Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов инжекцион с управление Mega Squirt

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газов инжекцион с управление Mega Squirt

От известно време ми е в главата идеята за газов инжекцион с Mega Squirt управление.
    Има ли някой от тук четящите/пишещите впечатления от такава комбинация.
    При положение, че Mega Squirt е изцяло отворен проект (Open source от към софтуер и хардуер) предполагам, че е популярен.
    Интересуват ме главно негативни ефекти. За положителните има доста изписано на сайта им.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

До: Газов инжекцион с управление Mega Squirt

Идеята е интересна, но въпросът е че при ГИ се пали на бензин и след това се превключва като стигне определена температура. Мегаскуърт-а има ли въъзможност да го направи това - т.е. да управлява два различни комплекта дюзи?

Ако има такава възможност - то тогава е въпрос на настройки.
    Георги Гатев

Коментар

Има разбира се.

По спомен, Charliе, oт хонда форума от доста време кара по този начин.

Единствено трябва да си намериш подходящи дюзи.

п.с. Ако не си се занимавал с MS досега, ще ти е от полза да се завъртиш покрай някой, който е правил поне няколко. Не че иначе няма да се оправиш, просто ще ти отнеме много повече нерви и време.

Коментар

Аз съм с МегаСкуърд.С 2 карти-за бензин и газ.При правилно изпълнение на МС-а и правилни настройки-няма проблеми...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Аз съм с МегаСкуърд.С 2 карти-за бензин и газ.При правилно изпълнение на МС-а и правилни настройки-няма проблеми...
          Ако реша да го започвам, ще ти подосаждам малко за подробности.

Има ли вариант за бензин да се ползва щатното ECU, а за газ МС ?

Коментар

Има.
            Аз също се каня да правя такова нещо от няколко месеца, даже имам и всички части ама не остава време.
            Мисля като за начало да спра бензиновите инжектори и да ползвам оригиналното ECU за запалването, а МС-то само за времето за управление на газовите инжектори.
            На теория не е толкова сложно да се направи, но на практика не ми остава време да си изчистя колата, камо ли да права нещо по нея
            LZ1GUS

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение

Имаш го този вариант, но след като почнеш, надали ще прибегнеш до него. Просто веднъж докоснал се до програмируемо ECU, стоковото, с което ти е дошла колата ще го гледаш като камък

Коментар

Първоначално публикуван от gusa Преглед на мнение
                Има.
                Аз също се каня да правя такова нещо от няколко месеца, даже имам и всички части ама не остава време.
                Мисля като за начало да спра бензиновите инжектори и да ползвам оригиналното ECU за запалването, а МС-то само за времето за управление на газовите инжектори.
                Платката сам ли си правил или си поръчал готова?

Коментар

С каквото мога,ще помогна.А колегите по-долу са прави.Няма особен смисъл.МС-а дава по-големи възможности за по-добра работа на газ.Особено със запалването...И понеже гледам,че някои колеги вече са започнали да си сглобяват МС-и,искам да ги предупредя, че някои компоненти,които се препоръчват в нета,може да не работят при ниски температури...В такъв случай трябва да се мисли за всичко...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А каква е идеята, предимствата пред нормално ECU за газ, бардолини например?
                    Че има повече възможности за настройка ясно, но... има ли смисъл и предимства, които да си струват 20 кратно /поне/ повечето време?
                    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Колега -ако оставяш основния компютьр без дюзи.Системата ще го отчита като грешка ище влиза в авариен режим.Това ще доведе до руги главоболия.Инак е вьзможно.

Коментар

Платката сам ли си правил или си поръчал готова?
                        Взех я от приятел готова, иначе е правена от кит (PCB + части).

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                        С каквото мога,ще помогна.А колегите по-долу са прави.Няма особен смисъл.МС-а дава по-големи възможности за по-добра работа на газ.Особено със запалването...И понеже гледам,че някои колеги вече са започнали да си сглобяват МС-и,искам да ги предупредя, че някои компоненти,които се препоръчват в нета,може да не работят при ниски температури...В такъв случай трябва да се мисли за всичко...
                        Запалването просто мисля да го остава за последващ етап.
                        Благодаря за предупреждението, ще имам предвид температурния диапазон и ще прегледам сложените елементи.
                        А ако се сещаш конкретно за някой елемент би ли го споделил ?

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
                        Колега -ако оставяш основния компютьр без дюзи.Системата ще го отчита като грешка ище влиза в авариен режим.Това ще доведе до руги главоболия.Инак е вьзможно.
                        Аз съм с Тойота, 22RE е двигателя - той е доволно стар и няма такива проблеми, незнам колегата с какъв двигател е на неговия ЛР, но ако той отчита прекъснати инжектори просто може да се сложат мощни съпротивления или пък "емулатор" -което май си е пак само съпротивления в кутийка
                        LZ1GUS

Коментар

интересува ме колко струва да си го поръчаш на части въпросното чудо

Коментар

Това с Мегата е леко трудна история, ако не си подготвен...а за съжаление малко са.

Аз до са не съм видел Мега да тръгне от раз...плюс това трее да е подготвена предварително (спестява мноо лутане), смисъл трее да е съобразена с датчиците които имаш...TPS, IAT и т.н.

Ако немаш специалист наблизо си го загазил много.

Коментар

А някой ще обясни ли, за какво точно става дума при този Mega Squirt?
                              Танки грязи не боятся!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X