Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за LSD диференциал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Масло за LS-D диференциал.

Първоначално публикуван от emodimiv Преглед на мнение
    Не може обикновенно масло 80w90 само добавки да стане нормално LS масло.

А каква е разликата според теб между едно и също масло като вискоситет и от един и същи производител, но на едното пише че за LSD, а на другото - не?

Не мога да разбера защо някои от форума говорят меко казано глупости за Приста ,TEXACO ,VALVOLINE,SHELL.Може да продават някоя друга марка масла,но не такива необосновани твърдения за конкуренцията.
    Аз не продавам нищо. За пристата и shell-а съм се убедил от личен опит че са боклуци. В момента вече може и да не са, но доверие лесно се губи, а много трудно се възстановява.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Раликата е във вида на присадките,които се ползват както и концентрацията им.При LS маслата е около два пъти повече за да могат да осигурят както по- високи противозадирни и антиизносни свойства така и антифрикционни такива

Коментар

Колеги,съкращението LS е от limited slip( или ограничено приплъзване),така че маслото е предназначено за диференциали изискващи такова масло (LS-D).Не може обикновенно масло 80w90 само добавки да стане нормално LS масло.Всички масла от вискозитетен клас 80w90 минерални и ако на автомобила е предписан този вискозитетен клас предлагай го без притеснение.Маслото на TEXACO e много добро за тази цел.Продавай го без притеснение.
        Не мога да разбера защо някои от форума говорят меко казано глупости за Приста ,TEXACO ,VALVOLINE,SHELL.Може да продават някоя друга марка масла,но не такива необосновани твърдения за конкуренцията.
        Последните месеци чувам вой и на хората ползващи масла на Castrol. Дали пък производството в Румъния няма пръст в тази работа? Не продавам, а ползвам масла и греси и то доста. Ако продавах вероятно нямаше да пропусна да кажа "правилната марка". Но само като сравнение от преди 1 седмица ще кажа че Castrol Magnatec се продава в Германия(в Метро примерно) в 5л туби по около 30Е. А при нас всеки може да провери пак в Метро примерно колко литра му пробутват за 84лв.
        Май ще спра изобщо да купувам такива продукти от тук. Вече нямам доверие в нищо което се продава тука.
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Раликата е във вида на присадките,които се ползват както и концентрацията им.При LS маслата е около два пъти повече за да могат да осигурят както по- високи противозадирни и антиизносни свойства така и антифрикционни такива
          Еми в 2 поредни поста казваш 2 обратни неща и си противоречиш. Първо казваш че с добавки нормално масло не може да стане за LSD, а после казваш че разликата е в присадките.

За мен "присадка" и "добавка" е едно и също. Едното просто идва от руски.

А и да не забравяме факта, че добавка за LSD има и се продава. При това май от известни и реномирани производители.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Действително добавка и присадка като превод е едно и също.Като присадка ползвах термина за заводски влагани компоненти а като добавка това което се продава по магазини и бензиностанции за допълнително влагане.Действително има добавки от реномирани фирми,но няма никаква гаранция какъв ще крайния резултат защото различните фирми производители на трансмисионните масла ползват различни присадки(additives),които ще реагират по различен начин с добавката.Предполагам че няма как да провериш след добавянето какво точно се е получило.Така че според мен с използването на добавки винаги има някакъв риск и всеки сам трябва прецени дали си струва

Коментар

А, сега вече се разбрахме. Наздраве!

Решение: Взимаш и добавка и масло от една и съща фирма производител, и си решаваш проблема.

Всъщност за съжаление тук и масло като си вземеш, няма как да си абсолютно сигурен че в тубата са наляли това, което пише на етикета. Така че може би отделно масло и добавка на един и същи производител, съвсем не е вариант за подценяване. А добавката не е ширпотребски продукт и обикновено я няма по бензиностанциите, така че ментета все пак са малко вероятни. Поне за добавката. Иначе проблемите със самото масло като такова, си остават.

Коментар

Относно маслото на Тексако не издържа на големи натоварвания . Колеги помислете за нещо по добро. А не на Българската марка.

Коментар

До: Масло за LSD диференциал.

Аз карам със тексако вече два месеца , засега не сам забелязал проблем . А на какви ли не натоварвания ,съм я тествал със новите ми гуми(insa turbo,special track), поне аз за сега съм доволен от него .
                  Land rover 2.5 tdi
                  0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
                    Аз карам със тексако вече два месеца , засега не сам забелязал проблем . А на какви ли не натоварвания ,съм я тествал със новите ми гуми(insa turbo,special track), поне аз за сега съм доволен от него .

Проблем няма как да забележиш!
                    LZ1VMH

Коментар

Голди много добри гуми ми даде ,сега комшийте ме проклинат , защото по 50 кила кал пада от джипа ми ,кога то се пребирам от разходка , чудесни са .
                      Land rover 2.5 tdi
                      0884035413

Коментар

Влади ,изкам да те попитам дали имаш още от тези ръчните хабове ,който преди време беше показал,че единия от мойте си замина . И ако може цена да ми дадеш .ПОЗДРАВИ
                        Land rover 2.5 tdi
                        0884035413

Коментар

На моя jeep 5.2 слагам само CASTROL SAF-XJ 75W-140, с това масло диференциалите ми станаха много по-тихи - <линкът изтрит>
                          Ползвал съм и оригинално Mopar - SAE 75W-90 с присадка за LSD – закупено от „Балкан стар”, но въобще не съм доволен, особено ако се движа по-дълго време със скорост от 100 км. нагоре.
                          Може би, добро решение, а и малко по-евтино, ще е с маслата на MOBIL - MOBILUBE SHC-LS 75W-90 или Mobilube LS 85W90.
                          Последно редактирано от Ясен; 26-10-09, 09:09.
                          Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Първоначално публикуван от inyan Преглед на мнение
                            На моя jeep 5.2 слагам само CASTROL SAF-XJ 75W-140, с това масло диференциалите ми станаха много по-тихи - <линкът изтрит>
                            Ползвал съм и оригинално Mopar - SAE 75W-90 с присадка за LSD – закупено от „Балкан стар”, но въобще не съм доволен, особено ако се движа по-дълго време със скорост от 100 км. нагоре.
                            Може би, добро решение, а и малко по-евтино, ще е с маслата на MOBIL - MOBILUBE SHC-LS 75W-90 или Mobilube LS 85W90.
                            Това оригиналното 75W90, за кой агрегат е оригинално.
                            В диференциалите на Jeep се кара или с минералното 80W90,
                            или при високи натоварвания и/или наличие на LSD , синтетичното 75W140.

Коментар

Под оригинално разбирам марката ”Mopar”, а относно това, къде в Jeep се използва SAE 75W90 - в предният мост, за задният се препоръчва SAE 90 - написано е в: http://jeep-grand-cheroke.5go.ru/html/1_0.htm.
                              Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Оригинално Мопар SAE 75W-90 е маслото за ръчните скоростни кутии на Чероки Вранглер и ГрандЧероки
                                Не се използва другаде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X