Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СЪВЕТ ЗА ГАЗ ЗА GRAND CHEROKEE 5.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СЪВЕТ ЗА ГАЗ ЗА GRAND CHEROKEE 5.2

Става въпрос за извънградско

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      От едната разлика в калориите на газта и бензина е допустимо да харчи с 10% повече. Другото е от лукавия.

Отделна тема, способен ли е черокът 5.2 да харчи само 15/100 бензин. На мен това число ми изглежда малко съмнително.
      Напълно възможно на бензин да харчи 12-14 л/100 км. без включено двойно. Мой познат ми е споделял, че това е комбинираният му разход с леко градско-в град с 3 светофара.
      А моят WJ с 288 к.с. на газ ми харчи средно 17.4 лт. газ за 100 км, но и още 2 лт. бензин на 100 км. А разхода ми само на бензин е 15/100 км. Всички цифри за моя джип са за извънградско.

Първоначално публикуван от rende Преглед на мнение
      Днес реших да го пробвам от интерес,пътувах извънградско с джипа и се оказа,че разхода е 25/100 при положение,че не съм вдигал над120км ,а момчето каза,че му харчело15/100 бензин преди това.Утре каза да мина през газаджията да видя дали може да се регулира,а иначе върви много добре
      Има нещо гнило в тази система.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Напълно възможно на бензин да харчи 12-14 л/100 км. без включено двойно. Мой познат ми е споделял, че това е комбинираният му разход с леко градско-в град с 3 светофара.
        А моят WJ с 288 к.с. на газ ми харчи средно 17.4 лт. газ за 100 км, но и още 2 лт. бензин на 100 км. А разхода ми само на бензин е 15/100 км. Всички цифри за моя джип са за извънградско.

Има нещо гнило в тази система.
        И на мен така ми се струва.На два пъти докато я карах с 120 като пусна газта и гръмва.Чува се откъм ауспуха

Коментар

Здравейте колеги,искам да ви кажа,че днес карах джипа и наистина върви добре но разхода е малко висок.Странното което усетих днес е,че като го гарам повече време с 100 и след това пусна педала на газта се чува гърмене отзад откъм ауспуха.Утре ще трябва да го карам при маистора да му сменява компа че този на 3500 оборота и забива.Благодаря на всички които дадоха мнение,ще чакам още такива защото не сум много на ясно.

Коментар

Тва с гърменето е гадно. Бързо трябва да се поправи. Въпрос на настройка на картата на режимите - при отнета газ и високи обороти трябва напълно да спира горивото.

Коментар

Първоначално публикуван от rende Преглед на мнение
              защо му дава такава добра цена за ГИ,онзи му е казал,че компютъра е италиански Power Jet(днес след като попитах ми казаха,че е от южна италия-турция),но е за 4 цилиндъра.Казал му също че е направил още поне 5 такива Гранда(5.2 V и нямало проблем.
              Дано не съм прав но с тия псевдо решения само проблеми създават....
              Аз така се подлъгах на едни майстори, които монтираха обикновено АГУ на сузукито ми, на което дебитомерът е вътре в колектора. А тъй наречените майстори сложиха клапан "кихалка" при възд. филтър
              пълни некадърници. 1 месец след това изхвърлих всичко и монтирах Г.И. Вече 5 години нямам проблеми.

Компютъра като е за 4 цилиндрова кола, подава сигнал едновременно на 2 по 2 инжектора при осмака. Така ли е или не съм разбрал правилно. Ако е така се получава нещо като ефекта на разменените кабели за свещи.

Ако може пусни снимки какво е измайсторил майсторът с ГИ за 4 цилиндъра. Мой пък да е някой гении...
              LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                Дано не съм прав но с тия псевдо решения само проблеми създават....
                Не бе, не е гений. Изключително много бензинови инжекционни системи работят по същия начин (по 2 дюзи едновременно). Има причини, това да не е фатално за цялостната работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Не бе, не е гений. Изключително много бензинови инжекционни системи работят по същия начин (по 2 дюзи едновременно). Има причини, това да не е фатално за цялостната работа.

Главно причините са скоростно-времеви

И все пак не ме кефи тая схема с 4-цилиндровия комп...

Вярно, че е излязло уникално евтино за ГИ за осмак, ама... мърлява работа...
                  ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
                    ... ама... мърлява работа...
                    Тъй де - по газаджийски

Мен ми е малко чудно как са го сфазирали, но сигурно черокът има някакъв прост фокус за целта.

Коментар

Аре са пък по газаджийски

Ми ако черокито е фул груп - лесно...
                      Пък и другия вариант предполагам ще стане - да се взима сигнал и да се емулират само 4 инжектора, другите 4 - с обикновен симулатор за дюзи...
                      ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Здравейте колеги,утре ще снимам и ще пусна снимки на изобретението.Мога да кажа че след настроиките пътувахме с джипа(около 700км извън и 300км градско)и разхода на извън е 17л/100км,а градско дава около21л/100км.Върви много добре,само дето продължава да гърми през ауспуха

Коментар

Ясене веднага го публикувам, в този изключително рядък случай изпарителя пропуска минимално количество газ през вакумния маркуч към всмукателния колектор. Това се получава когато след пълно натоварване или движение с висока скорост отпуснем рязко педала на газта, в изхода на изпарителя налягането скача много рязко. При повечето изпарители ( според конструкцията) има предвиден клапан за свръх налягане, проблема е че това налягане посредством този клапан се разтоварва именно през вакумния маркуч, попада в смукателния тракт, оттам в ауспуховата система и именно там се взривява със ефектен гръм ( като при зиловете ) който често стига за да разпори последното гърне.
                          Проверката е елементарна, колегата може да откачи вакумния маркуч от изпарителя и да го запуши за да не смуче въздух, така ще потвърди диагнозата, за трайно решение на проблема колегата трябва да сподели каква марка му е изпарителя ( може и с два да е монтиран ) това може да го каже само той ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X