Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за LSD диференциал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за LSD диференциал.

Взел съм масло за диференциали с ограничено приплъзване.
    Става въпрос за това.

SAE 85w-90 LS

Цената му е
    13,20 лв. на литър

Притеснява ме търсенето на масло с показание SAE 85W-140

Бих искал да чуя и други мнения .
    Все още не съм го разпечатал така че мога да го върна .
    LZ1VMH

До: Масло за LS-D диференциал.

Голди, аз също предлагам продукти на Приста и Тексако в сервиза и се интересувах от това масло. Но дори и след разговор с търговския представител не успях да се убедя в преимуществата на минерално масло обогатено с добавка за LSD пред това да си слагам масло с виск. индекс 85W-140 + добавка/отделно/ или същата комбинация но със синтетично трансмисионно масло. Освн това не предлагат литрови разфасовки и така се отказах. Верно цената е добра, ама те и LSD диференциалите не са евтини... Ако някой го е пробвал да каже.

Коментар

Даааа ... Там пише : "... масло за самоблокиращи диференциали за премахване на шума и вибрациите , възникващи при тези агрегати . " , а не диференциали с ограничено приплъзване ! Това в превод означава , че това е масло за дифове от типа на Detriot Locker , Truetrac , и т.н. и т.н. ... , а не за LSD

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
        Даааа ... Там пише : "... масло за самоблокиращи диференциали за премахване на шума и вибрациите , възникващи при тези агрегати . " , а не диференциали с ограничено приплъзване ! Това в превод означава , че това е масло за дифове от типа на Detriot Locker , Truetrac , и т.н. и т.н. ... , а не за LSD
        По-скоро става въпрос за неточен превод.
        Според информацията за това масло в Интернет, то си е точно за LSD

Geartex LS 85W-90
        For high stability and long life. when it:
        • Resists thermal damage and sludge build-up
        • Is suitable for all applications where EP gear oil with limited slip performance is required
        • Is also suitable for 4x4 off road vehicles with limited slip differential
        API GL-5: ZF TE-ML-05C, 12C, 16E
        http://www.carltonfuels.co.uk/lubric....htm#geartexLS
        GEARTEX LS специально разработано для дифференциалов с ограниченным проскальзыванием. Модификатор трения, входящий в состав масла, предотвращает шум и вибрации, возникающие при прерывистой пробуксовке, имеющей место дифференциалах такой конструкции (с ограниченным скольжением).
        http://www.oilgroup.ru/print_doc.php?ID=124
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Предположих /погрешно/ , че в България са останали технически грамотни хора ...

Коментар

Според мен (ЛИЧНО МНЕНИЕ)
            Това масло е като "червен пипер" ........ слага се на всяка манджа ....

Е нема такова масло!!
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

каква е тази ЕР присадка с ниво АРI GL-5 за Geartex LS?

Коментар

Маслата на Приста Ойл винаги са били, са и ще бъдат буклук. Би трябвало на опаковката им да пише "използвате на собствен риск". В тея работи се слагат едни присадки, които са доста скъпи, и другарите от въпросната фирма ги спестяват в процентно отношение. Хомологизацията обикновенно я получават, като пратят присадките, вместо маслото което продават(инфото е от работници във фирмата). Затова и продуктите са им евтини. Приста положи изключителни усилия Плама Плевен да не тръгне повече, за да може да заграби техните пазари. Но качеството им е безкрайно далече от това на Плама. Пример - в градски транспорт, когато се използва тяхно масло за автоматични скоростни кутии се сменя на 5000 км, когато е вносно се сменя на 40000. Подобни са ми съмненията и към Тексако - нали уж са дупе и гащи. Да не говорим че Приста купи някъв завод в Турция и прави нещо на Валволин или с Валволин. Абе с една дума КАША, при това балканска.
                Аз стоя далече от тая фирма и нейните производни.
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Трябва да сменя маслото и на моя диф. Сега понеже съм новобранец ме интересува какво трябва да сложа отпред, в скоростите и отзад? Колата е Фронтера А `98 2.5 TSD дълга база със ЛСД.

