Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиентите!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Измама от бензиностанция на ОМВ или как се краде малко но редовно от клиентите!

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
    ...Бензинджията имитира, че ме зарежда...
    Аз затова не мърдам от колонката докато не видя собственоочно как броячът се нулира.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

От години зареждам само на Лукойл, щом ми светне лампата и винаги сипвам, до горната част на гърловината!
      Резервара ми събира 58л. и рекорда на заредено гориво, след като е светнала лампата и съм минал близо 25-30км. градско, е бил-53л.-но до днес!!!
      В Люлинския тунел ми светна лампата и от там, директно отидох на бензиностанцията на Лукойл до Билата!
      Заредих цели 57л. ,а можеше да побере и още 1-1.5л. ,ама спрях, че си помислих, че нафтата може да изтича някъде?
      Оплаках се, от отчетеното голямо количество гориво ,а служителите на бензиностанцията започнаха да ми носят вода от 9 кладенеца!
      Показах им 40бр. касови бележки, от последните зареждания,само от Лукойл и съответния рекорд от 53л., а те само мигаха на парцали и се оправдаваха ,че колонките им са сверени и имат протоколи!
      В крайна сметка предложиха, да направиме контролно замерване на место, с някаква тарирана лейка от 20л. и аз се съгласих!
      След като наляха 20л. в лейката ,се оказа според скалата ,че е сипано 100гр. по малко! Гърловината на лейката имаше стъклена част, а скалат представляваше три маркировки: долу -0.1л , средата 20л. ,горе +0.1л. !?! Та според тях ,в този диапазон от -0.1л. до +0.1л. всичко е в рамките на допустимото ,за 20л.?
      Не знам дали е така, обаче не можаха да ме убедят, че съм сипал 57л. , а не знам дали си заслужава ,да предприема други стъпки?
      Накрая да споделя,че от 2 месеца ми прави силно впечатление ,че нафтата която сипвам страшно много се пеняви, при всякакво положение на пистолета за зареждане и при различната скорост на сипване! Абе само пяна тече, а преди не е било така- та може и това да е далаверата!?!
      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

И с газта го правят заковах ги ,но смених бензиностанцията, Лукойл за мен не съществува!Сипвам за 20 или 30лв. винаги когато видят ,че проверявам манометъра преди и след зареждане няма проблеми, не погледна ли стрелката е надолу ,и така системно ги заковах няколко пъти, не съм се разправял!На другата бензиностанция няма проблеми винаги едно и също зареждане ,едно и също количество газ, а и е по-добра ,джипа ме радва с мн.добър разход!Абе помиарска работа,кво друго да кажа!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
          И с газта го правят заковах ги ,но смених бензиностанцията, Лукойл за мен не съществува!Сипвам за 20 или 30лв. винаги когато видят ,че проверявам манометъра преди и след зареждане няма проблеми, не погледна ли стрелката е надолу ,и така системно ги заковах няколко пъти, не съм се разправял!На другата бензиностанция няма проблеми винаги едно и също зареждане ,едно и също количество газ, а и е по-добра ,джипа ме радва с мн.добър разход!Абе помиарска работа,кво друго да кажа!
          Хора!
          Всеки от нас ако си трае - ще ни е...ат колкото си искат!!!
          И ще те питат хареса ли ти!
          Айде пак и сега се врътни!! Айде пак..... Докато и на тебе не почне да ти харесва.....
          Аз днеска в 9.00 ще подам официално оплакване за две бензиностанции на лукойл.
          Едната в Приморско, а другата в Сливен.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1
            ;В крайна сметка предложиха, да направиме контролно замерване на место, с някаква тарирана лейка от 20л. и аз се съгласих!
            След като наляха 20л. в лейката ,се оказа според скалата ,че е сипано 100гр. по малко! Гърловината на лейката имаше стъклена част, а скалат представляваше три маркировки: долу -0.1л , средата 20л. ,горе +0.1л. !?! Та според тях ,в този диапазон от -0.1л. до +0.1л. всичко е в рамките на допустимото ,за 20л.?
            Не знам дали е така, обаче не можаха да ме убедят, че съм сипал 57л. , а не знам дали си заслужава ,да предприема други стъпки?
            Накрая да споделя,че от 2 месеца ми прави силно впечатление ,че нафтата която сипвам страшно много се пеняви, при всякакво положение на пистолета за зареждане и при различната скорост на сипване! Абе само пяна тече, а преди не е било така- та може и това да е далаверата!?!
            На 20 литра гориво, 0.5% са ти 0.1 литра. Това е в рамките на точността на измервателния уред. Това го пише и на колонката.
            Никога обаче тези 100 грама не са в полза на клиента!!!!!
            Има и още нещо. Когато ЗАРЕЖДАШ:
            1. Помоли се да си го правиш сам!
            Защото когато стиснеш пищова и зареждаш бавно, КОЛИЧЕСТВОТО на горивото ще е вярното и ако имаш късмет дори е повече.
            Когато стиснеш пистолета на максимум, тогава количеството на горивото е най-малко.
            Методиката по която се прави изпитване за протоколи е:
            - три или пет напълвания на мензурата бавно (на първо зъбче на пистолета)
            - три или пет напълвания на средно зъбче
            - три или пет напълвания на максимум
            Средно аритметично на грешката и ако влиза в нормите усредненото - значи клиента да го ду...
            При максимална скорост на пълнене - влиза най-малко и грешката е най-голяма. Ама усредняването го вкарва в нормата.
            Когато са ти пълнили мензурата със сигурност е било бавно "за да не плиска". Ама тогава и показанията са верни.....
            Знаят много добре за какво става дума....
            Трябва да има прозорче (око) през което да виждаш горивото и неговия цвят. Така е редно.
            Ако там има пяна - значи пяна има и при отчитането. Иначе пяната се образува само накрая на пистолета.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            0889 522 036

