Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ - мистификация, или ромпетрол крадат като живи цигани ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Това е направено отдавна.
    Ефект липсва.

Интересувам се принципиално - защо става така?

Модване на системата не ме интересува, въпроса е - защо не мога да си доливам газ до горе?

Коментар

Тъпата сонда е, играх го с една кола преди години. При мен беше същата работа, като постепенно започна да събира малко дори празна, после да отказва да се зарежда периодично.
      Свалихме сондата и уж я оправихме - отивам да заредя и не иска. Второ сваляне и пак пипане - пак нищо. Чак на третото сваляне успяхме да я наместим и проблема изчезна. Това, че си я отварял чистил не е гаранция за успех.

П.П. Проблема беше не толкова в самата сонда, колкото в поплавъка.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Поредната тема как ни лъжат и скубят с гата.
        Такива във форума има поне десет, а в цялото българско нет пространство-сигурно хиляди.

А то е просто за обяснение-колегите са го казали вече, да не ги повтарям.
        Обаче страха на българина да не го окрадат е пословичен, та зотова и тези теми.

За стотен път-за да ви краде бензиностанция, особено по-голямшка, трябва на клона да се наредят сума ти народ, които са наясно, че правят нещо незаконно. Като единия от тех е управителя на бензиностанцията, другия трябва да е поне счетоводител във фирмата-майка, да не кажа, че и главния счетоводител.
        За по-дребните риби да не започвам...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          По-скоро невероятен късметлия. Да ти кажа първия ми фрапиращ случай. Зареждам ZX-а от една бензиностанция защото ми е удобна. Изведнъж разхода скача на 16/100 ама колата си върви. Викам си счупи се изпаритела, ама зима и нищо не ми се пипа. И така доста време. Веднъж зареждам по необходимост на едно ОМВ и разход 8/100.Отдадох го на някаква грешка. Продължавам да си зареждам на моята бензиностанция и разхода пак си е 16/100 ама взе да ме гложди нещо и си викам за проба да заредя на ОМВ-то пак. Ами пак 8/100.А кажи сега, аз тъп ли съм?

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Що не бе Коле ?
          Какви неща стават в мамковината ... например официално запитване , към ОПУ , защо се полага нова настилка , която веднага се реже , за да се сложат водостоци, и то не един , да кажеш грешка а по цялото трасе. Отговора . Водостоци се изграждат преди полагането на настилката . Това са официални писма.
          Та няма невъзможни неща .... страната на неограни1ените възможности е тука

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          @Светльо-силно подозирам, че работника е бил тъп, та чак вдлъбнат, за да си мисли, че това може да не се разчуе и да не стигне до шефа му.
          А ако наистина е вдлъбнат-значи си мисли и, че може да продава газ без да го усетят.
          Това само пример какво може да е. Иначе може да са хиляда други неща, де да знам.

@Зеленото човече-в държавната далавера всичко е възможно.
          В частните фирми пак е възможно, но е мнооого по-трудно.
          Както казах-за да се краде през колонката трябва много хора да са в кюпа, като за да си мълчат тряба да се дели с тях. А тя печалбата не е чак толкова голяма та да има за всички.
          А и да има за всички-все ще се намери някой който да се похвали, такива има много, особено сред низшия персонал.
          Кой би рискувал да си затвори сам бизнеса заради едната дребна печалба от кражби на дребно?
          Това го казвам защото не може да ви крадат без управителя на бензиностанцията да не знае. А управителите почти винаги са на процент от продажбите, даже някъде бензиностанцията им е дадена под наем на тяхната фирма, и те си назначават персонал. Т.е. те са си в бизнеса, макар и на по-ниско ниво.
          Биха ли рискували да ги изхвърлят от бизнеса, а още повече и да идат на съд заради дребната печалба от кражбите?

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
        Плътността на втечнения газ пропан-бутан LPG, е силно зависима от околната температура. На мен лятото ми се е случвало да влизат по-малко литри, особено следобед в големите жеги. А зимата понякога са влизали и 1-2 л. повече от номинала на бутилката ( 80л.). При зареждане на напълно празна бутилка.
        По какъв начин, изключвайки измама, може да се сипе 82 литра течност в 80 литров съд? Аз имам физическо обяснение, но условията за изпълниението му ми се струват невъзможни при системата газстанция-бутилка в автомобила.

Коментар

• Двигателист
          Двигателист коментира
          Редактиране на коментар
          Има логика в това, което пишеш. Особено, ако наливаш в декомпресирана, или празна бутилка. Не знам в кой момент налягането вътре ще достигне ниво при което няма да има изпарение, което пък зависи и от температурата... Теоретично, ако горивото след разходомера, по някакъв начин много бързо си понижи температурата с 20 градуса, би трябвало в 100 литров съд да отчетем около 105 литра. На практика не знам дали ще стане.

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          Не мисля, че има много логика, защото бутилката си е винаги под налягане. Изключвам нова бутилка преди първо пълнене.

• Ясен
          Ясен коментира
          Редактиране на коментар
          Бензиностанцията би трябвало да мери "търговски литри", т.е. литри коригирани с температурата, така че да са верни при 15 градуса. Това за всички течни горива.

На студено 80 търговски литра може да са 75 геометрични. На топло може и да не влязат. А ако напълниш бутилката на студено и я оставиш да се стопли - ей затова е поплавъкът който теоретично трябва да позволява 80% напълване.

Кольо дето е правил бойлери (то е същото като бутилки за газ) ви каза за реалния обем. 5% нагоре си е напълно в реда на нещата. 5% надолу - май също е в реда на нещата.

Няма такова нещо като компресирана или декомпресирана бутилка. Горивото си седи в равновесие с изпаренията в свободния обем, налягането зависи от състава на горивото и от температурата. Ако има малко останал въздух, той се добавя като налягане ама не е много.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Поредната тема как ни лъжат и скубят с гата.
        Такива във форума има поне десет, а в цялото българско нет пространство-сигурно хиляди.

А то е просто за обяснение-колегите са го казали вече, да не ги повтарям.
        Обаче страха на българина да не го окрадат е пословичен, та зотова и тези теми.

За стотен път-за да ви краде бензиностанция, особено по-голямшка, трябва на клона да се наредят сума ти народ, които са наясно, че правят нещо незаконно. Като единия от тех е управителя на бензиностанцията, другия трябва да е поне счетоводител във фирмата-майка, да не кажа, че и главния счетоводител.
        За по-дребните риби да не започвам...
        Намирам болднатото в поста на Кольо, за най-съществената част на темата защото...: Работил съм с представители на различни националности, и най-характерната разлика между тях и нас, по мои наблюдения е, че при лъжа, повечето от тях побесняват/ с което съм напълно съгласен, такава е и моята реакция/ и отношението ѝм се променя драстично, до пълно и позорно игнориране на излъгалата страна, която често е българската...Докато... бае ни Ганя, когато го излъжат си казва "Машалла, голям мошеник е, по-голям от мен даже", засуква мустак доволно, и така, докато ни възседна Барба Ганьос, както комшиите галантно, но не много се избъзикаха с тиквата, станала посмешище с лъжите и мерзавщините си в цяла Европа,а и не само, като добавим подгъзниците Му: цвъковци, биковци, харизановци и пр. продажна измет, е ясно къде е "Шперца" от бараката, а и защо, номиналния българин първо се страхува и отвращава да не бъде излъган, и това хич не е причина да бъде укоряван, защото сега-засега е обречен да живее в лъжи, от люлката до гроба, и не дай си Боже през чистилището, наречено Здравеопазване...МАЛКО ИЗКОЧИХ ОТ ТЕМАТА, НО ЛЪЖАТА Е МАЙКА НА ВСИЧКИ МИЗЕРИИ, КОИТО НИ СЕ СЛУЧВАТ, НО ТЪРПИМ...!? Сори за капса,ама не догледах, пък ме мързи...
        ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X