Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тънка грес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тънка грес

Интересува ме по-фина ли, по-тънка ли грес. Някога съм купил, неясно каква, (не е в оригиналната опаковка) зелена прозрачна грес. Много е "нежна", но е останало много малко количество. Откъде да си купя? Като отида в магазин, продавачите питат за марка и "модел".
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

От: Тънка грес

Пробвай със Литол-24.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Литола никак не е тънък! Какво трябва да се смазва. Има една бяла литиева във флакони на спрей и с тръбичка.

Коментар

От таз дето е на спрей, май по - тънка няма, тя си е почти като "тежко" масло.
        Аз ползвам тез двете от фотосите, ама не знам дали се намират в България.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-05-04-717.jpg
Прегледи:1
Размер:132.2 КБ
ID:5478410Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-05-04-718.jpg
Прегледи:1
Размер:129.4 КБ
ID:5478411
        Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Интересува ме по-фина ли, по-тънка ли грес. Някога съм купил, неясно каква, (не е в оригиналната опаковка) зелена прозрачна грес. Много е "нежна", но е останало много малко количество. Откъде да си купя? Като отида в магазин, продавачите питат за марка и "модел".
          Относно цвета, едни приятели имат камионски сервиз, та те ползват само такава, зелена на цвят, за главините на камионите, а може би и за всичко останало, защото според тях, само тази грес работи там (при главините), но в момента не мога да се сетя за марката.

Ползвам различни видове греси и мазила, според нуждите.
          За места където е необходима по-течлива смазка ползвам грес на спрей (последната ми беше на Wurt, ама взе, че свърши),
          но след като я напръскаш почва да ври и след известно време става гъста и лепкава,
          та не знам за какво ти трябва, но предполагам, че можеш и да си "произведеш" течлива като я разредиш с масло,
          но пак зависи, колко спешно ти трябва, и за какво ти е необходима.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Не бъркайте марката на греста- в случая ЛИТОЛ, с гъстотата и (или вискозитета и).

По принцип последния се бележи с число EP 000, 00, 0, 1, 2, 3, 4.
            EP 000 е практически течна грес.
            EP 00 е полу течна- масово използвана в системите за централно смазване на камиони.
            EP 2 си е горе долу този ЛИТОЛ,
            EP 4 приближава по консистенция шипковия мармалад от казармата.

Божича сигурно говори за нещо от типа на EP 00.
            Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
              Не бъркайте марката на греста- в случая ЛИТОЛ, с гъстотата и (или вискозитета и).

По принцип последния се бележи с число EP 000, 00, 0, 1, 2, 3, 4.
              EP 000 е практически течна грес.
              EP 00 е полу течна- масово използвана в системите за централно смазване на камиони.
              EP 2 си е горе долу този ЛИТОЛ,
              EP 4 приближава по консистенция шипковия мармалад от казармата.

Колега, до сега не знаех нищо за означението на вискозитета на греста.
              Благодаря за инфото !

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                Точно така! Къде да я търся?

За другите колеги - спрей не ми върши работа. Литол съм виждал само жигулската 24 и е много гъста. Няма да се ползва в автомобил, а трябва да е прозрачна за добър външен вид, че на много места се вижда - плъзгащи се части.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Точно така! Къде да я търся?

За другите колеги - спрей не ми върши работа. Литол съм виждал само жигулската 24 и е много гъста. Няма да се ползва в автомобил, а трябва да е прозрачна за добър външен вид, че на много места се вижда - плъзгащи се части.
                  И спрейската върши работа. След празниците да се търсим и да видим за какво иде реч.

Коментар

На работата ползваме 00, 0 и 1 на Кастрол. Мобил и те имат същите. При големите вносители на масла има
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Ако искаш по подробна информация и препоръки е препоръчително да споделиш поне още малко за каква точно ти е нуждата . Препоръчвам да се обърнеш към представител на Вюрт имат смазки с всякъкви приложения . Ако искаш потърси сайта им и прочети .
                      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Гъстотата е означена с клас по NLGI - от 000 до 6. Пчелният восък е между 5 и 6 според температурата.

Коментар

... трябва да е прозрачна за добър външен вид, че на много места се вижда - плъзгащи се части.
                          За това Вюртската ти върши перфектна работа, а и спрея е бая като количество, та ще си го имаш и за доста други работи.
                          Вюрт имат магазин в Бизнес парка в Младост 4, който май ще ти е най-близо, а цената на спрея е 22-24 лв. по спомен.

Коментар

Зелена и прозрачна ползвам - марката -Юнил високотемпературна - модел Термофлекс. Ако е това за което говориш.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Чак сега виждам темата, другата седмица я имаш, тънка, прозрачна, като белтък на прясно яйце.
                              90мл. - 2 лв.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X