Първоначално публикуван от MARINHAKER
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво става, когато АГУ се захрани с газова фаза от бутилката?
Свий
X
-
Какво става, когато АГУ се захрани с газова фаза от бутилката?
Тагове: Няма
-
До: Място на газова бутилка в ОФ.
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТова искам да го видя. Аз съм виждал какво става като смуче газообразна газ и знам защо става. Без проблем ще върви, ама на бензин."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеИ на газ може да върви, ако се махне мембраната за високо налягане в изпарителя. (като мотокарите)
Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнениеЧе върви на газ върви в това спор няма аз съм го пробвал,само нялягане да има, изпаритела тогава си действа само като редуцир вентил
Коментар
-
Аз пък съм монтирал едната бутилка на гредата на рамата, успоредно на кардана. Отдолу има оригинален предпазител за резервоар от 4мм ламарина. Кранчетата и тръбичките са достъпни отвътре откъм купето. Изрязал съм отвор в пода, в който влиза кутията на сондата и кранчета.
Втората бутилка е там, където Марин е монтирал неговата.
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеНцъ.Не замръзва. Няма достатъчен дебит за целта
Последно редактирано от maxxx; 08-07-09, 12:37."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от ScrapheapСтава - пробвайНе замръзва. Няма достатъчен дебит за целта
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеПробвал съм, по трудния начин. Ако бутилката е навън и я духа вятъра, може да се кара някак. В купето - скреж.
Бившата ми кака така си караше Алтото (800см3)"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Оф, обещавам да отделя дискусията за изпаряването.
Иначе, по мои наблюдения, проблемите започват някъде около петия киловат топлинна мощност - справка отоплителната ми печка у дома. Надуеш ли я докрай (4200 вата), бутилката трябва да се изкара отпред, да я грее печката, иначе много точно се покрива отвън с водни капчици до нивото на течността вътре, а печката се опитва да угасне. В двигател това са около 3 конски сили.
(абе, кога ще си направя климатик от АГУ-то?)
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеОф, обещавам да отделя дискусията за изпаряването.
Иначе, по мои наблюдения, проблемите започват някъде около петия киловат топлинна мощност - справка отоплителната ми печка у дома. Надуеш ли я докрай (4200 вата), бутилката трябва да се изкара отпред, да я грее печката, иначе много точно се покрива отвън с водни капчици до нивото на течността вътре, а печката се опитва да угасне. В двигател това са около 3 конски сили.
(абе, кога ще си направя климатик от АГУ-то?)Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
До: Какво става, когато АГУ се захрани с газова фаза от бутилката?
Ееех как, не се намери някой да пребори Втория принцип на термодинамиката.
Точно де. Че бутилката замръзва и налягането изчезва.
А по въпроса дали ще работи ... мощността, респективно консумацията на гориво не е единствения значим фактор. Ако бутилката ти е с форма и размери, осигуряващи добър топлообмен, може да работи и с по-голяма консумация на гориво. А конденза не винаги е показателен - той зависи от влажността на въздуха на около. Скрежът, обаче действа зле, защото може да влоши топлообмена на бутилката с околната среда.Последно редактирано от grgeorgiev; 08-07-09, 14:21.Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.
Коментар
-
Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение...По-скоро причинно-следствената връзка е на обратно : намалява налягането - газа се разширява адиабатно и следователно температурата намлява (тук идва замръзването).
Капките и кристалите вода по бутилката всъщност помагат на процеса - при кондензацията си те отдават топлина на бутилката. Но малко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЕ, да, ама при по-ниска температура, налягането на парите е по-ниско. Ако спадне температурата достатъчно, налягането ще спадне до атмосферното и от бутилката нищо няма да излиза.
Капките и кристалите вода по бутилката всъщност помагат на процеса - при кондензацията си те отдават топлина на бутилката. Но малко..
Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.
Коментар
-
Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнениеНалягането нама да спадне до атмосферно, ако не преохлаждаш бутилката отвън , (това е за случаите когат имаш ниво на течната фаза). Трябва да се има предвид, че при атмосферно налягане и нормална външна температура газът си е газ. Иначе казано - колкото намалава температурата, респективно налягането, толкова по-интензивно става изпарението и равновесието се поддържа. Основната причина, поради която няма да е достатъчно горивото, за да поддържа работата на двигателя е, че тръбите са оразмерени за течна фаза, която е с по-голяма масова плътност. Единствено се губи ефекта от водното (антифризното) подгряване на изпарителя. Иначе загуба на маса нямаме. Само на енергия. То като сложим и околната среда в обхвата на разглежданата система - загуби на енергия също няма.
Коментар
-
прочетох нещо за климатик на газ. Мисля си , че ако течната газ с високо налягане се разшири в съд със двойни стени където да циркулира незамръзваща течност, същата може да се свърже с радиатора от парното и климатика е готов. Газта послесе вкарва в изпарителя и оттам ......... май се размечтах.Honda CR-V I 2000 г.
0 осем 96 осем три 3 сто и 10
Коментар
-
Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнениепрочетох нещо за климатик на газ. Мисля си , че ако течната газ с високо налягане се разшири в съд със двойни стени където да циркулира незамръзваща течност, същата може да се свърже с радиатора от парното и климатика е готов. Газта послесе вкарва в изпарителя и оттам ......... май се размечтах.Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнениеПравено ...
Преди доста години на Жигула ....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар