Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Специална смазка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Специална смазка?

Не съм сигурен, че ще свърши работа амааа да напомня ... имаше едно време една много твърда - восъкоподобна грес - ползваха я за "плюнка" за кълчищата по дебелите водопроводи. Даже имам едни 30-40 гр. в една кутишка.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А всъщност какво точно трябва да се постигне като краен резултат?
      Щото ако откриваме отново вискомуфата, няма смисъл май..

Дай по-конкретна формулировка на заданието, може да има и друг път, по който да се стигне до верното решение..

Коментар

Друго течно като мед е добавка за износени двигатели,която се сипва в маслото.Има ги във всяка бензиностанция,обикновенно в "консерви".
        Успех![/QUOTE]
        На времето и аз бях изпаднал пред подобен проблем,трябваше да успокоя стрелката на един уред,пробвах с грес,диференциално масло,резултат почти нулев.Един ден гледам комшията налива някаква помия в двигателя,STOP мисля че беше,капнах и реших проблема.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И тези предложения не вършат работа. Усилието което се прилага на лоста достига 150 гр. (с това не се измерва сила, но звучи по-нагледно )
          И да кажа за какво става дума няма да помогне, но...
          Тази смазка се употребява в успокоителите и регулаторите на натягането на лентата в професионалните магнетофони. При размотаването й диаметърът на бобината, а оттам и силата на теглене се променя в широки граници и трябва да се контролира. Сега се занимавам с един, който не е работил повече от 20 години и лостовете се бяха спекли. След почистването няма с какво да заменя смазката и машинарията се тресе.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Питай тук http://www.elkabel.bg/ за петролно желе, използва се в съобщителните кабели.
            Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              ...Тази смазка се употребява в успокоителите и регулаторите на натягането на лентата в професионалните магнетофони. При размотаването й диаметърът на бобината, а оттам и силата на теглене се променя в широки граници и трябва да се контролира. Сега се занимавам с един, който не е работил повече от 20 години и лостовете се бяха спекли. След почистването няма с какво да заменя смазката и машинарията се тресе.
              В сервизното описание не е ли споменато с какво се смазва при ремонт или профилактика?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ела при мен с детайла, ще го пръснем с една работа, после ще провериш става ли, пари не искам. Ако си навит пиши кога ще дойдеш, че ми е у дома, да я взема.
                Всъщност мога да ти дам флакона, като свършиш работата , ще ми го върнеш.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Няма как да донеса детайла, а целото джелезо тежи 30кг!
                  Ще оставим за след Нова година. Ако е някаква течна грес няма да стане. Проверено.

Коментар

Навремето бях вадил подобно лепкаво от вратичката на касетофон,има една зъбчатка в единия край наплескана с това за да се отваря бавно.Слагането му на оста на старите електромери върши странни работи.
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Абе може и да изгреба от някъде, но ми трябват количества.

Коментар

Трябва ти грес/течност която си увеличава вискозитета при увеличение на напрежението (shear stress). Като виско муфа, но да не е базата на температурни разлики, а като виско муфите на карданите на съвремените "4х4" градски СУВ. Всякакви греси не са приложими. Може да погледнеш в гуугле за rheopectic (това е термина на англииски за това което търсиш), има разни наръчници как да постигнеш ефекта. Според мен обаче има нужда да смесиш две неща за да получиш това което търсиш за конкретното приложение (магнетофон) - примерно обникновена грес която не си променя вискозитета с увеличението на напрежението (повечето им пада) и такава течност с увеличаващ се вискозитет... и да са на близка основа че да е хомогенна смес.

Коментар

А стига бе! Дай нещо по-просто.
                          Няма да е това. А и като се изпари водата, какво ще стане?

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            И тези предложения не вършат работа. Усилието което се прилага на лоста достига 150 гр. (с това не се измерва сила, но звучи по-нагледно )
                            И да кажа за какво става дума няма да помогне, но...
                            Тази смазка се употребява в успокоителите и регулаторите на натягането на лентата в професионалните магнетофони. При размотаването й диаметърът на бобината, а оттам и силата на теглене се променя в широки граници и трябва да се контролира. Сега се занимавам с един, който не е работил повече от 20 години и лостовете се бяха спекли. След почистването няма с какво да заменя смазката и машинарията се тресе.
                            Преди доста години се мъчих с един стар касетофон,и там беше направено с кече и пудра (някакъв бял прах ).На принципа на съединителя. Но разликата беше, че там трябваше да се забави водената ролка за да не се набере лентата.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Точно амбриаж. До обира подаваната лента. Междувременно пробвах и с епоксидна смола. Пак нулев ефект. Търсенето на подходящото мазило продължава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X