От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Откъде ги вземате тези особени филтри за 1,2, 5 или 10 микрона? Потрябваха ми филтри напоследък и се чудя къде може да има информация за различни такива. Иначе знам къде има за определена машина, но искам да огледам повече възможности.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Свий
X
-
Отработеното масло освен механично може да се почисти и химично, но няма да стане като ново, предполагам, че в заводите им добавят някаква "добавка" за да докарат вискозитета и другите показатели. За избелване може да ползваш белилна пръст, но надали ще намериш някъде, а и дори да намериш кой знае каква ще и е цената.
Остави коментар:
-
То добре,за колата знам,че няма ядове....просто ми е интересно как се рециклират маслата.Като малък на едно момче баща му обикаляше из България с една машина и преработваха масло.Не мога да открия абсолютно никаква информация за методите и технологиите за преработка на изгоряло масло.Нито в нетя нито никъде нищо не открих,надали става само чрез филтрация..има си някаква технология и начин...центрофугиране или дестилация нямам си и на идея.Това ми е любопитното как става?!
Остави коментар:
-
Според мен доста от маслата в магазинната мрежа са рециклирани, включително и скъпите, както и автомобилните гуми съгласно новите европейски наредби, но това е друга тема. Тук е обсъждан много процеса на филтрация. Според мен няма нужда да се избелва. Трябва да се филтрира. Някой автомобили не са претенциозни (VW), други са доста претенциозни като мерцедесите например. Всичко зависи от филтрите им. Филтрирай си го на 5 микрона, ако можеш на 1 или 2 още по-добре. Носи си винаги резервен горивен филтър. Докато имах джипка я карах на 100% масло без грам нафта.
Остави коментар:
-
Аз не искам да го рециклирам,и да го налея в нечий двигател.Мисля, че голяма част от маслата М-10Д,М-16Д са от рециклирано масло.Идеята ми е да се пречисти до чисто и да си се ползва за алтернативно гориво.Мисля че ще е по добре така да се сипва в резервоара отколкото като катран.Минава ми през ум да се разреди с бензин,да се филтрира няколко пъти,след това бензина да се изпари,но ще е цифра преработката,и няма да е рентабилно,а и не се знае какъв ще е резултата.Чувал съм за центрофуги,но и идея си нямам какво представляват,и за дестилационни процеси също са загатвали...а каква е в същност технологията никъде не мога да открия.
Остави коментар:
-
Аз го рециклирам в резервоара. ПРЕДПОЛАГАМ, че може да се "рециклира" с белилна пръст, ама внимавай какво правиш с това "рециклирано" масло, да не вземе някой тебе да те "рециклира"
Остави коментар:
-
Здравейте колеги,търсих теми,или технологии за рециклиране на изгоряло масло.Преди ...мисля имаше едни машини,които обикалят из ТКЗС-ТАта и преработваха изгорялото масло,но не мога да открия нищо.Моля някой ако разполага с информация за устройството и начина на действие да сподели.
Благодаря предварително.
Остави коментар:
-
Ще рече , че ако вземе да се счупи не е лесна за намиране !
Остави коментар:
-
какво ще ре4е туйПървоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнениеМай ще рече кофти работа, не е като бош-а има ги под път и над път, включително и на вторични суровини.
Остави коментар:
-
Май ще рече кофти работа, не е като бош-а има ги под път и над път, включително и на вторични суровини.
Остави коментар:
-
не ги разбирам тез дизели,от скоро карам дизелПървоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
Толква не съм се смял скоро.
Май дизеловата ти Кия ще излезе бензинова
Остави коментар:
-
какво ще ре4е туйПървоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеВ тези кии ДВГто е Мазда. RE или RF.Барабар с помпата. Класика.
Остави коментар:
-
SOHC И DOHC са съответно single и double overhead camshaft и няма нищо общо с дизеловата горивна апаратура. При Киата бензиновите модификации имат вариант SOHC и DOHC, дизеловите са само SOHC.
Остави коментар:
-
Обикновен 1,9 дизел VW помпа Бош от Рено 1996-1998г. Няма проблем с масло 100%. При температури под 5 градуса добавям бензин по 1л. на всеки 10л масло - целта е малко да се поразреди маслото. Маслото е МХЛ 32 - такова изпадна около 1 тон. Преди това вземах от доверени сервизи само двигателно без да има в него масло от ск. кутий. Оригиналната ми помпа беше Лукас с трите соленоида от 1998г. живота й на масло беше 168 км. Скъса си задвижващият вал без последствия за двигателя.
Остави коментар:
-
Е стига де, човека очевидно не е технически грамотен, но това не е повод за "смях". По принцип на Мазда дават по каталог някакви си техни помпи. Но в аутодатата няма никаква информация относно киата, странно нали?
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: