Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става, когато АГУ се захрани с газова фаза от бутилката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво става, когато АГУ се захрани с газова фаза от бутилката?

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    Виждал съм сонди които нямат монтирана тръбичка да засмуква от дуното на бутилката,това означава,че замукват газ-та само в газообразно състояние.Може би беше грешка на газаджиите но колата си вървеше без проблем....
    Това искам да го видя. Аз съм виждал какво става като смуче газообразна газ и знам защо става. Без проблем ще върви, ама на бензин.

До: Място на газова бутилка в ОФ.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Това искам да го видя. Аз съм виждал какво става като смуче газообразна газ и знам защо става. Без проблем ще върви, ама на бензин.
    И на газ може да върви, ако се махне мембраната за високо налягане в изпарителя. (като мотокарите)
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      И на газ може да върви, ако се махне мембраната за високо налягане в изпарителя. (като мотокарите)
      Нцъ. Бутилката става на пряспа сняг за съвсем кратко време. Изпарителят не случайно се нарича така. Мотокарите ги спасява малката мощност и бутилката, изведена на открито. Също както и обикновените котлони.

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
      Че върви на газ върви в това спор няма аз съм го пробвал,само нялягане да има, изпаритела тогава си действа само като редуцир вентил
      Точно де. Че бутилката замръзва и налягането изчезва.

Коментар

Аз пък съм монтирал едната бутилка на гредата на рамата, успоредно на кардана. Отдолу има оригинален предпазител за резервоар от 4мм ламарина. Кранчетата и тръбичките са достъпни отвътре откъм купето. Изрязал съм отвор в пода, в който влиза кутията на сондата и кранчета.
        Втората бутилка е там, където Марин е монтирал неговата.

Нцъ.
        Става - пробвай Не замръзва. Няма достатъчен дебит за целта
        Последно редактирано от maxxx; 08-07-09, 12:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap
          Става - пробвай Не замръзва. Няма достатъчен дебит за целта
          Пробвал съм, по трудния начин. Ако бутилката е навън и я духа вятъра, може да се кара някак. В купето - скреж.

Коментар

Пробвал съм, по трудния начин. Ако бутилката е навън и я духа вятъра, може да се кара някак. В купето - скреж.
            Зависи и на какъв двигател
            Бившата ми кака така си караше Алтото (800см3)

Коментар

Оф, обещавам да отделя дискусията за изпаряването.

Иначе, по мои наблюдения, проблемите започват някъде около петия киловат топлинна мощност - справка отоплителната ми печка у дома. Надуеш ли я докрай (4200 вата), бутилката трябва да се изкара отпред, да я грее печката, иначе много точно се покрива отвън с водни капчици до нивото на течността вътре, а печката се опитва да угасне. В двигател това са около 3 конски сили.

(абе, кога ще си направя климатик от АГУ-то?)

Коментар

Оф, обещавам да отделя дискусията за изпаряването.

Иначе, по мои наблюдения, проблемите започват някъде около петия киловат топлинна мощност - справка отоплителната ми печка у дома. Надуеш ли я докрай (4200 вата), бутилката трябва да се изкара отпред, да я грее печката, иначе много точно се покрива отвън с водни капчици до нивото на течността вътре, а печката се опитва да угасне. В двигател това са около 3 конски сили.

(абе, кога ще си направя климатик от АГУ-то?)
                Явно у Вас е много студено. В стая в която дълго не е отоплявана се включва стара печка "Супур сер" мисля, че Югославско пр-во /поне от там е купена/ на макс 3 вертикални плочи /степени/ с обща мощност 5,1 KWh и газовата бутилка не прави конденз и печката не се опитва да гасне поне 24h е изпробвано доста пъти. Битов отоплителен котел /за метан със сменени пропан-бутан дюзи/ с макс мощност 24 KW работи с 2 големи бутилки за битова газ, като бутилките правят конденз, но котела не изключва. Околна темп. при бутилките 12-15'C.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

До: Какво става, когато АГУ се захрани с газова фаза от бутилката?

