Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За добавките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За добавките

Здравейте колеги.
    Искам да обсъдим темата за добавките към горивата.Става дума за Лъки моли,Бардал,Кастрол и тем подобни.Такива който "почистват горивната" система,според написаното на опаковките.Та някой ползвал ли е,доволен ли е или обратното.Има ли полза от тях или само хвърляне пари на вятъра

От: За добавките

Има доста теми за добавки. Ако ги прегледаш ще забележиш нещо общо.

Независимо дали си търговец дето се пробва с изтъркани номера или аджамия който се надява на чудо там където чудеса не стават, един съвет:

Не се занимавай с глупости.

Коментар

Бе занимавай се, ама прочети първо темите.
      Чудеса не правят - но някои добавки помагат, други - не толкоз.

Коментар

Кои помагат, за какво ааа и на кого?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Скоро ще пробвам една добавка на едни украйници мисля беше, но като имам повече матерял сега да не правя реклама ще споделя повече за резултати. Пък ако се окаже найстина поне полувината хвалби ще е добре.
          Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от dizo Преглед на мнение
            Здравейте колеги.
            Искам да обсъдим темата за добавките към горивата.Такива който "почистват горивната" система,има ли полза от тях или само хвърляне пари на вятъра
            Строго пазената тайна за почистващите добавки е,че ако се стигне до употребата им,нещата са "гоу хоърс ън дъ ривър"...

P.S.Пробвал съм Редекс за дизели,със съмнителен успех.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Аз пък пробвах Редекс за бензин. На Алфетката ѝ се понрави. Живна леко.
              Иначе съм пробвал и на Бардал за спиране на горенето на масълце - хубаво е да се знае, че добавките не създават нито сегменти нито зъбни колела.
              42

Коментар

А бе, все още ли има хора дето вярват във вълшебства?
                Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Марки споменавам, щото тия от филма ( по една от географиите) ги показаха и разказаха след обстойни изследвания за резултатите. Сравнение на 4 добавки за икономия. Най- евтината беше STP- около 5 паунда срещу около 25 за скъпата. Резултатът е еднакъв- около 2% намаление на мощността.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

"Плацибо" ефекта е ясен при тези добавки. Много хора са ми казвали как колата "литва" след сипване на еди коя си добавка в горивото. Този ефект според мен по-скоро е от състава на съответната добавка, а не че е отпушила/изчистила (в повечето случаи) така или иначе чиста горивна система.

НО

От лични наблюдения - една от колите ми е стар 2.8 TD и винаги съм присъствал на всички смени на маслото. Винаги /преди да използвам добавка от определена марка за изчистване на маслото преди смяна/ отработеното масло е излизало с вискозитет на течна грес.
                    След използване на съответната добавка отработеното масло се излива като гореща вода. Плюс това - сутрин на студено преди използване на добавката нещо чукаше отчетливо доката двигателя загрее. Сега това чукане изчезна.
                    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                    Бахти, как се изказах...

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                      ... Резултатът е еднакъв- около 2% намаление на мощността.
                      Намаление?!? Значи по-добре да НЕ ползваме добавки, че автомобила става по-маломощен, така ли е?
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз пък искам да кажа, че една кола и се наложи да си смени дюзите след употребата на добавка..

Коментар

Aз пьк ремонтирах скорости. Двутактово масло добавям вьв всички дизели, газ (видело)- сьщо, Добавки от коментираните- не. Не сьм използвал и преди да се роди форума, няма и да използвам, дори и при продажба.
                          Последно редактирано от veskov; 30-04-15, 16:03.
                          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
                            А бе, все още ли има хора дето вярват във вълшебства?

АЗ ма зависи и от вьлшебството,ремонти не прави и не кара колата,другите тьнкании може и да ги понаправи,но в повечето случаи не вреди.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              АЗ ма зависи и от вьлшебството,ремонти не прави и не кара колата,другите тьнкании може и да ги понаправи,но в повечето случаи не вреди.
                              И аз чистя дискове, маслени и други отлагания, филттри.
                              Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X