Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се сипва тази добавка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се сипва тази добавка?

Последно (18.10.2012) я купувах на 24.20 лв. с ДДС, от магазин за такива неща.

Коментар

От: Как се сипва тази добавка?

Излъгал съм, че повишава цетановото число. Но е много добра против замръзване. Така е според описанието на български тръговец
      Представява комплексна многофуккционална присадка за дизелово гориво. Използва се всесезонно в обемно съотношение с горивото 1:1000. Присадката е предназначена за всички видове дизелови двигатели със или без турбо нагнетяване. Приложима е при автомобили със система Common Rail и Pump Nuzzle, независимо от това дали са монтирани в камиони, автобуси, трактори или се касае за стационарни дизели. Подобрява течливостта до -26° С.
      Castrol TDA има следните свойства:
      · Castrol TDA не въздейства отрицателно върху детонационната устойчивост на дизеловото гориво.
      · На база на ниската концентрация ,с която присъства в горивото, Castrol TDA не въздейства върху визкозитета и плътността му.
      · Castrol TDA има мощни депресаторни свойства. Използвана в препоръчаното съотношение значително подобрява нискотемпературните свойства на дизеловите горива, като температура на помътняване, пределна температура на филтруемост и температура на застиване.
      · Castrol TDA има антиокислителни свойства, като по този начин стабилизира горивото и прави възможно продължителното му съхранение.
      · Castrol TDA се явява инхибитор, като по този начин предпазва от корозия и частично подтиска вредното въздействие на серните съединения.
      · Castrol TDA има високи противоизностни свойства. Добавката напълно компенсира недостатъчните смазващи свойства на стандартните дизелови горива.

Опаковка:
      Туба 0,25 литра
      Варел 208 литра
      В съседният линк от гугъл пъ чета нещо друго - щели са да спират добавката, но след време се появява, но спо-виока цена. Чудя се дали преди не беше и за повишаване на цетановото число и сега заради гейски изисквания да а сменили масълцето вътре, а запазили етикета?
      Днес ми свърши добавката за нафта на Castrol-TDA и отидох до "мотобул" да си взема нова.Там ме изненадаха неприятно с новината,че TDA вече е спряна от производство от Castrol,заради стандарта за изгорели газове в Европа-Евро 5.Имам познат там и той ме успокои,че имат заявени количества за България,които трябва по договор да спазят от кастрол и в петък ще има доставка.Веднага си запазих 5 опаковки,з-то трайността на добавката била 5год.От "мотобул" ми обясниха,че за сега от Кастрол нямали заместител на ТДА-то и нямало да пускат аналог,з-то в тези добавки имало много здрава химия и нямало с какво да я заменят.Не смея да карам с други добавки зимата и занапред не знам какъв аналог ще търсим за нафтата,а бях страшно доволен от ТДА-то.Колата вървеше чувствително повече,по-добра еластичност,намалено пушене,по-тих шум и по-"меко" чукане на дизела,
      Последно редактирано от lodkar; 23-10-12, 14:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X