Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прехвърляне на газова уредба.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Прехвърляне на газова уредба.

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    Е, хубо де, ама преливането ще приключи като се изравнят наляганията в двете.
    В резултат няма ли да получим две полупълни бутилки ?

Иначе ако ти кажа какво извращение ми се върти в главата, но ..трай сърце.
    Ами - колкото толкова Не че няма компресори)))
    Какво извращение? Нещо в стил Ван Дер Любе?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Ами - колкото толкова Не че няма компресори)))
      Какво извращение? Нещо в стил Ван Дер Любе?
      Тц ! В стил Алесандро Волта , ама ще изчакам още малко.

п.п. Няма нивомер, сори.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
        Е, хубо де, ама преливането ще приключи като се изравнят наляганията в двете.
        В резултат няма ли да получим две полупълни бутилки ?

Иначе ако ти кажа какво извращение ми се върти в главата, но ..трай сърце.
        Може да получите две полупълни или полупразни бутилки, зависи от гледната точка....
        Аз като трябваше да сменям бутилката, понеже не беше ползвана около 4 години и имаше около 20 литра газ, направих следното, отидох при "газаджията", който впоследствие ми сложи нова бутилка и му казах, че искам да се отърва от старата бутилка, барабар с газта в нея....и той я откачи...и оттам нататък не съм се интересувал какво я е направил... но и идеята за стрелба по пълна бутилка е хубава, така че си изправен пред дилема

Коментар

Леле, какво сте намислили, докато не ви гледам...!

1. Няма никакъв проблем да се свали бутилката, както си е пълна с газ
          2. Правилният начин за изпускане е на открита, ветровита ливада.
          3. Още по-правилният начин е да ми я дадете на мен, за да се изразходва. Шанс да е толкова корозирала, че да създаде проблеми в процеса, няма.
          4. Преливането в друга бутилка изисква или късмет (тази газ да е зимна, а в другата да е лятна) или нагряване, към което съм скептичен, или доста добра денивелация между пълната и празната бутилка. Или помпа. Колко пъти ще казвам, че налягането не зависи от количеството газ, а само от състава и температурата (при метана е друго, там налягането зависи от количеството).

Моля ви, не си правете сметки за стреляне, палене и подобни тинейджърщини. Ако искате голям факел, ще ви кажа как става, но трябва дълга тръба. Ако се допусне взрив, енергията му е голяма и се преразпределя непредсказуемо между частите. Шансът нещо да отлети на 300м височина и да падне на нечия глава до 1км встрани, е голям.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            3. Още по-правилният начин е да ми я дадете на мен, за да се изразходва.
            Бели череши ли имаше в устата та не каза когато беше при мен нали цял следобед е прескачахме...а тя е пълна поне до средата....и после да знаеш че си я искам, че ми трябва сондата
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Бели череши ли имаше в устата та не каза когато беше при мен нали цял следобед е прескачахме...а тя е пълна поне до средата....и после да знаеш че си я искам, че ми трябва сондата
              1. Имах бели череши в устата. Какво да правя, като се въдят пред гаража ти.
              2. Ако наистина ти е проблем, ще изгоря и твоята. Просто не съм ти го предложил, защото не ми хрумна, че ще я стреляш и палиш. Тия младежи, ако не ги наглеждам, и това щяха да направят. Пък на мен са ми близки, младежите.

Коментар

1. Имах бели череши в устата. Какво да правя, като се въдят пред гаража ти.
                2. Ако наистина ти е проблем, ще изгоря и твоята. Просто не съм ти го предложил, защото не ми хрумна, че ще я стреляш и палиш. Тия младежи, ако не ги наглеждам, и това щяха да направят. Пък на мен са ми близки, младежите.
                Ама ти смяташ , че вече си ги разубедил ли ?! Само да добавя , че при взрива не са изключени и осколки , та екшъна може и да е по-голям
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Знам бе, твърди глави са.

Коментар

Като ми монтираха преди 8г. газовата на Ситроена, в резултат на водната проба беше останала вода в бутилката и започна да замръзва по тръбите. За тази цел на 2 пъти ме караха да източвам газта от пълна бутилка. Изпуска се налягането от бутилката, сваля се цялата сонда и газта(течна!) се изсипва в Перловската река. Струваше ми се много опасно, обаче го правих - 2 пъти.
                    Вие ще сте поредните неповярвали, обаче това е самата чиста истина!

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                      Като ми монтираха преди 8г. газовата на Ситроена, в резултат на водната проба беше останала вода в бутилката и започна да замръзва по тръбите. За тази цел на 2 пъти ме караха да източвам газта от пълна бутилка. Изпуска се налягането от бутилката, сваля се цялата сонда и газта(течна!) се изсипва в Перловската река. Струваше ми се много опасно, обаче го правих - 2 пъти.
                      Вие ще сте поредните неповярвали, обаче това е самата чиста истина!
                      Сори за офф-а,ама рибата в реката предполагам е била доста екзалтирана...
                      За мен на проветрива поляна е по-удачно изпразването.С дребни редукции може да се пресипе на колега.Когато вървяха зарибявките на Шел,битовата бутилка я харчеха по 3лв. съдържанието.С избушен редуцир за пърлачка и битовата бутилка метър над автомобилната,преливах и обикалях като гламав в града и по тиферичи.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                        Сори за офф-а,ама рибата в реката предполагам е била доста екзалтирана...
                        Нищо и няма на рибата - освен няколко парчета лед.

Коментар

Нищо и няма на рибата - освен няколко парчета лед.
                          Донякъде си прав-покрай AC/DC,амонит за закуска,сетки и винтери,пропан-бутана за кратко в жизнения й цикъл може и да го ползва за афродизиак...
                          Ама пак мисля,че на поляната е по-добре-дори с презумпциятя,че е по-лесно за свършване от хора без опит в материята.

Коментар

Казах вече - никаква поляна. Бутилката се връзва в колата (моята) и се изразходва до капка. Изпускане се налага само, когато сондата е повредена и пуска газта навън. И само частично, защото малко изпускане на газова фаза е достатъчно, за да се смръзне газта до степен да не кипи.

Коментар

Казах вече - никаква поляна. Бутилката се връзва в колата (моята) и се изразходва до капка. Изпускане се налага само, когато сондата е повредена и пуска газта навън. И само частично, защото малко изпускане на газова фаза е достатъчно, за да се смръзне газта до степен да не кипи.
                              От НАСА се обадиха с молба да не правим контролиран взрив на тороида.
                              Щяло да измести "Хъбъл" минимално, но достатъчно, за да не могат да го фокусират година-две.

Ясене, само заради "младежи"-те си заслужи да те черпя бутилка с пропан-бутан!
                              Твоя е, само да намеря време да я сваля.
                              Със здраве да си я похарчиш.

После можеш да я направиш спасителен пояс за тъщи!
                              Ще побере едно малко бъркало бетон.

Извинявам се на автора на темата за спама!

Коментар

Абе, сигурен ли си, че не става тази бутилка? Досега не съм чул за газова бутилка, не-минала хидравличната проба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X