Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От два месеца на олио .....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От два месеца на олио .....

Стопли се и е метнахме на олио пак,прецеждам през дънки обаче може и по-добре.Някакви идеи?

Коментар

Първоначално публикуван от niksan8207 Преглед на мнение
      Стопли се и е метнахме на олио пак,прецеждам през дънки обаче може и по-добре.Някакви идеи?
      Пишеш в тубата wvo или vegetable oil, гледаш и черпиш идеи.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
        Пишеш в тубата wvo или vegetable oil, гледаш и черпиш идеи.
        ок

Коментар

Някой да е карал Grand Cherokee 3.1D на олио?

Коментар

[QUOTE=SLAVIKA1980;2647493]Малко позакъсня резултата....

Няма смисъл от цялата система, щом няма да караш под - 0 °C (какво правим когато замръзне в тубата) излишно оскъпяване и скопяване на пространство (освен бутилка контролен "шарлан"), особено за чудесния (всеяден) малък мотор. При 50/50 олио-нафта до към - 5°C нямаш никакви ядове, до - 10°C на 10л. доливам литър бензин а при по-ниска температура, само дизел! Предполагам зареждаш горяло, ако си сложил допълнителен филтър, задължително е да е чист(3-4000км. смяна) При -17 не е ли чист, пропуска ограничено количество гориво, колата забива и губи мощност (препоръчвам резервен филтър в жабката)
            Това горе писах, за да спестя излишни разходи на колеги относно. Наливам 4-та год.(подобни смеси) без какви да е системи и доработки. Мотора е Тойота 2,0-ТД (прежален) и е изгорил 3-4тона, преобразува енергията изключително безпроблемно до този момент и в случай на проблем ще пусна информация!

Коментар

Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение
              За мен открих перфектния вариянт. Колегата ,който предложи филтър за кафемашина има една бира ако минава насам. Филтър за машина доста ситен , води се N:4 , струва 2 лева и стотинки. Прецежда супер и олиото излиза бистро. Най-хубавото , че си тече нормално , не да капе като през дънките.
              Малко да повдигна темата с въпрос, а именно: На колко микрона трябва да е филтрирано олиото, за да не запушва горивния филтър? Въпроса ми е породен от горния пост, писан преди 4-5 години. Понеже преди доста години съм продавал въпросните филтри знам колко ситно филтрират... Тези с пластмасовата мрежа филтрират на 250 микрона, а тези с металната мрежа - на 100 микрона. Достатъчно ли е това и колко фино всъщност филтрира един горивен филтър?
              А проблема с бавното филтриране се решава като се загрее олиото директно с бързовар, така става рядко и тече мн бързо - 1л/мин през дънки

Коментар

100 микрона е доста грубо филтриране - това си е една десета от милиметъра, демек нещо като ситен морски пясък.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам за какво бързате с филтрирането толкова.Не вярвам да имате 5-10л за филтриране,чак тогава да го сложиш в резервоара и да ходиш някъде.Всеки ден мога да филтрирам по бавен начин по над 10-15л. а да харча по няма и 3л.През дебели дънки ми идва да си сложа в салатата а пък през прозрачно шише е като олио.

Коментар

...преход 1100км., тези дни при температури от -5°до -20°на моменти, горивото не е замръзвало. 50%олио, 10%бензин, 40% дизел...В един от дните най-високата температура беше -15° и не е имало проблем при палене в късния следобед. Вечер колата нощува на 8° в подземието на хотела!
                    Последно редактирано от smng0303; 25-01-16, 15:07.

Коментар

ако може и аз да споделя понеже вече имам около 2500 км. на олио което не съм разреждал с нищо. направих си система напълно сам състои се от 4 клапана, топлообменник които пак аз съм си правил, резервоар от печка на камион които е за нафтата, копче за превключване от нафта на олио и обратно. опита ми е доста горчив но нчмам намерение да се отказвам. :Д
                      да започна с начина ми на цедене.
                      1 през дънки - бавно, дори много бавно и много мръсно.
                      2 през филтър за кафе с поялник за да затопля мазнината, иначе се препълва и прелива
                      3 сега го цедя с помпа за кафе машина която дърпа олио и го прекарва през един проточен филтър и през един обикновен горивен след което върви в чист съд.
                      мога да кача снимки само на 3-ти вариант.
                      казвам че опита ми е горчив понеже пътувам от Варна до Смолян и обратно почти всеки месец, а по пътя редовно ми се запушват филтрите особено на магистралата.
                      схемата в джипа е такава- нафтата седи в 20л. резервоар под капака с вход и изход за да се обезвъздушава системата паля и след 10 мин с копче обръщам на олио което обаче няма обратно олио в режим олио обратното гориво се връща преди подгрева забравих да спомена че и нафтата се подгрява а преминаването на олио става много плавно понеже няма обратно гориво при олиото така не само преминавам плавно от нафта на олио ами имам и по добър обгрев на олиото защото се върти едно и също олио през топлообменника и влиза много малко студено колкото гори мотора имам и подгрев на тръбите до резервоара.
                      това съм направил до сега проблема е само с филтрите досега съм сменил 3 и няколко проточни. вашите колко изкарват

Коментар

как да удължа живота на филтъра според вас.
                        според вас какво е по добре и кои филтър би се запушвал по-малко евтин или скъп
                        забравих да спомена и че подгрева е преди филтъра така че всичко в системата е топло и филтъра не се запушва от студа

Коментар

Ако направя обратка незнам дли ща се загрява добре олиото понеже с обратката се върти много бързо, а подгрева ми е елементарен.
                          Имам една серпентина от два метра медна тръбичка ф-6 или 8 в боѝлерче от проточен бойлер. Ти как подгряваш?

Коментар

Аз подгрявам с пластинчат топлообменник и съм много доволен-вярно струва пари но е компактен и върши работата си перфектно.Послушай колегата от предния пост ,че тук има интересна тема за скъсани свещи-естествено не ти пожелавам да се запознаваш с материята от близо.

Коментар

Най добрия вариант за филтър е FILTRON PS820 това показва моят опит,пробвал съм всякакви варианти и преди да попадна на това малко филтърче последно карах с правени филтри ,тоя кара около 1500км мимимум и струва под 2 лева

Коментар

А вие как прецеждате олиото така, че да не ви запушва филтрите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X