Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за LSD диференциал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Масло за LSD диференциал.

Колега Kinex, поправете ме ако бъркам, но от прикачения файл по-долу или от http://www.scribd.com/doc/19436521/S...Driveline-ewj3 , става ясно, че стандартите MIL-L-2105C и API GL -5 са определящите към маслото, което ще налеем в диференциалите си, а не просто дали е 75W90 или 80W90.
    Следователно, ако маслото ни отговаря на стандартите MIL-L-2105C и API GL -5 може да е 75W90 или 80W90 в зависимост от нашия избор.
    Прикачени файлове
    Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

АPI (американският петролен институт), класифицира маслата според смазочните им качества и ги означава с индекс. GL-2, GL-3, GL-4, GL-5.
      Този индекс няма нищо общо с вискозитета на маслото.
      Организацията която класифицира маслата според вискозитета им е SEA (сдружение на автомобилните инженери)
      Масла с индекс по SEA 75W90, 75W140, 80W90, 80W140 ,,, всичките ги има с класификация по API GL-5.
      С други думи всеки папагал е птичка, но не всяка птичка е папагал.

Коментар

Доколкото ми е известно вискозитета на маслото се определя в зависимост от условията, в които се експлоатира дадения агрегат, било то двигател, скоростна кутия или диференциал, както и степента му на износване.
        Единствената разлика между маслото 75W90 и 80W90 със стандарти MIL-L-2105C и API GL -5, е че 75W90 е с малко по-нисък вискозитет, което в никакъв случай не го прави неизползваемо за диференциала на Jeep – все пак говорим за напълно пълноценно масло за скоростни кутии и диференциали. Нещо повече, бих казал, че поради малко по-ниския си вискозитет 75W90 е особено подходящо за използване в диференциала през зимата или в страни с по-студен климат. НО всичко е въпрос на личен избор и преценка. Повтарям, че аз използвам само синтетично 75W140 и в двата диференциала, за мен това е правилният избор.
        Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

А на мен доколкото ми е известно, маслото с което се експлоатира съответния агрегат се определя от производителя на агрегата. Останалото са спекулации на търговци и производители на масла.
          Ставало ли, не ставало ли - всеки си пробва на собствен риск.

Коментар

Аз съм с лсд дифт,и карам с масло 80/90w може ли да се повреди нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X