Ееех как, не се намери някой да пребори Втория принцип на термодинамиката.
                  Точно де. Че бутилката замръзва и налягането изчезва.
                  По-скоро причинно-следствената връзка е на обратно : намалява налягането - газа се разширява адиабатно и следователно температурата намлява (тук идва замръзването).
                  А по въпроса дали ще работи ... мощността, респективно консумацията на гориво не е единствения значим фактор. Ако бутилката ти е с форма и размери, осигуряващи добър топлообмен, може да работи и с по-голяма консумация на гориво. А конденза не винаги е показателен - той зависи от влажността на въздуха на около. Скрежът, обаче действа зле, защото може да влоши топлообмена на бутилката с околната среда.
                  Последно редактирано от grgeorgiev; 08-07-09, 14:21.
                  Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                    ...По-скоро причинно-следствената връзка е на обратно : намалява налягането - газа се разширява адиабатно и следователно температурата намлява (тук идва замръзването).
                    Всъщност е даже по-сложно. Газът не се разширява адиабатно, този модел е неприложим към резервоар с разход. Факт е, обаче, че се изпарява, защото изразходваме газовата фаза, а те с течната си имат равновесие. Изпаряването си има разход на енергия, която се взема от течността (защото няма откъде другаде). Е, да, ама при по-ниска температура, налягането на парите е по-ниско. Ако спадне температурата достатъчно, налягането ще спадне до атмосферното и от бутилката нищо няма да излиза.

Капките и кристалите вода по бутилката всъщност помагат на процеса - при кондензацията си те отдават топлина на бутилката. Но малко.

Коментар

Е, да, ама при по-ниска температура, налягането на парите е по-ниско. Ако спадне температурата достатъчно, налягането ще спадне до атмосферното и от бутилката нищо няма да излиза.

Капките и кристалите вода по бутилката всъщност помагат на процеса - при кондензацията си те отдават топлина на бутилката. Но малко.
                      Налягането нама да спадне до атмосферно, ако не преохлаждаш бутилката отвън , (това е за случаите когат имаш ниво на течната фаза). Трябва да се има предвид, че при атмосферно налягане и нормална външна температура газът си е газ. Иначе казано - колкото намалава температурата, респективно налягането, толкова по-интензивно става изпарението и равновесието се поддържа. Основната причина, поради която няма да е достатъчно горивото, за да поддържа работата на двигателя е, че тръбите са оразмерени за течна фаза, която е с по-голяма масова плътност. Единствено се губи ефекта от водното (антифризното) подгряване на изпарителя. Иначе загуба на маса нямаме. Само на енергия. То като сложим и околната среда в обхвата на разглежданата система - загуби на енергия също няма .
                      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                        Налягането нама да спадне до атмосферно, ако не преохлаждаш бутилката отвън , (това е за случаите когат имаш ниво на течната фаза). Трябва да се има предвид, че при атмосферно налягане и нормална външна температура газът си е газ. Иначе казано - колкото намалава температурата, респективно налягането, толкова по-интензивно става изпарението и равновесието се поддържа. Основната причина, поради която няма да е достатъчно горивото, за да поддържа работата на двигателя е, че тръбите са оразмерени за течна фаза, която е с по-голяма масова плътност. Единствено се губи ефекта от водното (антифризното) подгряване на изпарителя. Иначе загуба на маса нямаме. Само на енергия. То като сложим и околната среда в обхвата на разглежданата система - загуби на енергия също няма .
                        Стига де. Достатъчен е дебитът, поне за ниски режими, докато бутилката не замръзне. А колкото намалява температурата, толкова намалява парното налягане на газа. Да, има и такова нещо като парно налягане и то зависи от температурата. За чист бутан около 0 градуса парното му налягане става 1 бар, и няма сила, която да го измъкне от бутилката. Освен това се мени съставът - първо се изпаряват летливите съставки, после тежките и режимът на горене се разхожда както си иска.

Коментар

прочетох нещо за климатик на газ. Мисля си , че ако течната газ с високо налягане се разшири в съд със двойни стени където да циркулира незамръзваща течност, същата може да се свърже с радиатора от парното и климатика е готов. Газта послесе вкарва в изпарителя и оттам ......... май се размечтах.
                          Honda CR-V I 2000 г.
                          0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Правено ...
                            Преди доста години на Жигула ....
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнение
                              прочетох нещо за климатик на газ. Мисля си , че ако течната газ с високо налягане се разшири в съд със двойни стени където да циркулира незамръзваща течност, същата може да се свърже с радиатора от парното и климатика е готов. Газта послесе вкарва в изпарителя и оттам ......... май се размечтах.
                              Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              Правено ...
                              Преди доста години на Жигула ....
                              ИМА ТЕМА ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X