Коментар

@aig:
              Ти хубаво го съветваш колегата faster да се оплаква официално като теб, но:
              Какво по-точно да напише в жалбата? Че манометъра за налягане в газовата колонка е показвал 5-6 вместо 10-11 атмосфери?
              И какво от това? Пише ли някъде, че трябва да е 10-11 и не може да е 5-6 атмосфери?
              Многократно е писано в този форум, че налягането на пропан-бутана не може да манипулира сипаното количество. И причината за това е елементарна: пропан-бутанът е втечнен газ (LPG), а обемът на течностите се влияе пренебрежимо незначително от приложеното налягане.

Съвсем друго би било ако в 50 литрова бутилка при 80% (40 литра) полезен обем ти сипят 45 литра газ.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                На 20 литра гориво, 0.5% са ти 0.1 литра. Това е в рамките на точността на измервателния уред. Това го пише и на колонката.
                Никога обаче тези 100 грама не са в полза на клиента!!!!!
                Има и още нещо. Когато ЗАРЕЖДАШ:
                1. Помоли се да си го правиш сам!
                Защото когато стиснеш пищова и зареждаш бавно, КОЛИЧЕСТВОТО на горивото ще е вярното и ако имаш късмет дори е повече.
                Когато стиснеш пистолета на максимум, тогава количеството на горивото е най-малко.
                Методиката по която се прави изпитване за протоколи е:
                - три или пет напълвания на мензурата бавно (на първо зъбче на пистолета)
                - три или пет напълвания на средно зъбче
                - три или пет напълвания на максимум
                Средно аритметично на грешката и ако влиза в нормите усредненото - значи клиента да го ду...
                При максимална скорост на пълнене - влиза най-малко и грешката е най-голяма. Ама усредняването го вкарва в нормата.
                Когато са ти пълнили мензурата със сигурност е било бавно "за да не плиска". Ама тогава и показанията са верни.....
                Знаят много добре за какво става дума....
                Трябва да има прозорче (око) през което да виждаш горивото и неговия цвят. Така е редно.
                Ако там има пяна - значи пяна има и при отчитането. Иначе пяната се образува само накрая на пистолета.
                Да ,всичко ми е ясно и е така както го описваш: сипвам си винаги аз , не пъхам пистолета докрай в гърловината, сипвам в средно положение на скороста на пистолета, така наблюдавам какво сипвам в резервуара и затова казвам ,че от 2 месеца ми прави впечатление, че нафтата тече на пяна!Да и контролното замерване в лейката с прозорчето /око/ имаше пяна и 2-3 пъти я чакаха да слегне!
                За мене съмнението си остава!
                / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Абе ако е дизел или бензин ,директно ще ги дам на Агенцията за защита на Потребителите,ама с газта е откачена работа!Преди няколко дни имаше проблем с налягането и на бензиностанцията дето зареждам в момента,но хората са печени и ме предупредиха и щракаха пистолета няколко пъти докато събра платеното количество,вчера например ми казаха ,че са говорили с доставчиците проблемът е ликвидиран,сменили си пистолетите за всеки случай,абе точни та точни,много приятели и познати започнаха и те да зареждат там и нямат проблеми,въпрос на коректност-ЕЛЕМЕНТАРНА!Големите компании станаха бетер цигани!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Наскоро бензинджията беше далеко и тръгнах сам да си зареждам. Да ама само докато дръпнах маркуча до резервоара, без да съм стигнал до него и без капка да падне отчете 40-50 стотинки.
                    - Tчшш, ей алооо Гьорги, ко стана тука ве?
                    - Ма тя таз колонка пък и от тоз бензин (9 почти не се ползва и затуй...
                    Нулира я и си ме зареди. Ама да кажем на 3 години веднъж сам хващам пищова и ги хванах. Ами останалите пъти??? Информирах го за 100-те лева от ОМВ, но не се заигравах сеиозно.

