Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какви са последствията от каране на отработено масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: какви са последствията от каране на отработено масло

При мен маслото свърши,докъто имаше никакви проблеми,бензин слагах често обаче,даже по често от колкото нафта....карах почти на 100% масло,на един резервоар или когато се сетя 5-10 литра бензин....нафта почти не слагах !Даже филтър горивен не съм сменял досега,около 500 литра масло прекарах 1/3 от него бяха нови масла от над 20 години стояли в мазето !Сега е на 100% нафта ,не виждам разлика ,даже преди ми харесваше повече ,по тихо и по меко работеше.Джипа ми е на малко над 100 к километри,нито съм го отписъл нито е за ремонт.Нито е прежален !Ако се смесва 50 на 50 невиждам проблем за каквото и да било ,като консистенция е почти като нафтата,за нагара незнам обаче,пушек няма ,само люти на очите.
    Последно редактирано от Roninn; 27-05-14, 19:38.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

много филми, за няма нищо...
      Слагах добавки, бензин, а-у, уж да прочистване, ама файда почти никаква. Поотпуши се колата, и задържаше от време на време стабилни оборотите. Но през повечето време работеше добре само на високи обороти, на ниски само пушеше и не вървеше.
      Накрая се разбра какво е - авансатор, смених го и колата запали и си е наред, нито пуши, нито нищо. Нямам представа има ли нещо общо маслото с авансатора.
      Като цяло колата си мърка, пали от раз и няма дертове, въпреки смотаната помпа.

Сега ми се върти в главата да си взема джип, някакаква g-класа, с обикновен прост атмосферен дизел, за който да не бера толкова грижи, че може да му се случи нещо.
      В крайна сметка - офертичка си е да се бръмчи на масло, стига мотора да е по-непретенциозен.

Коментар

Този авансатор си си го изплатил многократно с икономията, така че давай смело на масло и нека пушека бъде зад теб

Коментар

вече над 3000км предимно на масло и бензин...на 50литра масло 15лв бензин и заспива....самона масло при по студените сутрини пали на 1-та минута
          Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Колеги забелязали ли сте поне според мен че с карането на масло колата заглява доста бързо и сега в жегите в градски условия (светофари и задръствания) пастоянно включва перките да охлажда а на нафта не е така и при вас ли е така или само при мен ?

Коментар

Да по- бързо загрява на масло, но важното е ,че не прегрява.

Коментар

Интересно е като спирах по сфетофари, кръстовища и др. като почнат едни пушеци да се носят около голфа, как ме гледаха околните водачи Един път на един охраняем ж.п. прелез, даже кантонера се засили да ме гаси с пожарогасител

Коментар

мен вчера едни с кабрио ме засякоха......спрях на светофара и заковах едни 6500 оборота.....че повече не искаше....друг път няма да засичат стари пушлявещи дизелови коли! ))
                  Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X