Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гориво от отпадъчна пластмаса ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гориво от отпадъчна пластмаса ?

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    Малко извън темата, но...
    Ясене, от рециклирането на някои пластмаси не се ли произвеждат любимите ни материи с гръмки имена Polar, Polartec, E-vent и т.н.?
    Доколкото съм запознат, почти 100% от състава им е стари PET бутилки.
    Не зная колко в тази история е реклама и колко - истина. На пакетчетата с батерийки eneloop с големи букви пише "ЗАРЕДЕНИ СЪС СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ", а някъде на сайта - "фабриката купува зелена енергия според местните разпоредби за търговия с емисии, в количество, съответстващо на заряда на произведените батерийки". А като се замисли човек, при производството на такива батерийки като нищо отива повече енергия, отколкото можеш да прекараш през тях за целия им 1000+ цикъла живот.

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
    Той Стефан добре ви е писал за кодовата думичка ДИОКСИН ... дето я крещяла даскалицата, ама ..... никой не се сеща за Първата Световна Война.
    Диоксините са лесен за решаване проблем - в промишлени условия, разбира се. В домашни - не. Аз нарочно питах за поливинилхлорида - от него гориво посмъртно не става, но малки количества от него в общия казан ще докарат и диоксини, и по-неприятни неща в цялата схема. При това - ще се отделят не във фабриката, където могат да бъдат хванати и даже използвани, а ще се образуват при горенето на злополучното гориво - където нищо не може да се направи с тях.

Коментар

Някой знае ли колко завода за преработка на пластмасови отпадъци има у нас? Въпроса ми не е риторичен - наистина питам, не знам...
      Александър

Коментар

Някой писа за проф. Иван Младенов, лека му пръст аз му бях последния аспирант във ВХТИ. Процеса за който става дума във форума се казва пиролиза и е скъп метод, тъй като оборудването е скъпо и се извършва в инертна среда. Нужни са много инвестиции е просто в момент на криза не е уместна темата. Бензин и нафта стават и от въглища и торф, но това е въпрос на др. тема. Професора бе измислил нитрокаучук във вид на трици, които при съприкосновение с вода поглъщат я до 100 пъти спрямо обема си(набъбват) и това бе решение за сухи райони, тъй като каучука отдава бавно водата в почвата , вид капково напояване.
        Последно редактирано от белята; 04-04-11, 22:53.
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Мой ред е, като химик, да се изказвам саркастично, но няма. Бомбата в Хирошима, с всичките и кусури и последствия, са я направили деловодителките от МО на САЩ, нали така?
          Аз съм убеден във възможностите на деловодителките в САЩ!
          Да живее световната конспирация!

Не съм химик, но химията винаги ми е била интересна. Никога не отричам това, което хора като тебе казват, защото обикновенно е умно и смислено.
          Ако става да се закваси морето.......Някой път от незнание се получават интересни работи. (Далече не всеки път)
          Последно редактирано от Ясен; 11-04-11, 11:18.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

Само дай един пример за нещо интересно, постигнато с незнание.

Коментар

Офф... за гумите има и българска технология - вакуумна пиролиза. Получават се течни нефтопродукти. След първоначалното външно енергийно иницииране на процеса, той продължава като се самоподдържа с някои от газовете от пиролизата.

За сега това е най-екологосъобразната технология за преработка на стари гуми. Уви, у нас преди години на държавно ниво бе избрана чужда технология и фирма за преработка на тези отпадъци.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Само дай един пример за нещо интересно, постигнато с незнание.
                Вулканизирането на каучука (случайно), Обмазания електрод (почти), Но може би незнание не е най-правилната дума.
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                0889 522 036

Коментар

В съседната фирма ползват много поликарбонат и плексиглас. При тях материала е добре разделен, и много често от рутера излиза на стружки. А вече извозиха три големи триосни камиона с отпадък. При това плащат за което. Та ако може да стане нещо от това.....мисля че ще е добре за всички.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                    Обмазания електрод...
                    Оскар Килберг и окаляната пръчка...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      може би незнание не е най-правилната дума.
                      Нали? Големите мисли идват понякога случайно, но много рядко - в случайни глави.

Коментар

Доста занемарена тема а е наистина интересна. Имали вече експериментирали? Гледам из нета има доста напреднали в начинанието.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X