Коментар

Преди четири седмици зареждам на бензиностанция петрол на бул Найчо Цанов на левия завой преди мебелна къща посока ж.р Тракия в Пловдив,в момента в който хванах пистолета и го поставих в гърловината ,колонката започна да отчита без да съм натиснал пистолета,извадих пистолета ,бензин не пуска а колонката продължи да отчита до 1.32 лв. и спря сам без да пусне бензин.Дойде бензанджийката ,а аз се хиля.....взе пистолета и започна да сипва,казах да спре на 20 лв. и я попитах от колко започна,жената ми се скара че колонката НЕ е на самообслужване .....казах ааааа.......... така няма да стане,няма да мръдна от тука докъто не изясним тоя въпрос къде пише така,поисках телефон на управителя и обасних за какво става въпрос,той попита за коя колонка става въпрос и каза аха,обади се на еди кой си да си я оправи и касиерката да ви върне 1.30 лв.Отговорих че не аз съм началник на касиерката и дадох телефона да се разберат,върнаха ми 2 лв. Не ги взех,но им казах че повече няма да ме видят там !По поведението и обасненията на жената останах с горчивото чувство че знаят за проблема,обаче сивия Сеед повече няма да спира при вас !
                      Последно редактирано от Roninn; 02-07-12, 23:40.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Ама на газ не ти дават да си зареждаш сам
                        Иначе и аз предпочитам да си държа пистолета и сам да си сипвам бензин. До сега не са ми тръгвали стотинки преди да натисна пистолета.

П.П. Много нахални тия от лукойла бееее! Вижда ме, че вече сипвам и идва да ми се вре дали искам помощ.

Коментар

РОЕ могат да нагласят колонките както си искат. Това за което говорите са фрапантни случаи от алчни управители.
                          Кажете ми кой ще хване разлика от половин стотинка на литър.Което добра печалба.Да живее БЪЛГАРИЯ
                          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                          Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Преди четири седмици зареждам на бензиностанция петрол на бул Найчо Цанов на левия завой преди мебелна къща посока ж.р Тракия в Пловдив,в момента в който хванах пистолета и го поставих в гърловината ,колонката започна да отчита без да съм натиснал пистолета,извадих пистолета ,бензин не пуска а колонката продължи да отчита до 1.32 лв. и спря сам без да пусне бензин..........
                            По поведението и обасненията на жената останах с горчивото чувство че знаят за проблема,обаче сивия Сеед повече няма да спира при вас !
                            Здравей,
                            А ти написа ли им в книгата за оплаквания нещо?????
                            Ти там няма да отидеш повече - това е ясно!!!
                            А направи ли нещо за да не се повтаря това и с другите!?
                            Иначе макар и с вазелин пак не ти е гот щото има стружки в него.
                            А двата лева са си два лева. Не трябвало да им ги оставяш. Ти няма да обеднееш, ама те ще забогатеят, щото капка по капка......
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            0889 522 036

Коментар

Освен че ги споменавам в форума,нищо друго не ми идва на ум.Едва ли като зареждаш,преди това искаш да видиш книгата за оплаквания,достатъчно е че ще загубят 250-300 лв. на месец от мен.Между другото от 1 час назад вече съм с газов инжекцион !надявам се в 150 лв. да се побирам вече !Чета как се правят настроиките че си го монтирах сам !
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Здравейте,
                                Вчера бях в централата на Лукойл. Срещнах се с началник отдел техническо обслужване Николай Янев.
                                Човека надълго и нашироко ми "обясни" как няма нищо нередно в това колонката да отчете 8-10 стотинки преди да се включи пистолета.
                                То видите ли, е в резултат на топлото време и ако предишния преди вас е направил погрешно движение и може би е пръднал докато е свалял пистолета и тъй нататък и т.н......
                                То ако сте дошли за 10 стотоинки - ние ше ви ги върнем и още на място е могло......
                                А АКО СТЕ ДОШЪЛ ЗА ПОДКУП - НИЕ ПОДКУПИ НЕДАВАМЕ!!!!!
                                Какъв подкуп, какъв червен автобус, какъв жълт трамвай??!!
                                Техните колонки били наи-изправните в целия варшавски договор, че и НАТО дори....
                                Днеска ще отделя време за комисията за защита на потребителите и ще ги ИНФОРМИРАМ по въпроса. Надявам се да има ефект.

ПП А иначе в сградата Лукойл не пускат с къси панталони. Може би местните леви ще се възбудят от това и после няма да могат да работят пълноценно......
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X