Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов инжекцион с управление Mega Squirt

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Газов инжекцион с управление Mega Squirt

Стенд алоун компютър = позволяващ пълното управление на двигателя (дюзи и запалване)

Некви пичове се събрали преди неколко години и го сглобили...като сичко е оупън сорс = секи мое да го подобрява, ако може

Проблема е:

- макар че оригиналните ЕКУ-та са безумно прости....въпреки това в тех има години опит и иследвания.

-горивните и запалителните карти на оригиналните ЕКУ-та са с доста по-малка резулюция и въпреки това бачкат отлично.

абе най-общо в серийните ЕКУ-та има много опит и години иследвания и хиляди километри от пустини до снегове.

Тука идват афтърмаркет комповете

-Мега и т.н. нисък клас
    -АЕМ, Аутотроник, Апекси, Халтек и кви ли не фирми, които вече с това си изкарват хляба т.е. екип от 20-30 души...доста по-читави от горе посочените, но според мен далече от

-Бош, Магнети марели и т.н. големи производители

Мнението ми е лично и не ангажирам никой с него....просто фирма от 100 души или повече, са далече от хилядите инжинери на Бош, опита и парите които седят зад тях.

Коментар

Колега,според мен настройката на Mega Squirt,е невъзможно да се направи така,че да няма никакъв проблем.Винаги се получават аномалии в работата на празен ход при различните температурни интервали.Най-често 30-60 гр.

Коментар

Е, значи не си случил на нужния специалист

Eдната ми кола, близо 2 години кара с МС, пали и при -15, със стандартните американски елементи си е.
        Това обаче, не е ЕКУ, за хора които нямат желание или възможност да се занимават. Не е като газовите еку-та - сложи и забрави. Иска се мерак, часове, знания. Резултата е задоволяващ обаче.

Коментар

Първоначално публикуван от ihristov Преглед на мнение
          Колега,според мен настройката на Mega Squirt,е невъзможно да се направи така,че да няма никакъв проблем.Винаги се получават аномалии в работата на празен ход при различните температурни интервали.Най-често 30-60 гр.
          колега просто не си попаднал на нужния човек както ти каза ивчо
          аз от 5 години имам турбиниран автомобил с мегаскуирт сега вече и втори имам които си е заводски турбо бензин и на които изхвърлих оригоиналния управляващ блок и си монтирах МС и тряя ти кажа че никога не съм имал какъвто и да е проблем....просто сядам паля и подавам цялата газ и тва си работи ....

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
          ..... със стандартните американски елементи си е......
          ивчо такова животно нема сичко е китаиско само търговците от които си го купил са американци

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
          Това обаче, не е ЕКУ, за хора които нямат желание или възможност да се занимават. Не е като газовите еку-та - сложи и забрави. Иска се мерак, часове, знания. Резултата е задоволяващ обаче.
          доста точно си описал тук ситуацията и в краина сметка ако е само за едната газова уредба по добре е да не си вкарвате филми ...има далеч по прости схеми вече и цените на газовите инжекциони са съвсем достъпни .....друг въпрос е да речем да се опиташ да извадиш повече коне от мотора си тогава тои е наи евтиното работещо решение
          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Колега 75 turbodelta,колегата grgeorgiev пита за възможни проблеми с Mega Squirt. - "Интересуват ме главно негативни ефекти. За положителните има доста изписано на сайта им."
            Аз изразявам моето мнение,което разбира се е свързано и с не малко опит.Най-лесния и безболезнен вариант е нормален газов инжекцион.Цени и марки на българския пазар много.
            Успех.

Коментар

Колеги,
              Идеята на темата е да се споделят конкретни трудности, които сте имали и как сте ги преодолели.
              Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X