Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета за предпочитани масла ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Анкета за предпочитани масла ?

Колеги възможно ли е да се направи анкета за това кой какво моторно масло ползва-марка, спецификации, впечатления-положителни и отрицателни ? Критерии за които се сещам са:
    1. Звук на мотора.
    2. Разход на масло.
    3. Тропане на хидравличните повдигачи, ако има такива.
    4. Зацапване/потъмняване на маслото. Респективно почистващи свойства.
    5. Поведение при "студен старт".
    6. Поведение при топло, високи натоварвания-жега, як "спар" на високи обороти.
    7. Показания на уредите за налягане и температура на таблото /много ценни ако ги има/.
    8. Нежелани ремонти, възникнали предполагаемо по причина неподходящо или ниско качествено масло.
    9. Други критерии за които не се сещам в момента, но по-находчиви колеги да упоменат.
    Ако смятате темата за полезна може да се обсъждат и диференциални масла, и за механични и автоматични скоростни кутии.
    ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

От: Анкета за предпочитани масла ?

Който да питаш. все неговото гардже ще похвали.А, изписано има със страници.
    НО, Аз карам с AC DELCO.
    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
    Това е положението.

Коментар

Аз - MOTUL, пълна синтетика и немски Castrol полусинтетика.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мобил моторни и Фукс за всичко друго.На някои хидравлики и Пентосин,за яки дизели Шеврон Дело 400.На тукашния пазар обаче няма богата гама масла-искам да намеря Мобил1 5W50,но само с порьчка,а чак толкова не ме сьрби.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Зависи къкъв е двигателя . Аз лично предпочитам да сипвам препоръчаното от завода производител изключваме това което препоръчват за нивата там съм с Тексако 15W40 и пак с Тексако в трансмисията. На Ситроена (дизел на над 500 000км) 15W40 Тотал в скоростите имат някъкво специално синтетично на което дават пробег 300 000. На еспейса 2.1 ТДИ пак Тотал 10W40 .
          Последно редактирано от sek.1; 06-12-10, 05:13.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И аз карам с немски Castrol 10W40, от няколко години.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Мобил моторни и Фукс за всичко друго.На някои хидравлики и Пентосин,за яки дизели Шеврон Дело 400.На тукашния пазар обаче няма богата гама масла-искам да намеря Мобил1 5W50,но само с порьчка,а чак толкова не ме сьрби.
              Аз в момента но БМВто съм с Мобил1 5W50. Взимам го от представителството на Омникар в Пловдив но за лятото ще сипя 10W60. Учудва ме това което си написал, от други форуми съм останал с впечатление точно Мобил е много разпространено и предпочитано в САЩ.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Аз - MOTUL, пълна синтетика и немски Castrol полусинтетика.
              MOTUL е доказана марка! На Тераното ли го сипваш? И кой по-точно модел? Колкото до Castrol-а нещо е компрометирано в моите очи, до колко си сигурен че е немски? В 5 литрови туби ли е?
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-12-10, 16:36.
              ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Аз съм с YACOO. Водят го бутиково масло но цената му е почти същата като на мотул същият клас, и доколкото знам не се прави от преработени масла.

Коментар

Зависи кой Мобил,5/50 само с порьчка по интернет от сайт за сьстезатели или внос от .....Австралия.В Европа го има,мнооого добро масло,дьржи на боксерните Поршета,за сьжаление тук го няма,но пьк има 15/50 на всяка крачка и ако да не е одобрено за нашите мотори,всеки един е с такова.

Ако сьм на твое място ще го карам само това и няма да сменям с друго
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Аз пък наливам наред Приста 5W40 или 10W40 на всички кошници около мене - с уговорката, че са си кошници и няма нищо на по-малко от 5 години. Всякакви други проблеми, освен с маслото, имам с наличния автопарк. Не се налага доливане, почернява си по график (едната от колите е на метан и в нея не почернява изобщо), двигателите издават само нормалните звуци, а на студено - според цифрата - на 10W се усеща някаква мудност на стартера, на 5W - не се усеща.

И понеже от смяна на смяна всичките двигатели изглеждат отвътре по-чисти, чудя се преди да ми попаднат в ръцете, какво са им наливали на тези коли?

Досега не съм усетил вътрешна необходимост да използвам по-скъпи или изобщо други масла.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Аз пък наливам наред Приста 5W40 или 10W40 на всички кошници около мене - с уговорката, че са си кошници и няма нищо на по-малко от 5 години. Всякакви други проблеми, освен с маслото, имам с наличния автопарк. Не се налага доливане, почернява си по график (едната от колите е на метан и в нея не почернява изобщо), двигателите издават само нормалните звуци, а на студено - според цифрата - на 10W се усеща някаква мудност на стартера, на 5W - не се усеща.

И понеже от смяна на смяна всичките двигатели изглеждат отвътре по-чисти, чудя се преди да ми попаднат в ръцете, какво са им наливали на тези коли?

Досега не съм усетил вътрешна необходимост да използвам по-скъпи или изобщо други масла.
                      Е тоя отговор ме накефи !!!

Коментар

Колкото до Castrol-а нещо е компрометирано в моите очи, до колко си сигурен че е немски? В 5 литрови туби ли е?

Аз го взимам от Германия- туба 5л. - 32евро , но съм чул че го има и в България.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Навремето имах мерцедес 123 и като съм му слагал приста след 7000-7500 почваше да пада стрелката на манометъра като загрее и затова гледах да не го вкарвам много в критичните след тези километри.

Коментар

Първоначално публикуван от Billy Преглед на мнение
                            Навремето имах мерцедес 123 и като съм му слагал приста след 7000-7500 почваше да пада стрелката на манометъра като загрее и затова гледах да не го вкарвам много в критичните след тези километри.
                            Все пак, добре е да кажеш кога навремето и кое точно масло Приста. Те произвеждат и М10, което може да е основата на таксиметровия транспорт, но иначе се прави за трактори.

Коментар

Аз бях пуснал тема за М16Д...

По конкретната тема-на витарата сложих не много известната марка "Morris"(май така се пишеше). Нямам забележки, зимата паленето е нормално, разхода е малък, Маслото си е нормално на цвят-тъмно кафяво, леко помътняло(витарата се кара само на газ).

На Астрата наливам М10Д, не се срамувам да го кажа. Няма да карам тази кола още 300 000 км, за да и мисля колко ще се износи двигателя с това масло. Засега си върви и съм много доволен. Само през зимата с паленето не е добре, но и без това тогава си карам витарата.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X