Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета за предпочитани масла ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета за предпочитани масла ?

Джипката ми е с Мотул полусинтетика. Доволен съм, въпреки че ми го изхвърля заради семеринг на делкото и доливам.
    Ситроена го карам само с Тотал 7000 полусинтетика за турбодизел. То си е и неговото, а според мен, едно от най-добрите.
    Сменям го на 15000.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

До края на темата ще се изредят всички познати марки и никой няма да разбере нищо.В повечето случаи всеки си сменя маслото в една и съща масларница, и ако тя заработи със олио от слънчоглед годно за коли -е и такова ще си налее.Аз сменям ли сменям масла и всичко ми е едно и също.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Castrol 5W30,Castrol10W40-нямам забележки към тази фирма и към продукта!Ако има излишна пара,бих опитал и 10W60!
        Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Аз бих могъл да направя едно сравнение между Q8 Excel 5W40 Full Synthetic и Castrol Magnetic 10W40.

Първо- двигателя е Митсубиши 1.8 GDI бензин, дву валка, 16клапана с маслени повдигачи, много чувствителен откъм качествено масло. С грешното масло клапаните тракат много на студен двигател и има осезаем спад в динамиката.

Първо за "лошото" масло - Кастрола. Пълна мизерия, Накараха ме да сложа полусинтетика защото двигателя бил на много километри вече, трябвало му мазничко и гъсто масло, въпреки че навсякъде препоръчват да се слага 5W40 на този двигател. С неохота се съгласих... Сега сутрин като е студено тракам като парен локомотив, рядко карам над 4000 оборота, просто няма смисъл да я мъча. Паленето на студено е идентично с преди, но при загрял двигател не се форсира сам и много падат оборотите веднага след като запали. След малко подаване на газ дига налягането достатъчно и подвигачите затракват както трябва.

За сравнение, преди беше с Q8 5W40, прилична цена за пълна синтетика. Двигателя просто мъркаше, и студен също, но най големия плюс беше динамиката. Как вървеше само, след 3500 оборота направо полудяваше до 7000. Разликата с Кастрола е от небето до земята в това отношение. Другото че просто колата си е за 5W40. Сега на следващата смяна се връщам пак на Q8.
          На джипа също сложих Q8 но 10W40, преди беше с друга полусинтетика, и също имаше много осезаема положителна промяна. Най вече спря да изпарява масло с картерните газове и да прави мизерии в комплект с ЕГР-а.

Е има и един проблем с Q8 5W40. Митсубишито вървеше толкова добре че при едно скоростно изпреварване изплю едния маркуч с охладителна течност в движение, скъса се скобата която го държи, за 15 секунди остана без вода, за още 15-20 двигателя прегря и блокира. Наложи се смяна на бутала (стари), клапани (стари), гарнитура, заваряне на глава и нови сегменти Това е резултат на недоглеждане по охладителната система за проверка за ръжда по скобите и много вървене на колата, просеше си да натискаш гаста, а това води и до доста налягане в охладителната система

Коментар

Ползвам Тексако 10w40 и Пентосин от същият вискозитет.Спираааааачна течност Феродо дот 4 доволен съм.
            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Репсол
              FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Q8 10W40 ползвам го на две леки коли, но все още не съм го слагал на Витарата. На следваща смяна със сигурност ще сложа от него. И като цена е сносно и впечатленията ми от него върху Нисан Алмера и Фолксваген Голф/почти на 300 хил.км./ досега са само положителни.

Коментар

Използвах CASTROL 10/60 и след прецакването на няколко мотора преминах на TVS,същата работа-ментаци,явно не съм уцелил немски.От 3 години ползвам MOBIL 5/50 и го сменям на 30000км на БМВ то и след ревизия на бъгито(горе-долу сезон).На баварията почернява(дизелак е),на бъгито леко потъмнява,след ревизия лагерите светят,нямат забележки,сменям ги профилактично,валът си е нормален-не е мръднал!Колеги ползват MOTUL 10/60,много добри отзиви.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Карал съм с доста марки масла но ще спомена само последните ми няколко коли.МЛ(мерцедес) карах го с Лики Моли 10/40 с молибден при първата смяна беше добре но при втора смяна почна да гори по половин литър на 500-600км.не беше от колата.Смених марката с Титан 10/40 беше добре но си купих Ес-класа и там налях но там повдигачите тракаха,Смених го с Бритиш Петролиум 15/40полусинтетика добре беше,спря дя трака.Сега имам Додж Стелт(Митсубиши 3000) с него не рискувах и направо му купих масло Митсубиши 5/40 пълна синтетика и засега нямам оплаквания,двигателя работи без шум и не съм забелязал да го гори.Наблюденията ми са че в България дадена марка масло почне ли да се търси и купува масово и веднага бързат да почнат да правят ментета и то най-вероятно тези ментета ги правят в Бг.

