Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобил в Метро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мобил в Метро

5л. Мобил 5W40 струва под 60лв. в Метро.Същото по специализираните магазини е двойно.Менте ли е или такава трябва да е цената.
    На кой да вярвам? Кой лъже?

До: Мобил в Метро

опаковките еднакви ли са ?
    Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

не знам менте ли е или не, но цените на маслата по сервизите в БГ са бая завишени...
      До скоро в метро имаше М10Д по 6лв за 5л туба... По-евтино от бензина
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Вероятно е истинско !!!

А сега смятай кой месец сме ...????

Така ... края на годината ... нали на всеки тук мисля е ясно, че въпросния вносител не си е направил оборота за годината, тоест за догодина ще пазарува, ама с по-малки отстъпки .....

Това е единственния изход!

Продавай на каквато и де а цена. Само и само да изпълним обема!

Това го правят .... почти всички търговци!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз карам с Мобил от Метро (10W40), до момента от смяната съм иминал 3000 км, без някакви забележки и проблеми. Предполагам, че проблема с разликата в цените е гоненето на по - висока печалба при по - ниски обороти. Може и да минава през повече посредници докато стигне до кварталното магазинче или сервизче.
          Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
          Discovery 2.5 TD5 2000 EX
          Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

За всеки случай провери срока на годност,за мен лично голяма част от стоката която се продава в големите вериги магазини и е с техническа насоченост е или с почти изтичащ срок на годност независимо от гаранцията която уж ти дават или е на границата на занижените параметри.Всеки бранш е различен,но ако се различава цената и с повече от 10% от масовата за мен е със съмнителен произход и гаранция.
            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

На етикета му е написан вносителя: "ОТО-ТОП"или нещо подобно, по принцип те са вносители на мобил . Аз от тянх взимам на варелчета. Би трябжало да нее менте

Коментар

Проверете срока на годност. Ако срока на годност покрива следващата смяна - добре, ако не - по-добре недейте.

Коментар

Маслото на мобил, което се продава във метро, се произвежда специално за тях!
                  От там идва и цената, Обърнете внимание на етикетите!
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Колеги, наистина голямите концерни правят по поръчка количества на договорени специални цени. Как стигат до тези цени , дали се икономисват определени съставки, едва ли ще стане ясно за обикновения клиент.
                    Пример: В Германия LIQUID MOLLI 5L c MnSO4 (добавка) оригинално за немския пазар е 37 - 39 ЕUR. "Същото" в България съм го виждала за около 50 лева. Как става това? Нали имат транспортни разходи, заплати, наеми на складове, амортизации, ... и печалба. Явно има значение мястото на продажба, т.е. дали ще се купува за масова употреба от технически не чак толкова придирчиви клиенти. Мисля, че с всяка утвърдена марка се процедира по този начин. Там са едни стратегии .. за покриване на по-широк периметър на пазара, все пак се налага да се пусне и "шир потреба", защото масите предимно това купуват.
                    Високо технологичното "производство" се продава на друго място и се купува от други хора, но и цената е друга.
                    sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Аз вече имам 4 смени на масло с Мобил Х-5/40 от Практикер,или Метро.Мога да кажа,че маслото е перфектно!Карам много и съм пробвал какви ли не масла(синтетични).И аз се усъмних в качеството на маслото,ходих до вносителя Ото-Топ в Казичене,разпитвах ги да не е менте,писах на фирмата Мобил и ми отговориха,като ми изпратиха и сравнителна таблица м/у това масло и Мобил1 супер-синт.,което е около 30лв. за литър!Няма лъжа-няма измама-маслото си е читаво!Не е 100% синтетично,а е от хидро-крекинг процес,т.е. е 95% синтетика,което не е малко.
                      Има разлика в цената,заради политиката на големите търговски вериги,и защото разфасовката е 5,а не 4 литра.
                      М/у другото сега 5литрова туба е 72лв.,маслото се произвежда в 7 рафинерии в Европа,и ако лазерния код(с малки черни точици)започва с буквата G маслото е френско.После има 6(или 7 бяха?)цифри,които обозначават датата на п-во.
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                        На етикета му е написан вносителя: "ОТО-ТОП"или нещо подобно, по принцип те са вносители на мобил . Аз от тянх взимам на варелчета. Би трябжало да нее менте
                        ("ОТО-ТОП" или нещо подобно)..ХИХИХИ...Не знаеш , пьк после взимаш на варелчета..и това ако не е реклама...
                        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                          ("ОТО-ТОП" или нещо подобно)..ХИХИХИ...Не знаеш , пьк после взимаш на варелчета..и това ако не е реклама...
                          Ми да не знам щото за да съм сигурен трябва да слезна до гаража и да прочета на опаковките. И за разлика от вашият СПАМ моят отговор е точно по темата на човека. И .....когато станете модератор тогава преценявайте кое е реклама .
                          ....П.С. понеже темата е от преди година и тогава взимах на варелчета ,сега и аз си купувам на тубички от 5 л от метро. Последно 5w40 беше 65лв с ддс. .....
                          Весело посрещане на новата година на всички!

Коментар

Ще си позволя да копирам от един друг форум по темата, пуснато от един колега:

Уважаеми г-не,

масло Mobil Special X 5W-40 / 5l е масло, произведено на основата на синтетика.
                            То е произведено специално за веригата на МЕТРО в целия свят.
                            Масло Mobil Synt S 5W-40 също е синтетично масло,
                            но произведено за нормалния пазар (извън МЕТРО).
                            Двете масла са напълно съвместими и могат да се смесват.
                            Ползвайте закупеното масло без притеснения.
                            Спазвайте препоръките за смяната на маслото, записано в сервизна книга на автомобила.
                            За България за посочения синтетичен продукт общоприетият пробег
                            обикновено е 12-13 хил. км. или задължителна смяна на една година .
                            Моля Ви сменяйте задължително и масления филтър.

За допълнителна информация оставам на Ваше разположение.

С уважение,
                            Митко Димитров
                            Мениджър Продажби "Автомобилни смазочни продукти"

ОТО ТОП ООД - официален вносител на Mobil / ESSO от 1995 г.
                            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                              Ми да не знам щото за да съм сигурен трябва да слезна до гаража и да прочета на опаковките. И за разлика от вашият СПАМ моят отговор е точно по темата на човека. И .....когато станете модератор тогава преценявайте кое е реклама .
                              ....П.С. понеже темата е от преди година и тогава взимах на варелчета ,сега и аз си купувам на тубички от 5 л от метро. Последно 5w40 беше 65лв с ддс. .....
                              Весело посрещане на новата година на всички!
                              АЗ сьщо ти пожелавам Весело посрещане и нека "Новата" ти донесе само приятни емоций.Искренно ти го желая.Но не може да ме убедиш че отиваш вьв фирма да си купуваш "Варелчета с масло" и не знаеш коя е.
                              Последно редактирано от tiramisu; 30-12-08, 22:44.
                              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X