Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета за предпочитани масла ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета за предпочитани масла ?

Не съм карал с много марки масла, но имам добри впечатления от Elf полусинтетика вече над (70 хил. км). Почиства добре (валът е доста светъл да не кажа лъскав), на студено върти лесно, но стане ли на 9 хил. км, колата започва да загрява по-бързо и маслото започва да участва в горивния процес . Също добри впечатления имам от Repsol минерално, но с него карах само за една смяна. Не съм доволен от Shell и Motorex, двете масла бяха минерални и двете ги смених на няма и 6 хил. км. Motorex го бях купил наливно от Хеед 91, които преди време се водеха едни от вносителите му, та може и да съм си купил М10Д. Elf го купувам наливно от Промобил.

Коментар

Здравейте!
      Това е една обширна тема,но най-общо казано в домашни условия може да се провери,най-елементарно: http://www.beemasport.com/remonti/oil-analyses/
      За разлика от това описаното в линка,от грамотни лаборанти/занимаващи се само с това/ съм научил,че капката от тестваното масло трябва да се постави върху филтърна хартия с "нормална" пористост,т.е. като питате продавача на такава хартия той ще ви каже.
      Общо взето е това,за оценяване на качеството на маслото във вашия двигател.

Коментар

Съгласен съм с този тест, но какво правим при дизелите?Доколкото знам при тях маслото веднага почернява.Поне такова бе моето при първа смяна на 2500км на излезнал нов автомобил от магазина.
        Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Някакви мнения и цени за трансмисионните и двигателни масла Мидланд ,че ми предстои смяна ( по точно в дървеница).

Коментар

Колеги маслата които аз ползвам са Mobil1 5w50 и Castrol tws 10w60.

Коментар

На леката кола 10W40 а на жипката 15W50 и двете са полусинтетика а маслото е: MOTUL

Коментар

Първоначално публикуван от X TARGET Преглед на мнение
                На леката кола 10W40 а на жипката 15W50 и двете са полусинтетика а маслото е: MOTUL
                Жипката е Самурай. И чуденката е следната.... дали да сменя маслото с 15W50 Motul 6100. Зимата ме притеснява да не е прекалено гъсто. Сега съм с 10w40 4100 и често да си призная нещо не съм доволен. Харчи го, клапаните са настроени по Мануала и нещо потракват докато загрее.

Казвайте дали да взимам 15w50 6100.

От Prospeed - 5 л - 91.55 лв
                От bparts - 5 л - 62лв.

При запитване към ПроСпийд, те отговориха, че разликата в цената от 30% се получава от прикриване на задъжителните данъци,такси и т.н.

Коментар

Аз ползвам EUROL. Доволен съм. Не е менте

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                    Жипката е Самурай. И чуденката е следната.... дали да сменя маслото с 15W50 Motul 6100. Зимата ме притеснява да не е прекалено гъсто.

Не е за зимата това масло,намери нещо 5/40 или 5/50,лятото става,но зимата не.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Имам опит с масла ШЕЛ 15в40,СЕЛЕНИА 15в40,ТАМОИЛ 10в40,а скоро и с Тотал 5в40.
                      Мнението ми е следното:
                      Шела и Селениата определено са боклук!Мотора работи по-шумно,но разход на масло нямам (пежо 206 1.1).Колата винаги е палела зимно време от един път,но това го отдавам на запазения мотор,със сигурност не е заради маслата.
                      С Тамоила бях и съм още много доволен.Навъртях му 6000км леко потъмня,но двигателя работи много по-мазно и спокойно!Осезателно зимно време пали по-лесно (най-вероятно заради това,че е 10в40).Лампи не са ми светвали,но аз карам и спокойно (предавка сменям на около 2500,ако е натоварена на 3000).
                      От тотала очаквам още по-спокойна работа на мотора зимно време (все пак е 5в40 пълна синтетика),но ще обновя мнението си след като го налея (това ще стане около Коледа)

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Михайлов Преглед на мнение
                        Шела и Селениата определено са боклук!
                        Е, та ти сравняваш минерални със полусинтетични и синтетични масла. Тук марката няма нищо общо.
                        Последно редактирано от Ясен; 28-07-11, 14:29.

Коментар

на колите които карам най-често:

Селения Голд 10в40 за по 20х.км. пробег

Зимата 5в20-5в40
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X