Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какви са последствията от каране на отработено масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: какви са последствията от каране на отработено масло

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    е защо си го мъчил с чисто масло? Поне 2:1 /нафта-масло/ трябва за нормална работа... И пак няма да изкара "години"...
    Ами пустата му икономия. Само колко добре излизаха сметките ноо ....за кратко. Абе имаме си ние една приказка за хитрата сврака...

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
      Ами пустата му икономия. Само колко добре излизаха сметките ноо ....за кратко. Абе имаме си ние една приказка за хитрата сврака...
      Как го филтрираше /пречистваше/?
      Може би си се задръстил толкова бързо от не изчистено масло. Тук има тема за отработено масло като гориво и там посочваха като най-добър метод за изчистване центрофуга. Поразгледай в нета за изчистване на отработено масло с цетрофуга - ще видиш при на вид бистри масло каква утайка остава след цетрофугирането ...
      Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
      Бахти, как се изказах...

Коментар

И аз знам случаи на запушени предкамери, обаче в случая мареята е с директно впръскване. Аз карам ауди 80 1.9ТДИ с масло/нафта/бензин - 80%/10%/10%, но за сега само 600км съм минал. Проблем на мареята евнтуално би била помпата Лукас.

Коментар

до колкото знам, 1.9TD мотора на мареата е предкамерен дизел
          мисля си утре да и сложа малко газ за горене в нафтата/маслото

Коментар

Първоначално публикуван от botev666 Преглед на мнение
            Ми то на тая газ за горене не е ли над 3лв. литъра, та къде е Киро на кирия. Освен ако не се краде от някъде.
            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от botev666 Преглед на мнение
              Ще напиша и тук, че газта за горене(което основно си е керосин) отдавна е всичко друго, но не и това, което беше преди 30, 40 и повече години.
              И единствения плюс от заигравката е, че ауспусите ще са тотално предпазени откъм корозия от вътр. странаНа турбото няма да се отрази алтернативното "гориво"
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Горяло масло на ПРЕДКАМЕРЕН дизел - никога. Аз мъчих една Ксантия така с масло и нафта 1 към 1, на 2-рия резервоар отказа да пали тотално. Като развих дюзите под тях дупките се бяха 'зазидали' с гореспоменатия керемиден нагар, който едва изстъргах. Как е минавала нафтата от там към предкамерата - не мога да си обясня
                Дизели с директно впръскване понасят малко по-добре маслото, но пак трябва да се има едно на ум. Помпата заминава за норматив. Ако колата е за хвърляне е идеален начин да се доубие тотално.
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Стана ми интересно какво се износва в помпата ако някой е отварял да каже? Освен от по- високия вискозитет то не виждам нищо друго по- лошо от нафтата, та даже и смазва повече помпата.

Коментар

Вече имам към 1000 км. изминати, че и отгоре на "алтернативното гориво", да кажа, че колата си пали и върви нормално. Направих си тест да я покарам малко по-бързо, и без проблем си ускори до 170 км.
                    Но за 2-3 пъти, когато колата е запалена, но е в покой, стрелката на обортомера се заиграва много малко, не мърда повече от 1мм. и си мисля, че има вече нагар и някоя дюза пикае или трябва да сменям горивен филтър.

Филма продължава!

Коментар

Колеги, така и така сме подхванали темата за маслото, дайте да разискваме темата, за дестилиране на отработеното моторно масло в дизелово гориво.
                      Някой от вас дестилира ли в домашни условия? И как става, какви неща са ни нужни?

Коментар

С дестилация не мисля, че може да се получи нищо по различно от минимално количество по- леки фракции. Единствения
                        начин за по- смислен добив е крекинг, но в домашни условия няма да стане.

Коментар

Стари масла и използвани петролни продукти на път и над път..
                          с дестилацията до колкото се запознах, маслото става по-тънко, рядко, отделя се утайката, изчезва черният катранен цвят и вече няма да го има тоя филм с притеснение за помпата и т.н.

Тази седмица минах поредните 400 км.
                          като вече изразходих 2 резервоара, и имам изминати към 2000 км.
                          За сега не виждам промяна в запалването рано сутрин, във вървежа, няма дим, на празен ход на 4000 оборота, едвам изпушва черно. Двигателя е съвсем малко по-тих.

btw на микс от 10л. отработено масло, 10л. дизел и 1л. газ за горене, колата пали от първият път, само 1 подгряване на 5 градуса външна температура.

Коментар

Драсни какво става след 20000 км, тогава минаваш на второ ниво.

Коментар

Здравейте, малко да повдигна темата

Към днешна дата, каране фиата на масло, олио, нафта, се получи следното - запушени дюзи, като километрите които навъртях са към 5 000 км., може и малко отгоре.
                              Симптомите са: ниски нестабилни обороти (+/- 500rpm), силни вибрации, затруднено палене, много, ама много пушек, намален вървеж.
                              Искам да вметна, че докато го карах на тия гадости, не съм му сипвал никакви добавки. Сега сложих добавка за чистене на дюзи и малко бензин в 20-25 литра гориво. Покарах малко колата на "маган" и сега върви и набира, като никога до сега, чак ме изгустира

Нещо което не знаех е, че докато чисти саждите от ауспуха, изскачат искри

Общо взето, не съжалявам за сега за нищо, изскарах бая километри за смешни пари, ако бах се замислил да слагам добавки, от по-рано, сега нямаше да съм на това положение.
                              Правете си сами изводите!

Коментар

Смени си филтъра , като забъркваш олиото и нафтата слагай и бензин , и не мешай олио и масло заедно(получава се някакав гаден нагар от комбинацията) и няма да имаш никакви ядове Бензина хем ще ти продухва системата, хем разрежда олиото - но не прекалявай с него да няма ядове после

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X