греси и нямат нищо общо със високооборотните.Разбрах го по трудният начин,бяха ми подарили високотемпературна с жълт цвят и консистенция на пластелин.И аз с всичкият си акъл измих главините на баба жигула и напълних с новата,в резултат за 200км имах заварени лагери за шенкелите,тотал щета.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        Това са високотемпературни греси и нямат нищо общо със високооборотните.Разбрах го по трудният начин,бяха ми подарили високотемпературна с жълт цвят и консистенция на пластелин.И аз с всичкият си акъл измих главините на баба жигула и напълних с новата,в резултат за 200км имах заварени лагери за шенкелите,тотал щета.
                        Чакай, чакай - не бъркай любовта със секса

В Инструкция эксплуатации Ваз-а е написано с тлъсти букви - тоя възел иска ЛИТОЛ-24
                        А това, че си сложил високо-нещо си - температурно, или оборотно, не значи, че си го подобрил. Предобрил си го.

А че това, че тия греси, високооборотни, са били такива, и са били за там, дето са употребявани, се потвърждава от факта, че издънки нямаше.
                        Конкретно - плунжера на съединителя на двигател CZ125 - карта ми беше с такъв двигател, и чехите искаха да се маже с високооборотна грес. Даваха. Мажехме.

Коментар

ползвам microchem iso200 дават и от -20 до +230 синя е. Ма само тази имам и не знам дали ще ти свърши работа в твоят случай

Коментар

Не е високо температурна от –10 до +120 и за кратко до 140 .Пускам ти линк на лично струва към 12 лв кг

пп Това е за шел греста от опътването на моторетката.
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Аз пък не мога да разбера след като в манюела ти пише "shell retinax hdx2",защо не я ползваш ами търсиш да откриваш тепърва топлота вода?!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X