Предварително благодаря!
                  RANGE ROVER

Коментар

Първоначално публикуван от RANGE ROVER Преглед на мнение
                    Трябва да сменя маслото и на моя диф. Сега понеже съм новобранец ме интересува какво трябва да сложа отпред, в скоростите и отзад? Колата е Фронтера А `98 2.5 TSD дълга база със ЛСД.

Предварително благодаря!

Отваряй първият срешнат каталог и решавай. Ако имаш проблеми в всеки що годе добър сервиз за смяна на масло ще ти отговорят.
                    При мене сега ще докарам и 85w140 lsd масло.
                    LZ1VMH

Коментар

А какви са добавките за ЛСД (фрикционен) диференциал? Сега като прочетох видях че трабва специално масло за LSD-то. И за двата вида по книга ми дават SАЕ90 или 80W90, но разраваяйки се от любопитство в сервизното ръководство за задния ми диференциал бегло се споменава че маслото трябва да е същото като вискозитет/клас, но специално за LSD.

Та... масло ли да сменям, или има добавки? Като го сменяха старото си беше бистро и в достатъчно количество. LSD-то все още си работи (с това масло са му навъртени около 2000км, а на черно около 200, малка част от които "хард").

Напролет вероятно ще свалям скорости и раздатка, да ги прегледам. Както и карета и всякакви такива. Има ли смисъл да го сменям сега, или може да изчакам 2-3-4 месеца? Дифове не мисля да отварям, освен ако очевидно имат някакъв проблем.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                        Маслата на Приста Ойл винаги са били, са и ще бъдат буклук. Би трябвало на опаковката им да пише "използвате на собствен риск". В тея работи се слагат едни присадки, които са доста скъпи, и другарите от въпросната фирма ги спестяват в процентно отношение. Хомологизацията обикновенно я получават, като пратят присадките, вместо маслото което продават(инфото е от работници във фирмата). Затова и продуктите са им евтини. Приста положи изключителни усилия Плама Плевен да не тръгне повече, за да може да заграби техните пазари. Но качеството им е безкрайно далече от това на Плама. Пример - в градски транспорт, когато се използва тяхно масло за автоматични скоростни кутии се сменя на 5000 км, когато е вносно се сменя на 40000. Подобни са ми съмненията и към Тексако - нали уж са дупе и гащи. Да не говорим че Приста купи някъв завод в Турция и прави нещо на Валволин или с Валволин. Абе с една дума КАША, при това балканска.
                        Аз стоя далече от тая фирма и нейните производни.
                        +1
                        Работил съм с тях и имах предимно недоволни клинти! Също като при Шел маслата. Последните количества които имах ги употребих за промивно масло и за пълнене на масльонките.

Коментар

Колеги ето един линк ,който мисля ще е полезен.
                          ОНЛАЙН КАТАЛОГ НА МАСЛО.

Коментар

Влади, на мерцедесите дават такова (леки коли) и в БС и ИДж им сваляхя кожата за такова. Провери на www.mbclub.bg - преди време имаше идеи да си взимат на партия варелче.
                            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Колеги,съкращението LS е от limited slip( или ограничено приплъзване),така че маслото е предназначено за диференциали изискващи такова масло (LS-D).Не може обикновенно масло 80w90 само добавки да стане нормално LS масло.Всички масла от вискозитетен клас 80w90 минерални и ако на автомобила е предписан този вискозитетен клас предлагай го без притеснение.Маслото на TEXACO e много добро за тази цел.Продавай го без притеснение.
                              Не мога да разбера защо някои от форума говорят меко казано глупости за Приста ,TEXACO ,VALVOLINE,SHELL.Може да продават някоя друга марка масла,но не такива необосновани твърдения за конкуренцията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X