Коментар

Истината за маслата според мен е, че разликата в марките е минимална, голямата разлика е между синтетиката и останалита - синтетиката е масло за смазване, останалите боза или просто евтин заместител. Аз правя следното: на ретротата с нови мотори наливам синтетика, на "новите" коли (5-10-15г.) наливам от бозата, без това скоро ще се сменят... От синтетиката бих препоръчал Мобил1 10W60 (о чудо), за заместител полу-синтетиката на Селения 20W50(бре, бре)... За тези, които карат много една и съща машина или по-агресивно, съвременната синтетика е задължит, а и като се има впредвид и икономията на гориво, която дава и по-рядката смяна - не е, толкова голяма разликата в цената...
                      VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                      SXS-Restorations 0886513079
                      Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Преди с MOTUL и немски Castrol пълна синтетика, последният път с YACOO, което уж нямало ментета и се правело само във Франция. Засега доволен, за по натам ще видим!

Коментар

наскоро ми предложиха масло Wurt. имат наливно и в туби от по 1-4-5 литра . казват че се правело заедно с кастрол и незнам дали да не го пробвам. предстои ми смяна след около 3000 км. досега бях с кастрол и нямам оплаквания но цената на вюрта е по-добра. някой ползвал ли е досега това масло и имали наблюдения от него
                          Honda CR-V I 2000 г.
                          0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Първоначално публикуван от Ендуро Преглед на мнение
                            Карал съм с доста марки масла но ще спомена само последните ми няколко коли.МЛ(мерцедес) карах го с Лики Моли 10/40 с молибден при първата смяна беше добре но при втора смяна почна да гори по половин литър на 500-600км.не беше от колата.Смених марката с Титан 10/40 беше добре но си купих Ес-класа и там налях но там повдигачите тракаха,Смених го с Бритиш Петролиум 15/40полусинтетика добре беше,спря дя трака.Сега имам Додж Стелт(Митсубиши 3000) с него не рискувах и направо му купих масло Митсубиши 5/40 пълна синтетика и засега нямам оплаквания,двигателя работи без шум и не съм забелязал да го гори.Наблюденията ми са че в България дадена марка масло почне ли да се търси и купува масово и веднага бързат да почнат да правят ментета и то най-вероятно тези ментета ги правят в Бг.
                            Когато караш с Лики Моли с молибден следващата смяна трябва да е с обикновено Лики и така да ги редуваш. Не бивало да се кара само с молибденово Лики. Аз съм за сефте с молибденово Лики на Мечо и съм доволен.

Коментар

Колеги, по какво познавате хубаво ли е маслото? Отговаря ли по спецификация или се препоръчва в инструкцията за експлоатация на автомобила от производителя, значи става. Да не е кебапче и да се опитва? Задавам въпроса съвсем сериозно и без ирония, но доста често ми се случва да чуя или да прочета, че еди кое си масло е най-хубаво или много хубаво. Имам позната лаборантка в известна фирма за масла и при въпрос, може ли да се изследва визкозитета и експлоатационното ниво на масло, ми отговори, че може да каже да ли покрива изискванията на определен двигател но не и марка и производител. И в един момент определяща става цената. Аз поне мисля така.
                              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                                Колеги, по какво познавате хубаво ли е маслото? Отговаря ли по спецификация или се препоръчва в инструкцията за експлоатация на автомобила от производителя, значи става. Да не е кебапче и да се опитва? Задавам въпроса съвсем сериозно и без ирония, но доста често ми се случва да чуя или да прочета, че еди кое си масло е най-хубаво или много хубаво. Имам позната лаборантка в известна фирма за масла и при въпрос, може ли да се изследва визкозитета и експлоатационното ниво на масло, ми отговори, че може да каже да ли покрива изискванията на определен двигател но не и марка и производител. И в един момент определяща става цената. Аз поне мисля така.
                                Например колко бързо гасне лампата на маслото, колко тихо работи двигателя, колко лесно върти на студено, колко е чист двигателя, когато отворя капака на клапаните или интеркулера...

Все такива неща. Не го пробвам на вкус. Когато обаче си познаваш двигателя и направиш поне 2 смени, всичко лъсва със страшна сила. А при мен дори се усеща и по звука на турбото, до колкото такъв въобще се чува.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X