Колеги ,да ви кажа никога не съм мислил ,че ще се стигне до тук . От два месеца си наливам отработено олио( от кръчмите) и го меся 50/50 с нафта. Колата е Нисан Терано 2 2.7 тд 99 магарета. Засега проблеми няма, разхода си е същия ,мисля ,че мотора поутихна малко или така ми се струва. Вие карате ли така , проблеми имате ли? На пикасото не мися да пробвам , но на това джипче му се отразява добре.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
От два месеца на олио .....
Свий
X
-
От: От два месеца на олио .....
Сменяй си по-често горивния филтър. Примерно при всяка смяна на масло. Други проблеми не би трябвало да има. И чат-пат я поизпържвай с чиста нафта, ако имаш дълъг път. Може и с двутактово масълце, когато е чиста нафта. 250-300ml синтетика на резервоар (средно 65 литра).
Така със сигурност няма да имаш грижи никога, а двигателя ще е чистичък и спретнат, дори и в самите цилиндри.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
До къде пък да се е стигнало?!? Защо да хвърляме в канала нещо, което може да се използва за полезна работа?
Ами и ние караме от доста време (2 години) на един италиански турбо-дизел 1,9/90к.с. и то в съотношение 2:1 за използваното и прецедено олио. Никаква промяна в паленето и вървенето, даже също ми се струва че пуши по-малко и работи по-меко. Единственото гадно е когато я вкарвам със задницата навътре в гаража и поработи повечко по една или друга причина - ефекта е все едно е изгоряло доста олио на печката и не става за дишане, та чак люти на очите. Двама приятели също си карат Аудитата-ТДИ (Б4/90к.с и А4/110к.с) със смес 50:50 - отново без видими ефекти или дефекти. Естествено тея съотношения са само за лятото. От октомври до май при зареждане олиото варира от 0 до към 25% макс - според очакваната околна температура.
Не се втелявам особено много при смяната на горивните филтри... Но този, през който си прецеждаме олиото, си се задръства често.
Обаче имам и 1,9JTD/105к.с. и 1,3multijet/70к.с. на които не смея да наливам такива смеси и си ги карам с нафта.
П.п. Единствения негативен (за нас като зареждащи) ефект, който забелязвам напоследък е че цената на отработеното олио бавно и сигурно се вдига... Преди се намираше и за без пари - до към 30тина стотинки за литър, а сега и на левче за литър чувам, че има хора да го купуват...Последно редактирано от Shider; 28-07-11, 14:13.
Коментар
-
Аз също използвам отработено олио на едно Рено Еспас - 2100 куб. Пропорцията - според зависи, но предимно 50/50. Единствен проблем ми остава предварителното филтриране. Много бавно и тегаво, но явно аз не знам технологията. Моля някой да сподели подробности по цеденето. Цедки, филтри, помпи...кой каквото използва. В нета излизат доста клипчета като се напише wvo. Всъщност темата е коментирана преди време:
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7689Последно редактирано от Сашо; 28-07-11, 22:25.
Коментар
-
Ами ако мога да помогна с идея. В началото през дънков плат ама многооооого бавно ставаше. Обаче след малко проба с това онова и открих идеален за мен вариянт. Със торбичките за прахосмукачките продават едни филтри за тях. Незнам какъв плат е обаче ,тече супер през него и събира всичко от олиото. След това го оставям да се поутаи 1-2 дни и газ.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Ами може и да се опитват да ме блъфират - лично не съм купувал все още на тая цена, но е факт че я говорят, както и че все по-трудно се намира без пари, или за символични такива. От една страна заведенията (поне тук - по северното черноморие) не работят със същите темпове, като преди няколко години, от друга масово си събират мазнинката... Но сигурно е нормално след евтини сензацийки на журналя (мислещи си, че са открили топлата вода), някои да си повярват, че могат да изкарат добри пари от отпадъци...Първоначално публикуван от монио Преглед на мнение...Верно ли левче ?
През колко микрона цедите и от къде купувате цедката ?
А имаше време когато от магазина олиото беше по евтино от нафтата
Филтрирането - и аз или през дънков плат - доста бавно, или с електрическа помпа (в момента ми е на 220В за подаване на гориво към котел мисля, или външна бензинова инжекционна на 12В от морга преди) и горивен дизелов филтър след нея.
Коментар
-
Ами явно доста хора търсят , но наистина кръчмарите взеха да искат повече. Поне този от , който вземам аз каза ,че капка не е изхвърлял от две години насам.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
-
Да попитам нещо,понеже химията не ми е силната страна. Сега съм 50/50 нафта и олио. Нещо като добавка към тази смес да слагам ли ? Незнам дали олиото ще се налепя по горивопровода като на оливерниците по кръчмите примерно. Или да му наливам само нафта и добавка от време на време?Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
-
Чети де:Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеДа попитам нещо,понеже химията не ми е силната страна. Сега съм 50/50 нафта и олио. Нещо като добавка към тази смес да слагам ли ? Незнам дали олиото ще се налепя по горивопровода като на оливерниците по кръчмите примерно. Или да му наливам само нафта и добавка от време на време?
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеСменяй си по-често горивния филтър. Примерно при всяка смяна на масло. Други проблеми не би трябвало да има. И чат-пат я поизпържвай с чиста нафта, ако имаш дълъг път. Може и с двутактово масълце, когато е чиста нафта. 250-300ml синтетика на резервоар (средно 65 литра).
Така със сигурност няма да имаш грижи никога, а двигателя ще е чистичък и спретнат, дори и в самите цилиндри.
Коментар
-
Пробвах през филтърна хартия и е мъка .
През хартиените торбички на прахосмукачките по-бързо тече ,обаче не са евтини.Преди това обаче разреждам на половина с навта олиото .
Не пуши и не мирише.
Само проба направихме с 10л.олио и 10л. нафта.
Коментар
-
От около година карам само с хидравлично , трансформаторно масло или старо олио. Изминал съм около 17-18000 км и за този период не съм налял повече от 150-200 литра нафта. Зимата слагам на един резервоар(70л) около 5-6 литра бензин и литър газ за осветление. Досега грижи не съм имал. Автомобила е Паджеро 2.5 ТДНа сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
Да се включа и аз!От доста време карам с прекарано масло.В началото го месих 50/50 с нафта, сега карам само на масло.Като забележки имам само сутрин като паля, но този проблем си го имам от по-рано и на нафта.Даже върви повече.Не пуши много, почти не се усеща.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар