Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гориво от отпадъчна пластмаса ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гориво от отпадъчна пластмаса ?

Дълго се колебаех дали да пусна подобна тема .Отвращавам се от сарказма който се излива отвсякъде , когато се обсъждат подобни неща.
    Или да ходи направо в спама ?
    Но майната му , напоследък не ми дреме от нищо , да използваме момента.
    В чичко Гугъл като се напише "Plastic to fuel" или "Plastic to oil" , излизат доста неща.
    Изгледайте клипчето , коментирайте.
    Хубаво е да се чуе мнението на химици...
    1 кг. пласмаса + 1 кв . електроенергия = 1 л. гориво .
    http://www.youtube.com/watch?v=6W5wEAbp9o8
    Последно редактирано от Макавеев; 03-04-11, 21:25.
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

От: Гориво от отпадъчна пластмаса ?

Ами що да не колега, и аз от край време си мисля за подобни неща. Така или иначе, пластмасови отпадъци с лопата да ги ринеш. Преди време един от гостите на Летерман разказваше за острови от фини пластмасови отпадъци, които плават в океана и се събират на определени места. Наскоро се заговори и по нашите медии за това. Идеята ти не е никак лоша. За да се развие трябва да се направи проект за такъв завод, да има завършен и ефективен процес, да се разработи технология и т.н. Аз съм навит да участвам като проектант. После продаваш проекта на някоя немска компания и си спокоен.
    Александър

Коментар

Не зная кой е чичо ти, моят се казва не гугле.
      Химията има странното свойство да бъде И остатъчна.
      В осми, а после и в десети клас, трябва да си учил ДОСТАТЪЧНО органична химия, за да не говориш такива глупости.
      В противен случай ще дойда АЗ. Ще ме познаеш по противогаза, после ще ти е все едно.
      Аз умея с противогаз. Не искам децата ми да свикват него. Ако искаш да останеш жив - чети химия на въглеводородите, а не икономика на дянковщината. Нямаш избор.

Коментар

Леко сте закъсняли. бившият шеф на института по пластмаси, Младенов, имаше такава разработка още преди 89г. И експериментален стенд, и той си работеше и съм подушвал бензин от пластмаса там. И си го беше патентовал и го предлагаше на кой ли не, вкл. и извън БГ. Какво е станало после не знам.

пп Пак според същият германците имали такава идея доста преди него.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          В осми, а после и в десети клас, трябва да си учил ДОСТАТЪЧНО органична химия, за да не говориш такива глупости.
          В противен случай ще дойда АЗ
          Ми не стигнах до десети. До девети , и то не докрая .Козата ми изяде книжките...Та неможах да ги изчета и да се фукам с тях.
          Нали помолих за мнения от химици , не от физици . Те са някак си праволинейни... Аз пък харесвам изчекнати неща.
          Таааа.... там , какво се прави , как се казва процеса ?
          Не бе derhunter , не искаме да го продаваме...
          Ако може да прозрем принципа на някаква такава настолна инсталация като на клипа , която продават за 10 000 $ .
          Затова да разчекнем съоръжението. Бункера в който се слага отпадачния полимер издържа високо налягане (колко високо?)... нататък ?
          Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Значи си учил повече от мене. Изгониха ме от осми клас, току преди да стане лятната ваканция. Значи е било края.
            Нагърчих в оня край на коридора даскалицата по химия, после налетеха качулките, после додето аз такова, она успе да викне само "диоксин!", ония побегнаха, и така ...
            Освен на "диоксин", пробвай и на "инсинератор". Някъде там може да хванеш разликата между химията и физиката. Особено по темата "опасни буклуци".
            Каквото произвежда химията, вече все по-често може да преодолее само физиката. Особено ако прецизираш терминологията.

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
              Дълго се колебаех дали да пусна подобна тема .Отвращавам се от сарказма който се излива отвсякъде , когато се обсъждат подобни неща.
              Сарказъм се излива в темите в които се проповядват постановки "Енергия от нищото" и "500% КПД"

Темите "Гориво от..." рядко спадат към тази категория. Гориво може да се направи от адски много неща, остава въпросът колко целесъобразно и рентабило ще излезе.

