Така, карам мерцедес 124 2,5 чистия дизел.Проблема ми се изразява в това че когато купих колата, смених маслото с 15w40.След като го смених за 8000 километра колата не барна грам масло, и за последните 2000 километра е намаляло малко.Та въпроса ми е мога ли сега да му сипя 10w40, или да му сипвам пак 15w40?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дилема за смяна на двигателно масло.
Свий
X
-
От: Дилема за смяна на двигателно масло.
Да
и на другия Да и на третия въпрос ДА без значение какъв е той,стига да е свързан с маслото.
Това гори точно каквото му сипеш и точно не му влияе кофти.Аз бих го карал с 5/40 зимата или 10/40, лятото пак това или 15/40 ма няма голямо значение,пак ще ти извади милион ако го гледаш и не го прегрееш истински.
Да ти имам проблема с една дума........TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
-
Случвало ми се е на сравнително нова Тойота - едно и също масло марка и модел. Никога не е пипало и не съм доливал ... и така еднаж - опаа лАмбата светна. Долях. След това пак слагах същото марка и модел и не го е пипало грам. Може да е било просто кофти партида. Другото е - цикъла на каране - ако е градско предимно може да му свършва животеца преди да си минал 10 000.
На сегашната - тъпия дилър слагаше минерално и го ядеше помалко (тук на 6 000 се сменя масло). Сега сложих пълна синтетика и според мен загуби няма.
Коментар
-
И синтетиката я караш двойно.
За неговия мотор обаче няма значение освен цената точно както и моторите които аз карам.Дали ще му сложа 5/40 или 15/40 / ммм да,за Дизели ма обира кофтака по ненатоварените големи мотори та и това се препоръчва за бензини / или 20/60 е все тая.Катам с 5/50 синтетика и го поръчвам от интернет,че и бакалията го няма,има 15/50 с каквото карам другите 1 или 2 коли в зависимост какво ми остане в багажника.И голяма далавера няма освен,че не сменям масло всеки 3 месеца ма и цената тук е друга.
Яде или не Божа работа,зависи на какво менте попаднеш.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от джамал Преглед на мнениеМисля че 5w40 му е много тънко.Но може и да го пробвам...TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
НЕ,няма проблем
Няма проблем да му налееш каквото искаш ако е от горните масла,няма проблем да мешаш минерал с минерал или синтетика с минерал или синтетика със синтетика.Ще те псува ако му сипеш 0W20 ма дали ще е 10/40 мешано с 15/40 и 2 литра 0/40 синтетика няма значение,'абиш синтетиката обаче.
Знаеш какво си купил пък му е стягаш,сипвай смело,гаранция давамTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Аз на моя туч E280 го карам с 10W40, сега по новата магистрала дръпна нещо маслото към морето, чак влезе в нещо като авариен режим - разбирай угасна, ама като се утече в картера и газ.
Та по темата - винаги съм уважавал евтиното минерално масло 15W40, но читаво. Сега карам с 10, щото съм на по-модерна кола от предната. Ама в интерес на истината, като го взех беше с 5W50, държеше едно 2 десети по-високо налягане на маслото, ама 7 литра - не мерси. Пък на 2,5 чист дизел направо си му ходи 15W40, няма високи обороти, и няма как да го караш като моя, макар че и на него полусинтетиката е глезотия. Та накратко - наливаш това, за което ти се дават пари, стига да е истинско...
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Няма мотор който да обича скапано масло та било то и мерцедесов . Моя на реното го карам с немска полусинтетика 10х40 защото е с турбо . Явно съм уцелил вече трета смяна читаво масло защото от смяна до смяна 10 000 километра на пръчката почти не мърда .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Не говорим за скапано,няма да му препоръчам М10Д каквото ще да става.
На тоя мотор капризите не са му познати,вади милион с 15/40 тираджийско масло или такова с каквото караме големите Дизели.10/40 за зимата,че да му е по-лесно паленето.Може да го караш и с пълна синтетика,но няма да се скапе заради маслото,а ще изгние колата доста преди това даже с добър минерал.
Това е.
Ако беше евтина синтетиката ясно,моите 9 литра ги взимам на около 70 и няколко долара и за 2 кутии цигари разлика в парите няма да му сложа минерал ако да не му пречи.При вас смяна масло в мотора и скоростите е половин кола пари та от там и препоръката за добър оригинален минерал.
Пробвай го тоя номер с какво да е след 2000 година на марката и ще падне чужденка после,това са почти 3 петилетки,за тия им трябва малко,за 124 с 250 чист дизел........каквото оригинално намериш за Дизели.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
И тука цените на маслата не са кой знае колко високи въпроса е че дори плащайки по високата цена няма гаранция че не ти набутват менте . Карам с немска полусинтетика защото този от който я взимам ми е приятел и освен че ми дава много добри цени има някаква гаранция че маслото е читаво . У нас търговците на масла работят с огромни маржове печалба . Преди около месец попаднах на един склад където без да ме познават ми дадоха веднага 40% отстъпка за бутилирано и 45% за варел пак немско масло .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар