Количката ми е старичка тойота корола 1,3, '98-ма год, с най-обикновено / турско,май/ АГУ; среден разход на газ 8-10/100 макс, защото я ползвам основно за работа - 15 пъти месечно, по около 8 км в двете посоки - най-шибания режим, със 7-8 светофара в едната посока,навалица и т.н. Профилактично, един-два пъти месечно я издухвам извънградско, хем да позареди акума, хем да се продуха малко, хем да се празгелдисам малко - около 100-тина км. На това каране, ми дава горният разход, като колата си върви прилично. Зареждам основно на ромпетрол - малка бензиностанция в бургаския к-кс Славейков срещу стария Приборостроителен завод, и сегиз-тогиз на Дега, която ми е на пътя на гезмето, в Средец/Грудово. При зареждане, винаги казвам на газаджията да спира при първото 'чукване" на клапана, и общо взето слушат, не я гъчат...и винаги отчитам пробега спрямо разхода, след което отново занулявам километража - и винаги я пълня до откат бутилката. По-миналата събота, рано-рано сутринта около 07.00 часа, при изминати около 240 км, зареждам на споменатия ромпетрол - около...27 литра ? Силно се очудих, и ако сърбин бе надникнал в побелялата ми глава, щеше да ме погледне с уважение...
Повече се учудих, обаче вчера, когато на Дега в Грудово, при изминати 140км, спрях да допълня бутилката и тя пое....6,7 литра, което практически е невъзможно, а нивомера си показваше пълна до горе - в червената чертичка даже?! Съжалявам за дългият пост, и се извинявам за което, ама явно акъла ми е къс да си обясня тези явления
, обаче асоциацията "Ромпетрол" и роми - т.е. цигани , ме обсеби жестоко
...може и да греша, та за това пиша.

Коментар