Грешно е да се смесват в едно двата вида теми. Нямат много общо. В крайна сметка - през войната хората са карали автомобили с подпалки и с въглища. Пусто е трябвало да монтират 300 кила оборудване отзад.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И барутните ракети са такива-онакива, ама двигатели, не? И камшиците даже, нали с тях вървят пумпалите.
                "Гориво" и "източник на енергия", изобщо не винаги са еднакви неща. Не всичко което хвърчи се яде.
                Спомних си "Когда плавились камни". Повест такава, съвсем не по темата. Просто я прочетох като дете, не ми беше работа, не разбрах нищо, останах само впечатлен. После все исках да поучаствам, и слава богу още не съм. Детските пориви са едно, а работата - друго. Но камъните могат да се топят?
                А трябва ли.

Коментар

Това много наподобява ,казан за ракия трябва да се пробва,може пък да стане нещонаистина

Коментар

Може. Става. Колелото е изнамерено преди тунинга на джиповете.
                    Уроци по гуглене! Престижно, скъпо, само с предварително записване!
                    Не бъдете балъци - бъдете Първи!!!
                    Само за първите - без ддс (търсене по "сива икономика в интернет").
                    Сега върви да четеш на "газгенератор".

Коментар

Здравейте,
                      Идеята е хубава и вероятно има ного хляб в нея.
                      Машината прилича на автоклав (тенджера под наягане). Въпроса е до каква температура и колко налягане? Катализатор необходим ли е?
                      Какво точно ще се получи - нафта или и тя трябва да се рафинира някак? Какво ще остане от пълнителите които слагат в пластмасите?

Това което видях и по другите клипчета около това ми хареса също.
                      Имаше един човек който пиролизно гореше авто гуми и искаше да направи котле за парно, но му изгубих дирите. Резултата от горенето беше ЦО2 и много малко сажди. Проблема беше , че процеса беше трудно контролируем. Трябваше по-високо налягане в горивната камера.

Проблема с пластмасите и автогумите е повсеместен. Ако може да се извлече полза от бокуците - какво по-добро от това?

Стефане, небързай да отричеш нещо в което има рационално зърно. Физиците до преди бомбата в хирошима твърдо са отричали ядрения разпад, ама я виж сега какво стана.....
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

То и мазут от стари гуми не става, ама един тука нали не знае и си го произвежда. Малко работата е като с цигането, дето гепило 500 кила релса, щото не знаело колко е тежка.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                          Физиците до преди бомбата в хирошима твърдо са отричали ядрения разпад...
                          Мой ред е, като химик, да се изказвам саркастично, но няма. Бомбата в Хирошима, с всичките и кусури и последствия, са я направили деловодителките от МО на САЩ, нали така?

А сега за пластмасите.

Технологии за преработка на пластмасови отпадъци и сега има, хем реално по-изгодни от това да се прави точно гориво от тях. Значително повече нефт ще се спести, ако от тях се правят пластмаси. Но като сте рекли гориво - да знаете, че пълнителите са най-малката беля. Ако сте мъже, кажете какво правите с поливинилхлорида, от който се засилвате да правите гориво. А ако на входа имате сортирана пластмаса, наистина никой няма да ви остави точно тунджа да варите от нея. Защото ще е безобразно разхищение и защото много други ще я купуват по-скъпо.

Но преди сортировката има друг, по-фундаментален проблем. Събирането на пластмасата и разделянето и от другия боклук. Това ако решите, няма да се стискате за бензин, а и той бързо ще поевтинее.

А старите гуми, засега е най-лесно да се горят. Те поне могат да горят чисто (не в кюмбето, разбира се). После ще се ругаем, и че това сме правили, но засега - това можем.

Коментар

Малко извън темата, но...
                            Ясене, от рециклирането на някои пластмаси не се ли произвеждат любимите ни материи с гръмки имена Polar, Polartec, E-vent и т.н.?
                            Доколкото съм запознат, почти 100% от състава им е стари PET бутилки.

Коментар

Той Стефан добре ви е писал за кодовата думичка ДИОКСИН ... дето я крещяла даскалицата, ама ..... никой не се сеща за Първата Световна Война.
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X